Żakowski pyta Holland:
„Przyjmiemy te kilkaset milionów migrantów z Afryki?
Jakie mamy wyjście? Zastąpią nas, jak Barbarzyńcy zastąpili Rzymian” — odpowiada Holland.
Cały wywiad w tygodniku Polityka
A sprawdzałeś może jaki jest faktyczny udział wiz shengen które wydała PL czy tylko łykasz jak pelikan narracje polityków oraz mediów?
nie, sprawdzałem informacje o faktycznym współpracowniku pisowskiego wiceministra spraw zagranicznych, który przyznał się do brania łapówek, a co?
To polecam weryfikować przekazy medialne bo o ile osobiście nie trawię pisu, w tym przypadku szybki research na stronie oficjalnej strony wizowej z danymi shengen i wynika z nich, że w latach 2020-2022 jako PL wydawaliśmy od 1,23% do 4% wszystkich wiz shengen... nie brzmi to jak zalewanie strefy shengen wizami z PL...
ja piszę KORUPCJI w którą są zamieszani ludzie związani z pis, a ty wyjeżdżasz z jakimś procentami jakby to cokolwiek zmieniało
Ja nie neguję korupcji która w temacie wiz wraca jak bumerang co kilka lat... mdli mnie jednak jak widzę polityków czy media licytujące się na 250 tys, 350 tys... czy nawet 700 tys nielegalnych wiz gdzie z systemie shengen (inaczej ich nie wystawisz) widnieje 210 tys wiz w ostatnie 3 lata. Rzygać mi sie chce jak ktoś z tymi bajkami leci do mediów zachodnich czy brukseli aby rozgrywać wewnętrzne gierki polityczne - klasyczne srnie do własnego gniazda.