PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10039040}
4,5 61 tys. ocen
4,5 10 1 61330
6,9 76 krytyków
Zielona granica
powrót do forum filmu Zielona granica

Kolejne dzieło, które zamiast kontrowersji wzbudza niesmak i podziały.
Czym się kończy imigracyjne eldorado docenia już powoli Zachód a i nas niedługo dosięgnie m.in. za sprawa takich patologii jak handel wizami pod Polska ambasadą w Nigerii.
Czy to prawda, że na dźwięk słów takich jak „psycholożka” wilki w białostockich lasach zaczynaja wyć?

ocenił(a) film na 1
vist66

To prawda - wyją i ma to związek ze słowem psycholożka.
Ale wcześniej na dźwięk słowa psycholożka wilki odgryzają sobie nawzajem uszy.
A dopiero potem wyją z bólu.

użytkownik usunięty
vist66

czy w w ogóle wiecie, że tym swoim śmiesznym, pseudo bojkotem to tylko robicie temu filmu reklamę? Żałośni, pseudo patrioci pełni nienawiści. I skąd to nagłe uwielbienie to służb mundurowych, gdzie większość z nich to bandyci w mundurach, bo nagle dostali trochę władzy to ją nadużywają?

ocenił(a) film na 1
vist66

"Psycholożka" zaprawdę brzmi ohydnie. Nie dziwię się wilkom. Lepsze byłoby słowo "psycholocha"

vist66

Różnica między "widzami" a "tzw. krytykami" jest taka, że krytycy film widzieli, a "widzowie" wystawili 1/10 bez oglądania.

ocenił(a) film na 1
Lukasz_Gugulski

różnica jest taka że "krytycy" widzieli i napisali to za co ich wyselekcjonowano. Dlaczego zresztą brak możliwości oceniania i wykluczania dnego "krytyka" ( Śmiesznie brzmi jak takie indywiduum daje 10 propagandowemu filmowi autorki która nigdy nie zblizyła się nwet do 8)

michalwojtas

Rozumiem, że Ty obejrzałeś, oceniłeś 14 września na 1/10, dlatego próbujesz podważyć to, co napisałem?

ocenił(a) film na 1
Lukasz_Gugulski

Dziś po premierze wystawili 8000 negatywnych. Jak żyć?

robrob82

Tak jak Ty: wystawić 6 września 1/10 bez oglądania, jak podejrzewam, i zmyślać, że 8 000 ocen 1/10 wystawiono po dzisiejszej premierze.

ocenił(a) film na 1
Lukasz_Gugulski

Mam skrina z ostatniego dnia przed wyłączeniem możliwości oceniania. Jest procentowo pokazane co i jak.
W czym masz problem?

ocenił(a) film na 1
Lukasz_Gugulski

Około 7100 ocen 1 wystawiono dziś gdy odblokowano możliwość oceniania. Po zamknięciu było jakieś 4400 ocen 1.

robrob82

To nie był ostatni dzień oceniania, ale ostatni dzień widoczności średniej ocen od widzów.

ocenił(a) film na 1
Lukasz_Gugulski

Parafrazując klasyka. To niedobra jest aby ludzie widzieli jakie film ma noty :)
:)
:)

ocenił(a) film na 1
vist66

Nie było żadnego handlu wizami, a miejscami w kolejce. Widzisz różnicę ?

takafura

Opłacone niesprawdzanie rejestrów karnych ani powiązań terrorystycznych do wydania wizy to jest handel miejscem w kolejce ? Oj vist66 czemu ty taki naiwny jesteś ?

ocenił(a) film na 2
Adam_Rudd

A ty prowadzisz to postępowanie i zapewne przeczytałeś całe akta sprawy i wiesz kto i za ile dostał tą wizę. Na pewno już ustaliłeś czy ten co dał "w łapę" na pewno nie był sprawdzony pod tym czy innym kontem. Prawda .....

ocenił(a) film na 1
Robgl177

Coś było na rzeczy bo jednak aresztowania były...

ocenił(a) film na 2
takafura

Ale ja przecież tego nie neguję. Chodzi mi o to, że niektórzy na podstawie doniesień medialnych i wypowiedzi polityków już "ustalili" ile było tych, którzy wręczyli łapówki, że nie byli sprawdzani w żadnej formie i wychodzi im, że wszyscy którzy dostali wizy uzyskali je z wykorzystaniem przekupstwa. Jakim trzeba być naiwniakiem by w to wierzyć. Jakie padają liczby 250 tys. a nawet 300 tys. i co wszyscy dali w "łapę"? To ja się ich pytam-po co ci, którzy zdobywają granicę polsko-bialoruską to robią za ciężka kasę? Z Afryki, Azji na Białoruś a potem 7 dni rzeką płynąć by być nielegalnymi, jak mogli u siebie w kraju "kupić na straganie" za 5 tyś. i od razu wiza z dużymi możliwościami podróżowania po świecie i to legalnie.

ocenił(a) film na 1
Robgl177

Jak możesz podważać kultową opowieść Katarzyny Wappy o Ibrahimie ?! Osz Ty niedobry. Pozdrawiam !

ocenił(a) film na 5
Robgl177

Może zrozumiesz: z Białorusi dym robi łukaszko. Pis nas dzielnie przed nim broni wydając jednocześnie legalnie czy nie setki tysięcy wiz. Ci z lasu to łotry a ci z wiz do naukowcy i inżynierowie, pełna kultura. Rozumiesz?

ocenił(a) film na 1
Rafaelll80

Czyli najdalej za tydzień przejścia graniczne i lotniska przeludnią się od inżynierów z Bangladeszu? Zobaczymy. Kłamstwo ma krótkie nogi, a Tuskowe wychodzą nad wyraz szybko.

ocenił(a) film na 5
NICKczemNICK

Jak za tydzień przecież to trwa cały czas, ciężko kapujący z ciebie

ocenił(a) film na 1
Rafaelll80

No to już nas powinni przytłaczać. Pewnie wszyscy przyjechali w twoje okolice bo w moich tylko Ukry i sporo Koreańców. Współczuje.

ocenił(a) film na 5
NICKczemNICK

Przecież jadą dalej na zachód ... Albo przejdź się po galerii handlowej nawet w burkach spotkasz ;]

ocenił(a) film na 10
Rafaelll80

PIS nas dzielnie broni hahahahaha! Ole cie odmużdżyło wow!!!

ocenił(a) film na 5
Mfede

Chyba ironii nie łapiesz ;]

ocenił(a) film na 1
Adam_Rudd

To o czym piszesz to poważna sprawa, ale podobno tylko promil całości. Opozycja pierdzieli o setkach tyś. wiz kupionych na straganach, a masowo kupowano tylko miejsca w kolejce do konsulatu. Polecam materiał w okopress gdzie prostują bzdury powielane w mediach na temat afery wizowej. Tak, serio - nawet ten antypisowski portal nie wytrzymał i broni PiS. Zabawne, prawda ? Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 10
takafura

bredzisz

ocenił(a) film na 1
Mfede

Ja tylko podaję fakty, wskazuję źródło (oko.press). Z czym się misiu nie zgadzasz ? Uwiera Cię rzeczywistość ? No dawaj...

ocenił(a) film na 5
takafura

Fakty są takie że piss biadol nad 2000 rzekomej przymusowej relokacji. A jednoczesnie wydaje 10x więcej wiz niż PO, łapiesz?

ocenił(a) film na 1
Rafaelll80

Jest różnica pomiędzy wizami dla chętnych do pracy w Polsce a zgodą na przyjęcie tysięcy przymusowo przesiedlonych ( relokacja to eufemizm). Wizy my kontrolujemy, jest tam jakaś lepsza lub gorsza polityka, możemy to sami zmienić na lepsze lub gorsze ;) przy zgodzie na relokację Niemcy wcisną nam co miesiąc tysiące lekarzy i inżynierów z Aryki.

ocenił(a) film na 5
takafura

Jaka różnica? Czy wpuścisz nielegalnie 2000 czy legalnie 200 000 to kiedy masz w kraju więcej obcych ???

ocenił(a) film na 10
takafura

Nie trollu, to was pisiory uwiera rzeczywistość, a dobieranie sobie wygodnych źródeł informacji to wasza bandycka klasyka. Zacznij słuchać zróżnicowanych źródeł, również w różnych językach. tymczasem mamy kolejne jaja kontrolne dot. Słowacji. Jedziecie bezczelnie po bandzie i idziecie w zaparte, że nieeeee.... "my jesteśmy boscy". Ale szambo was zaleje. Afera goni aferę, CODZIENNIE. Złodzieje i zdrajcy.

ocenił(a) film na 1
Mfede

Trollu ? To Ciebie Towarzyszu coś uwiera, używasz liczby mnogiej pisząc do mnie :) Okopress to ma być wygodne źródło dla PiS ?? I najważniejsze - nadal skutecznie wypierasz fakty skupiając się na własnych fobiach i widocznym bólu d... 10 pkt. za tę wyborczą agitkę i paszkwil...

ocenił(a) film na 10
takafura

Masz problem z rozumieniem tekstu pisanego? Nie rozumiesz słowa "zróżnicowane"? Tak samo jak nie rozumiesz kiedy się używa liczby mnogiej? Wróć do szkoły trollu

ocenił(a) film na 1
Mfede

Na przyznaję, że nie rozumiem dlaczego w odpowiedzi na mój post piszesz manifest i używasz liczby mnogiej. Mimo siwizny nigdy nie byłem w żadnej partii. Jak widać nie liczy się liczba i zróżnicowanie źródeł lecz ich jakość i umiejętność analizy. Zerknąłem na Twoje wcześniej użyte argumenty i znalazłem "bredzisz" - "chyba cię odmóżdżyło". Wyzywaj dalej od trolli użytkowników i lamentuj nad setkami tysięcy wiz na straganach w Afryce.
Miłego dnia !

ocenił(a) film na 1
Adam_Rudd

Naiwni to są ci co wierzą w jakieś „fakty”, ze stoiska rozstawiono pod ambasada w Afryce. Takie farmazony lansowane przez opozycje i żadnych szczegółów w jakim kraju, jakie miasto, kiedy, co i jak.

vist66

W takim w Krakowie możesz dostać maczeta od polskich kiboli tylko dlatego że nie zgadzasz się z ich klubem piłkarskim

Kuri_2

^ rodzice go takim czymś straszyli jak był niegrzeczny czy jak?

ocenił(a) film na 5
Kuri_2

Albo pochód ci mieszkanie spali bo masz na balkonie złe kolory buahaha

ocenił(a) film na 1
Kuri_2

To prawda. Każdego dnia dziesiątki morderstw w Krakowie bo przecież wciąż ścierają się tam kibole trzech klubów.

ocenił(a) film na 5
Kuri_2

Nie trzeba migrantów - ostatnio tatuś zabawia się z dziećmi, noworodki mordują, sąsiedzi wiedzieli ale nie powiedzieli, ot zaścianek...

ocenił(a) film na 9
vist66

nie między widzami tylko prawicowymi trolami. Tylko ideologiczny fanatyk widzi tutaj rękę podniesioną na Polskę. Gomułka też tak poczytywał krytykę. Film jest arcydziełem. Nikt kto go widział, nie wyda negatywnej opinii (poza rządową szczujnią i jej fanatykami).

ocenił(a) film na 1
daniel_t_filmweb

Sorry - jak czytam o "prawicowych trollach" "fanatykach" "rządowej szczujni" to z daleka śmierdzi mi fanatyzmem. Arcydzieło to "Obywatel Jones".

vist66

Ciekawe czy oglądał ten film ktos bez nastawienia politycznego. I w sumie to chyba reżyserka powinna być wdzięczna opcji politycznej, której jest przeciwna, bo trudno mi uznać ten film za jakieś arcydzielo, film w zasadzie nie ma wg mnie jakiejś wiekszej wartości artystycznej. Czesc osób (wiekszosc myślę) pojdzie na ten film z ciekawości, przez ten rozgłos i kontrowersje jakie on wzbudza i pewnie wyjdzie na to, ze całkiem spore tlumy zawitaja do kin;)

ocenił(a) film na 1
Krwawa_Orlica

Po tych recenzjach poczekam, nie mam zamiaru płacić za bilet...

vist66

Widz, z definicji - widzi. Więc to jest różnica głosów między krytykami a tzw. widzami (głównie).

vist66

A słowo "psycholożka" znajduje się już w słowniku PWN (w innych również). Język ewoluuje, deal with it.

ocenił(a) film na 6
vist66

W sensie piec punktów różnicy między krytykami, którzy widzieli ten film a trollami, ktore go nie widziały? No rzeczywiście wiadomo, co jest bardziej miarodajne