PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10039040}
4,5 61 tys. ocen
4,5 10 1 61330
6,9 76 krytyków
Zielona granica
powrót do forum filmu Zielona granica

Minęło 7 miesięcy od premiery, a premier mówi o spodziewanym szturmie na granicę. A ja się zastanawiam czy dzisiaj Holland nakręciłaby ten film. Odpowiedź-nie. Dlaczego? Bo ona nie protestowała przeciwko temu co dzieje się na granicy, tylko przeciwko Kaczyńskiemu. Pamiętam ,że jeden mądry biegał pod granicą z reklamówką, a jedna pani oburzała się na służby pisząc k.....a !!! mordercy!!!!. Dzisiaj ten pan już nie biega ? Pani nie pisze ? Dlaczego? Nic się nie zmieniło na granicy. Cały czas to samo, te same problemy. Mur stoi nadal, choć ówczesna opozycja, dzisiaj władza tak krytykowała jego stawianie. Nie rozbierają tego muru?
Kiedy Wy szanowni widzowie zrozumiecie, że politycy niczym się od siebie nie różnią. Szczują jednych na drugich , a ci ujadają na siebie tak jak na tym forum. Nie zmieniło się nic szanowni państwo. Jedynie opozycja zamieniła się z władzą na miejsca. I teraz to co robiła władza robi dawna opozycja. Dokładnie to samo. Tylko teraz to już jest dobre. Złe było kiedyś. Holland nakręciłaby dzisiaj film w którym służby byłyby dzielne , dumne i honorowe jak czterej pancerni.

mistan333

Zmiana mądrości etapu. Pewne aspekty polityki pozostają bez zmian, mimo upływu czasu i przemian ustrojowych. Pani Holland odniosła się pewnie do bogatej rodzinnej tradycji.

ocenił(a) film na 5
Pilaw_to_ja

o jakiej rodzinnej tradycji myslisz?

mistan333

Henryk Holland

ocenił(a) film na 5
Pilaw_to_ja

No to niepotrzebne było, za winy ojca nie można odpowiadać. Rozmawiajmy o filmie.

mistan333

Niestety, ale jak inaczej mam komentować zmianę narracji Pani Holland w zależności od tego kto rządzi?

mistan333

Pani Holland była zmartwiona o to co się na granicy dzieje, ale tylko do momentu działania na korzyść polityczną strony, z którą aktualnie się zgadza.

mistan333

Wg Wawapress.pl: 'Agnieszka Holland była gościem w Radiu TOK FM, gdzie nawiązała do sytuacji, która obecnie panuje na granicy polsko-białoruskiej. Jej zdaniem na granicy nie ma już dzieci i kobiet, jak to było przedstawione w jej filmie.

– Byłam osobiście na granicy z Białorusią i tam naprawdę nie ma aktualnie kobiet i dzieci, są sami terroryści wysłani przez Putina. To zupełnie inna sytuacja od tej, kiedy rządził PiS i kręciłam film „Zielona granica” – stwierdziła Holland na antenie wspomnianego radia.' Ps. chciałbym zobaczyć fikołki lewoskrętnych miłośników trans-bagiet, jak jakaś grupa np. brodatych weteranów ISIS na granicy będzie gorliwie twierdziła, że identyfikuje/czuje się kobietami. I jeszcze, że w sumie to wszyscyśmy dziećmi Allaha :) I (potencjalnie): kazdy zamarznięty kilkulatek na bagnach na pewno wlazł tam jeszcze za PiSu, pewnie czuł się już dorosły, i do tego taki 'od małego' szkolony nielegał Putina...

Aristosek

Oj, jak wygodnie. To jest najlepszy komentarz do tego paszkwilu przedwyborczego, jakim jest ten film.

ocenił(a) film na 10
Aristosek

Fajny fejk

mery_kejt

Racja. Mi też się podoba i doceniam, bo trolling to sztuka :) Ewentualne sugestie w sprawach ulepszenia/unikania kolejnych (do wyboru..) słać tu: wawapress.pl kontakt@UP360.PL (Redakcja, Marketing). Telefon do redakcji: +48 51 031 9620
[edit] te artykuły fejkopodobne się mnożą chyba.. dziś coś takiego w Rzeczpospolitej: https://www.rp.pl/polityka/art40671751-grzegorz-schetyna-o-sytuacji-na-granicy-z -bialorusia-tam-nie-ma-juz-rodzin-z-dziecmi