PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10039040}
4,5 61 tys. ocen
4,5 10 1 61330
6,9 76 krytyków
Zielona granica
powrót do forum filmu Zielona granica

Ocena filmu jest wyłączona. Jak na razie jest tylko fraza "chcę zobaczyć"
Komentarze pod recenzjami krytyków zostały wyłączone. Co następne? Review bombing pozytywnych ocen?

ocenił(a) film na 1

Czyli bycie prorosyjskim jest tylko wtedy, kiedy tobie pasuje narracja, a jak już ktoś kręci film, szkalujący Polskę, bo nie ulega szantażom dyktatorów, to już jest wspaniałe dzieło, wcale nie jest porównywalne z propagandowym ściekiem, który tworzył Goebbels. Ale ok, przyklaskuj temu, tak jak Putin kazał.

użytkownik usunięty
pliseq

Nie ,nie przyklaskuje temu kretynie.Alho jesteś naprawdę mało inteligentny albo nie umiesz czytać ze zrozumieniem ale od samego początku piszę że ocenianie tego filmu bez oglądania i gadanie takich bredni jak twoje jest po prostu głupie.Nie oglądałeś tego filmu(jak i wielu tobie podobnych jełopów)ale już doskonale znasz jego treść.Csego jeszcze nie rozumiesz???

ocenił(a) film na 1

A oglądałeś propagandę Goebelsa? Albo propagandowe filmy rosyjskie? Widziałem zwiastun i tam przesłanie jest jasne, a nie mam zamiaru tracić czasu na takie ścierwo.

użytkownik usunięty
pliseq

Twoje porównanie do Goebbelsa czy innych do ,,mein kampf"są tak debilne że to się w głowie nie mieści jak można być aż tak glupim

ocenił(a) film na 1

To Goebbels nie robił filmów, które pokazywały jak to Polacy mordują innych? To samo jest tutaj, Żydówa nienawidząca Polski i Polaków robi film tylko po to, by zaszkodzić Polsce i wzmocnić naszych wrogów, trzeba mieć chyba minusowe IQ, żeby tego nie zrozumieć.
I trzeba chyba nie śledzić bieżących wydarzeń, żeby nie zrozumieć, że gdybyśmy ich wpuścili, tak jak chce Holland, to natychmiast wszystkie okoliczne kraje skoczyłyby na nas z mordą, że jak to wpuszczamy nie wiadomo kogo. Więc Russland gra w perfidną grę Putina, która ma na celu destabilizację naszych granic. Czaisz teraz, czy mam rozrysować jak dziecku?

pliseq

Jesteś debilem i faszystą.

ocenił(a) film na 1

Leki bierz człowieku!

użytkownik usunięty
kasiorka_clashofclan

Tobie by się przydało, chociaż obawiam się (jak to w przypadku prawaków),że od dawna jest już na to za późno

ocenił(a) film na 1

A skąd ty idioto wiesz kto tu jest lewakiem a kto prawakiem? To jest portal filmowy...

ocenił(a) film na 2

Loki film nie wszedł do kin, a portal usunął możliwość oceniania. To cenzura prewencyjna. Dlaczego się denerwujesz?
Cenzura na filmweb jest faktem. Np.: Justin Folk "What Is a Woman" w ogóle nie można dodać filmu.

użytkownik usunięty
OsterTag

Cenzura prewencyjna przy filmie który nie wszedł do kin???...nie mam pytań

ocenił(a) film na 2

Dokładnie, widzę że Cię to przerasta. Usuwanie komentarzy, ukrywanie ocen, brak możliwości dyskusji i oceny to właśnie jest: "Cenzura prewencyjna".

użytkownik usunięty
OsterTag

Jeżeli komentarze są prostackie(a zazwyczaj takie usuwają)to jak najbardziej tak,ocenianie filmów bez oglądania jest totalnie debilne, natomiast brak możliwości dyskusji pod postami jest również bardzo głupie

ocenił(a) film na 2

Film to nie tylko reżyseria, scenariusz, gra aktorska czy fabuła.
Ważna jest również tematyka. Ludziom nie podoba się antypolska propaganda! Moim zdaniem mają prawo do swojego zdania.

użytkownik usunięty
OsterTag

A na jakiej podstawie twierdzisz że jest to antypolska propaganda??? Jeszcze raz zapytam... oglądałeś film?

ocenił(a) film na 2

Szkoda strzępić klawiatury na Ciebie. NikiLauda poniżej dobrze napisał.

użytkownik usunięty
OsterTag

No tak, zapytałem się po raz kolejny czy oglądałeś film ,który oceniasz na jedynkę.A że głupio Ci przyznać się do tego że nie,to odwracasz kota ogonem i mówisz że nie ma sensu dyskutować

ocenił(a) film na 2

Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, podałem argumenty, nie przekonałem Cię, moja strata.
Twój argument: jeśli nie przeczytałem "Mein kampf" nie mam prawa się wypowiadać i oceniać.

użytkownik usunięty
OsterTag

Porównania do mein kampf są tak debilne że to się w głowie nie mieści.A myślałem że prawaki jednak mają coś w głowie,ale coraz częściej widzę że to kompletna pomyłka

ocenił(a) film na 2

Po prostu zdolność logicznego myślenia i umiejętność wyciągania wniosków Cię przerasta.

użytkownik usunięty

Jak widać Ciebie..mi to bardzo,skoro proste pytanie o to czy oglądałeś film czy nie stanowi dla Ciebie taki gigantyczny problem.Ale nie martw się to już nie istotne,czy stoicie ,,murem za polskim mundurem czy nie".Ci biedni żołnierze zawracają i pilnują granic dla kilkuset/kilkutysięcy uchodźców tymczasem twój ukochany rząd znalazł inny sposób,żeby przerzucić uchodźców do Europy.Brawo Wy!

ocenił(a) film na 1

Morda

użytkownik usunięty
NikiLauda666

Ale co konkretnie?chcesz dostać w mordę czy o co ci chodzi?

ocenił(a) film na 1

Oceny użytkowników zniknęły, pseudo krytyków FW pozostały... Z resztą który film otrzymuje nagrodę/nagrody którego nikt nie widział.

użytkownik usunięty
martinez_

Jasne na pewno użytkownicy Filmweb pojechali na festiwal w Wenecji, żeby obejrzeć ten film i wystawic 1...a dla prasy są wcześniejsze pokazy specjalne...ot i cała tajemnica

ocenił(a) film na 1

A jak wszyscy film o Smoleńsku oceniali na 1 to wtedy było wszystko ok? Tym bardziej iż tam nie było żadnej propagandy, po prostu pokazali jak TVN fałszował fakty i wymyślał teorie o pijanym generale w kokpicie.

użytkownik usunięty
trancefan1986

Smoleńsk to dno i tyle w temacie.Jezeli chcesz sobie wierzyć w teorię z tego filmu to sobie wierz,nic mi do tego.Ale widzisz róznica między nami jest taka że ja ,, Smoleńsk "obejrzałem i wtedy wystawiłem mu 1 ,a ty obejrzałeś,,Zielona granicę"?

użytkownik usunięty

Komedie romantyczne wysoko oceniasz... Nie mam pytań...

użytkownik usunięty
UTERMIT

Czekam cierpliwie na premierę w PL kinach - średnia na poziomie 1-2/10 to max co finalnie tu wyląduje :)

UTERMIT

Bardzo dobrze że filmweb wreszcie zablokował pisowskich trolli.

ocenił(a) film na 1
janeksl

Pracę służby granicznej pozytywnie oceniło 85% ankietowanych. Nie wiedziałem, że PiS ma aż tyle elektoratu ale klasyką dla lewackiego debila jest szufladkowanie ludzi poprzez pryzmat PiS/PO.

Dzida_86

Dlaczego nazywasz kogoś debilem jeśli go nie znasz. Możesz w ten sposób obrazić czyjeś uczucia. To nie ładnie z twojej strony.

ocenił(a) film na 4
janeksl

Przecież sam się zaszufladkowałeś. Jeśli uważasz, że ktoś kto bojkotuje film czy go krytykuje jest od razu pisowcem, to nie dziw się, że ludzie nazywają cię jak nazywają.

RAC_79

To forum z założenia ma służyć dyskusji na temat kinematografii, a jako że oboje nie widzieliśmy w/w produkcji to proponuję wspólną wyprawę do kina a później dyskusję przy kawie o tym co widzieliśmy. Kto wie może jeszcze się zaprzyjaźnimy.

ocenił(a) film na 4
janeksl

Chyba mnie pan z kim pomylił. Faceta zapraszać na kawę i kino?

RAC_79

Nigdy nie wiadomo między kim zaiskrzy. Nie musisz się wstydzić uczuć

ocenił(a) film na 4
janeksl

Wziął pan już leki, wszystko w porządku?

RAC_79

A dziękuje, tak.

RAC_79

No popatrz, nałykał się piguł i od razu zrobił się jakiś taki milszy.
Czyli jednak to da się skutecznie leczyć:)

Nabongodonozor

Jaki zabawny. Jaki inteligentny. A tak szczerze, to chyba cię ktoś opłaca za swoją nienawiść. Tylko pluć potrafisz na kogoś? A może jednak sam tak z siebie.

janeksl

"Dlaczego nazywasz kogoś debilem jeśli go nie znasz. Możesz w ten sposób obrazić czyjeś uczucia. To nie ładnie z twojej strony."
Dlaczego nazywasz kogoś pisowskim trollem jeśli go nie znasz? Możesz w ten sposób urazić czyjeś uczucia. To nieładnie z twojej strony.

Nabongodonozor

Nie musisz się tak unosić. Wybacz jeśli uraziłem twoje uczucia

janeksl

Hm, czyli jest z tobą aż tak źle, jak podejrzewałem.

Nabongodonozor

Ty to chyba nic innego nie robisz, tylko się rzucasz po filmwebie? Jesteś orany i to lubisz po prostu czy masz za to płacone? :)

Kaelivan

Orane to jest tobą codziennie pole przez ojca, bo szkapa została ukradziona już dawno temu z resztą inwentarza.

"masz za to płacone?"
A ty? A nie, czekaj... W innym wątku płakusiałeś jak to co chwilę ktoś cię okrada. Cóż, karma wraca:) Tak to już jest, że złym ludziom ciągle przytrafiają się złe rzeczy:)

Nabongodonozor

No właśnie... Jak z tym płaceniem? Od innych wymagasz brania na siebie win, więc nie rób z gęby szmaty. 20 tysięcy to samo (mierne) pokrycie strat. Do tego pasowałoby "przeprosiny" dorzucić... :)

Kaelivan

Lepiej weź się do roboty, socjalisto, zamiast wyciągać łapę po pieniądze innych.

Nabongodonozor

Ojej! Czyżbyś jednak był jak to sam opisałeś:
"Cóż, tak to już jest z takimi prostaczkami jak ty - szczekać odwagę macie tylko w internetach..."
SZOK! Hahahahahha! Zjeżdżaj pętaku. ;)

Kaelivan

Co ma jedno wspólnego z drugim?
Dlaczego ktokolwiek miałby ci cokolwiek oddawać z tytułu tego, że jacyś kompletnie obcy tym osobom (w stosunku do których masz jakieś chore i nieuzasadnione żądania) złodzieje, jak widać słusznie (bo jesteś zwyczajnie podłym osobnikiem), cię okradli? Styki we łbie kompletnie już ci się poprzepalały?
Także sam zjężdżaj, najlepiej na komisariat i do sądu, jeśli masz problem z tym, że ciągle ktoś cię okrada. Widocznie w swoim środowisku ciężko sobie na to zapracowałeś, bo złodzieje z reguły nikogo przypadkowo nie okradają tyle razy.
A pętaka to poszukaj sobie w majtkach.

Jak dla mnie EOT, już nawet nie chcę wiedzieć gdzie rzekomo napisałem, że "Od innych wymagasz brania na siebie win"...

Nabongodonozor

Nie tłumacz się. :)