PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862}

Zielona mila

The Green Mile
1999
8,6 1 milion ocen
8,6 10 1 1036954
7,0 60 krytyków
Zielona mila
powrót do forum filmu Zielona mila

10/10

ocenił(a) film na 10

Ten film bez wahania oceniam jako arcydzieło. Bardzo wzruszający, znakomity film. Kunszt kinematografii. Myślę, że to obowiązkowa pozycja dla każdego z nas. Każdy, niezależnie kim jest powinien ten film zobaczyć. Ja go widziałem kilka razy i chętnie zobaczę jeszcze raz.

ocenił(a) film na 10
dawid_v22

W zupełności się zgadzam. Czy łza poleciała? Obejrzałam już parę razy i za każdym razem to samo - ryczę jak bóbr...

ocenił(a) film na 5
henia

ja nie płaczę bo bohaterowie są płascy i graja tak ,że nie potrafię im uwierzyć

ocenił(a) film na 10
lotr12345

Każdy człowiek ma inną wrażliwość. Czy istnieje jakiś film, przy którym i Tobie łza poleci? Ten Ciebie nie ruszył, ale to nie oznacza,żeś bezduszny;)))

ocenił(a) film na 10
henia

Również się zgadzam.A kto go nie rozumie, bądz krytykuje, znaczy że jeszcze nie dorósł do tego typu kina

ocenił(a) film na 5
maciekb80

Ten film jest tak prosty, że nie da się go nie zrozumieć. A jak ktoś się nie zgadza z Twoją opinią to najlepiej od razu napisać, że jeszcze nie dorósł, tak?

ocenił(a) film na 10
woj110

A może ty nie dorosłeś
najpewniej grasz w metina i stąd ta głupia nazwa

ocenił(a) film na 5
Kileeer

Gram w metina 24 godziny na dobę i dlatego mam nick zaczynający się od woj(on wcale nie pochodzi od mojego imienia Wojtek). Zakładam, że ty jesteś mordercą, skoro masz taki nick.

ocenił(a) film na 5
woj110

hehhe ładnie go zniszczyłeś

ocenił(a) film na 10
lotr12345

to polec do stanów i na żywo oglądaj śmierć morze ciebie spotka

ocenił(a) film na 10
henia

Ja nie płaczę na filmach, facetowi nie wypada :D Chociaż nie powiem, był wzruszający i mało brakowało i bym się rozkleił.

ocenił(a) film na 10
dawid_v22

E tam, nie wypada! Nic co ludzkie nie jest nam obce;)

ocenił(a) film na 8
dawid_v22

Zgadzam się z założycielem tematu. Film świetny, deser dla każdego fana dobrego kina. Z waszej rozmowy widzę że teraz ludzi się dzieli na tych co grają w Metina i nie . Dajcie spokój, rozmawiajmy o filmach, dzielmy się opiniami a nie sprowadzajmy do tego czy ktoś gra 23, czy 24 godziny na dobę. Ja również jak się wypowiedziałem na temat, jak dla mnie filmów bez głębszego dna 'SIedem Dusz' i 'Ojciec Chrzestny' od razu zostałem ściskany od trolla. Czasem po prostu nie można z ludźmi pogadać. :)

dawid_v22

Nie można każdego zobowiazywać do obejrzenia filmu, bo nie każdy ma możliwiści percepcyjne takie, aby go obejrzeć