murzyn nie zabił tych dziewczynek tylko ten cały policmajster debil skretyniały. Też jak oglądałam to miałam ochotę wejść do tv i mu wywalić. Bo jeśli chodzi o rolę jaką dostał to świetnie ją zagrał bardzo wręcz po mistrzowsku. Sam fakt że jego osoba tak na ludzi wpływa ale niestety jest tu czarnych charakterem. No ale taki film i my już nie poradzimy na to nic. Bardzo mi szkoda tego skazanego(niesłusznie zresztą) Ale tutaj tylko można sie odwołać do kary śmierci gdzie dużo osób opowiedziało by się za karą. Więc teraz moi drodzy pomyślcie że jakby była np. u nas w Polsce kara śmierci a jakiś człowiek został niesłusznie skazany...nieciekawie na pewno. Sami zauważcie że żadne cuda tego murzyna nie pomogły w uratowaniu jego życia przed egzekucją i to że chciał pomóc też nic nie dało. Został skazany i już. Sami wiecie, że nie każdy uwierzyłby w jakieś cuda. Może ten film tez był pokazaniem właśnie tego, że jeśli już jest kara śmierci to nie ma przed nią ucieczki. Bo jak widzieliście nikt nie dochodził aż tak bardzo do motywów zbrodni. Murzyn nie miał możliwości obrony.Współcześnie bardziej jest to możliwe gdyż mamy adwokatów itp. tam było trudniej. Film na pewno daje dużo do zastanowienia. Polecam gorąco. Świetni aktorzy super zagrali bez dwóch zdań. Co więcej ten murzyn powinien dostać Oscara za to wyśmienite aktorstwo !!!