Film ARCYDZIEŁO! już go z 3 raz oglądałem.Kazałem mamie go oglądać i płakała jak zabijali i zabili tego murzyna, strasznie ten film przeżywała ale film naprawdę BOSKI!
Znakomita fabuła, pomysł, gra aktorska bez wielkich mln $, rozpierniczających się aut, strzelanin i niesamowitych efektów specjalnych a jednak film PRZEPIĘKNY!
Heh moja mama też go oglądała. Ja go już 2 raz widziałam. W sumie to może byc ale rewelacji tam nie było.
"W sumie to może byc ale rewelacji tam nie było. No cóż... skoro tak uważasz...
Nie wiem co chcecie od tego filmu ale widząc takie filmy widać że Pięknymi filmami mogą być takie gdzie nie ma drogich efektów, 20 najdroższych aktorów świata i mld. $ reklam.
7/10
Film dobry ale nie genialny. Jeżeli chcesz obejrzeć genialny film to zobacz Listę Schindlera
ludzie czy wy uwazacie ze jak sie pobeczycie na filmie to jest to arcydzielo i 10/10???
film byl wzruszajacy, to prawda. ale czy byl dobry to inna sprawa. ukazywal dobrego czlowieka skazanego za cos czego nie zrobil i zlo bedace na calym swiecie. film komercha i tyle co tu duzo mowic. ja bym mu 7/10 ... na wiecej noie zasluguje szczegolnie za srednia fabule.
ja tez mamie oglądać kazałam. ; )
ja osobiscie kocham ten film !! ; **
zawsze bedzie to pozycja numer 1 !
po obejrzeniu go ,nie mogłam spać w nocy !
Ciągle o nim gadałam. Kazałam obejrzeć wszystkim koleżankom ...
<3
Nie wykorzystali do konca potencjalu swojego dzieła. Poprostu kilka momentów wplynęło niekorzystnie na film . Chodzi mi o sytaucje w ktorych moznaby rzec ,że więźniowie spouchwalali się z strażnikami. Gadają sobie bez żadnych zabezpieczeń- przecież w celach śmierci siedzą groźni bandyci.. Nie ma mowy o takim swobodnym traktowaniu. Jakby jednak nie patrzeć film bardzo wzruszający . Dobra rola Hanksa, tego świra z głupimi pomysłami (zabójcy) oraz Parcyego.
Gdyby nie elementy komercyjne , film dostalby ode mnie 10 tak jest 8+/10 ,jako że 8+ sie nie da , to daje 8.
Wiesz, nie w pełni się z Tobą zgadzam. Mianowicie w tym, że więźniowie za bardzo spouchfalali <tak napisałeś> się ze strażnikami. Myślę, że jeśli ktoś czeka na śmierć, wie, że niedługo ma umrzeć, to to jest zrozumiałe. Jak w jednej scenie ktoś powiedział do percyego, że oni i tak są wyjątkowo zestresowani. Myślę, że w takich chwilach każdemu człowiekowi, nawet przestępcy, trzeba okazać trochę współczucia... to takie ludzkie...
Pzdr
x) mi też się podobał ten film. Nawet bardzo. Wsumie to uważam że wiekszość filmów opartych na książkach S. KInga są wybitne x) (zresztą książka "Zielona MIla" też jest światna ... i w niektórych fragmentach lepsza niż film )
Ale oglądałam zielona mile parenaście razy i za każdym razem miałam te same emocje x)
poprostu film genilany xDD
ludzie czy wy uwazacie ze jak sie pobeczycie na filmie to jest to arcydzielo i 10/10???
film byl wzruszajacy, to prawda. ale czy byl dobry to inna sprawa. ukazywal dobrego czlowieka skazanego za cos czego nie zrobil i zlo bedace na calym swiecie. film komercha i tyle co tu duzo mowic. ja bym mu 7/10 ... na wiecej noie zasluguje szczegolnie za srednia fabule.
Popieram przedmówcę i nie rozumiem ludzie co wy macie do tej fabuły??!!
Bo większośc osób, którzy negatywnie komentują ten film, z tego co widać nie zrozumiało tego filmu i jego sensu. Albo dokładnie nie oglądało. Czekam na jakiś sensowny powód krytyki.
Właśnie , zgadzam się z przedmówcą .
Poza tym, nawet jeśli ten film to komercja to z tego ?
Nie oznacza to ,ze musiał on być zły ;\
No. I każdy ma prawo do własnego zdania.
Jak dla mnie świetny, wzruszający, ukazjuący doskonakle niespraweidliwość ludzką itd. Podobał mi się. I na pewno nie był zły...
Mnie ten film rozklada na lopatki..uwielbiam go...chodzi o przeslanie..ale widze ze niektorzy tego nie rozumieja..no tak za malo strzelaniny i efektow komputerowych..;) dla mnie 10/10