gdyby na swiecie istnialy rzeczy idealne ten film dostalby 10/10.
-swietna gra hanksa
-szczegolnie swietna i dramatyczna gra johna, podejrzewam ze ta rola na zawsze pozostanie w jego pamieci
-bardzo dobra gra pozostalych aktorow
-fabula ? przemyslana i zdecydowanie ciekawa
-efekty specjalne ,one nie graja roli w takich produkcjach
-sceneria i klimat, bardzo dobre,
-wada _ nadzieje ze john zwieje z kicia , ale jednoczesnie ta wada podkresla piekno tego filmu, oczekujemy na jego smierc ale mamy cien nadzieji
-dobre zakonczenie w sensie braku egzekucji na johnie odebralo by smak tego filmu , a tak john zgodnie ze swoja wola trafia do raju a my niemal wyjemy przed ekranami, oczywiscie trzeba miec dystans w koncu to tylko film.
czesciowy warunek przyswojenia tego filmu: odrobina wrazliwosci :)
ten film w pewnym stopniu uczy bycia nie obojetnym na czyjas krzywde , dlatego tak wielu ludzi go nie rozumie i tak beznadziejnie glupio ocenia. 9/10
niemal arcydzielo
pozdrawiam
Zgadzam się z Twoją opinią jak dla mnie cudo, które mogę oglądać w nieskończoność. Wielkie pokłony dla gry aktorskiej nie tylko Hanksa ale całej reszty.
Tylko trzeba pamiętać, że żeby zrozumieć ten film trzeba mieć choć trochę wrażliwości.
zgadzam sie w 100%.Według mnie Tom Hanks świetnie zagrał z innymi aktorami. Musze także przyznać że to pierwszy film na którym sie wzruszyłem.Teraz czekam aż znowu puszczą ten film w telewizji
Pozdrawiam