PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862}

Zielona mila

The Green Mile
1999
8,6 1 milion ocen
8,6 10 1 1037314
7,0 60 krytyków
Zielona mila
powrót do forum filmu Zielona mila

Obecnie brakuje takich filmów, które potrafią człowiekiem wstrząsnąć, które sprawiają ze potrafisz sie zatrzymać i pomyśleć o tym świecie, o tym co dobre co złe. Czyż nie o to chodzi w filmie. Film ma za zadanie przekazać nam coś. Nie chodzi tylko o efekty specjalne, grę aktorów czy o to ile tropów padnie w filmie. Chyba czasami tracimy poczucie co jest najważniejsze na tym zwariowanym i jakby nie było zgniłym świecie. Miejmy nadzieje ze nie tylko w filmie dobro potrafi zwyciężyć zło... Bo chyba o to chodzi , by czynić dobro i być szczęśliwym.
Film należy do grona tych filmów które należy choć raz w życiu zobaczyć. Mnie za każdym chwyta za serce . Aż łzy sie cisną..... Przyznaje ze nie ma wielu filmów które wywarły na mnie aż takie warzenie. Zachęcam do obejrzenia, bo naprawdę warto ........

ocenił(a) film na 10
Mikeluz

Zgadzam się...
Oglądałam ten film 3 dni temu, ale dalej nie mogę się pozbierać...
Przygnębiające, ale i tak piękne...
Jeszcze nigdy nie widziałam filmu, który tak mną wstrząśnie i sprawi, że będę płakała jak jakiś bóbr...
Polecam...

Harnasiowa

popieram.
film oglądałam drugi raz, ale wcześniej mnie tak nie poruszył jak teraz, płakałam jak na żadnym innym filmie!
gorąco polecam, miał 5 nominacji do Oscara, ale, niestety żadnego nie zdobył..;(

ocenił(a) film na 10
OlciK

Ten brak Oscarów to według mnie jedno wielkie nieporozumienie...
Ten film zasługuje na nie jak żaden inny!!

ocenił(a) film na 2
Harnasiowa

Film miał 4 nominacje do socara, to i tak jak na niego dużo, nierozumiem co jest w tym tak poruszającego albo wstrząsającego, film taki nie jest, tak samo nie jest arcydziełem a 15 pozycja na FW to kpina, widać że dużo jest tutaj małolatów którzy się popłakali na tym filmie i potem dali mu 10, jak dla mnie najwyższa ocena jaką moge dać to 7