PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862}

Zielona mila

The Green Mile
1999
8,6 1 milion ocen
8,6 10 1 1037314
7,0 60 krytyków
Zielona mila
powrót do forum filmu Zielona mila

Taki bardziej dla młodzieży i mało ambitny, wolę oglądać Siódmą Pieczęć czy Odyseję kosmiczną po 10 razy niż ten film po raz drugi. 2/10, no ale ludziom się podoba i trzeba to uszanować
Ssztywny Hanks jak i reszta aktorów, za wyjątkiem tego niedorobionego złego strażnika, słaba fabuła, taka bardziej fantazy a nie dramat, nienajlepsza reżyseria i film trwa o dobrą godzinę za długo.

ocenił(a) film na 10
Drimer

Nie najlepsza reżyseria?,słaba gra aktorów?,dla młodzieży? mógłbyś rozwinąć ta myśl bo czegoś tu chyba nie rozumiem

Drimer

SŁABY ?! Beź ty się idź puknij w łeb, może wtedy zmądrzejesz idioto. To jest bardzo trudny, głęboki film i jeśli tego nie rozumiesz to jesteś poprostu głupi ?

ocenił(a) film na 4
k4lolin4

To jest głęboki film? Już w recenzji jest ukazany jego sens w jednym zdaniu. Strażnik żałował, że nie uchronił skazanego od śmierci, więc morał jest taki, że kara śmierci jest nie dobra, bo można zabić niewinnego człowieka. To jest nie kino dla młodzieży tylko ckliwe kino dla kobiet, bo przecież murzyn wysysający choroby i plujący czarnym proszkiem jest taki wzruszający...zgadzam się z założycielem tematu - fantasy.

WOREK2005_2

Najpierw się dowiedz co to jest fantasy a puźniej komentuj.

ocenił(a) film na 10
Drimer

fantasy;) Tyle o pisownie, znaczenie masz tu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Fantasy

Drimer

trzeba być totalnym zerem żeby tam napisać i tak uważać, w tym wypadku powiedzenie ,, o gustach się nie dyskutuje'' jest śmieszne bo akurat z taką opinią należy dyskutować a wrecz ją negować

ocenił(a) film na 10
Power_Attraction

Ambitna rozmowa, nie ma to jak kogoś obrarzać wiedząc, że jest się bezkarnym. Typowe dla... sam wypełnij lukę. Jak chcesz narzucać komuś swoje przekonania, to zapisz się do jakiejś organizacji, gdzie propaguje się jedyną, właściwą ideologię. Ale jak osoba, której zdanie chcesz zmienić nie reaguje i jest na tyle normalna, że potrafi mieć i bronić własnej opinii, to możesz ją pocałować w... znowu szansa dla Ciebie na zapełnienie luki:) A najlepsze jest to, że z Twojej wypowiedzi się nie dowiedziałem, czy podoba Ci się ten film, czy nie:D

reynev

Ja bynajmniej nie zauważyłam żeby ktoś narzucał tutaj swoje zdanie, Power_ Attraction ma racje, nie docenić takiego filmu i morału jaki z niego wychodzi to naprawde trzeba być kretynem- lekko mówiąc. Ale ok niech ci się nie podoba, masz do tego pełne prawo. I nie rób z siebie inteligenta od siedmi boleści bo słabo ci to wychodzi;)

ocenił(a) film na 10
Szmminka

I kolejna osoba, która czuje się bezkarna:)
Czytaj uważnie, film mi się podobał, pisałem o tym w innym temacie. Natomiast nie wiem, czy podobał się Power_ Attraction, ale wydaje mi się, że nie... I nazywanie kogoś kretynem, bo mu się coś nie podoba, to oczywiście nie narzucanie zdania.

reynev

no przecież wyraźnie widać że jej się podoba, ,,czytaj uważnie''!!
Nie nazwała cię kretynem dlatego że nie lubisz tego filmu, ale że nie dostrzegasz jego morału!

ocenił(a) film na 10
Drimer

NIE KARMIĆ TROLA NIECH ZDECHNIE Z GŁODU

ocenił(a) film na 6
Drimer

Dla mnie to też jest zwykły film dla młodzieży którym wszyscy się podniecają, a i jeszcze tak apropo jednej sprawy, jeździcie po założycielu tematu, że nie zrozumiał GŁĘBOKIEGO filmu albo jego MORAŁU(HAHAHAHAHa).
Proponuje obejrzeć Siódmą pieczęć o której wspomniał "Drimer" a dopiero zobaczycie naprawdę ambitny film .

użytkownik usunięty
Drimer

Nie rozumiecie chyba fenomenu Sns i właśnie 'Mili'.
Te filmy z założenia miały być łatwe przyjemne ale wzruszające.
Ja oglądałem z zaciekawieniem i wystawiłem pewne 8/10 ale nie spodziewajcie się tu kina na miare 'Odyseji kosmicznej'.

ocenił(a) film na 6

Dobra co innego jak piszesz że ten film jest przyjemny i wzruszający(i zgodze się, że w tym tkwi fenomen tego filmu), a co innego jak ktoś pisze że ten film jest niezwykle ambitny, a każdy kto go krytykuje po prostu nie zrozumiał tego jakże trudnego filmu.

użytkownik usunięty
Maugen

Oczywiście tu nie ma nic do rozumienia.
Filmy Darabounta(sorry jeśli źle napisałem)można obejrzeć w sobotnie popołudnie albo jak masz zły humor.
Czasami chcesz się oderwać od codzienności i puszczasz sobie taką bajkę na poprawę humoru.
Te filmy nie są jakieś super ambitne bardziej rozrywkowe.