PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862}

Zielona mila

The Green Mile
1999
8,6 1 milion ocen
8,6 10 1 1036954
7,0 60 krytyków
Zielona mila
powrót do forum filmu Zielona mila

Mam pytanie

ocenił(a) film na 10

Czy jak Eduard Delacroix (ten właściciel myszki) był porażany prądem to John wziął jego cierpienie
na siebie (że tamten nie cierpiał) czy tylko je czuł wraz z nim? Pytam bo bardzo mnie to męczy.

ocenił(a) film na 8
Bialawilczyca7

Film oglądałam bardzo dawno temu i nie pamiętam jak była w nim przedstawiona ta scena, ale ponieważ jestem świeżo po przeczytaniu książki, to mogę się wypowiedzieć jak to było u Kinga. A mianowicie - biedny pan Delacroix niestety czuł absolutnie wszyściusieńko. John popłakał sobie trochę z żalu nad losem przyjaciela z sąsiedniej celi, ale Francuzowi to w niczym nie pomogło.

ocenił(a) film na 10
Martinezzz

To teraz jeszcze bardziej jest mi go żal! :( :( :( W filmie było to tak przedstawione,że można się było zastanowić,ale jednak w książce pisze czarno na białym... cóż, w każdym bądź razie bardzo dziękuję za odpowiedź.

ocenił(a) film na 10
Bialawilczyca7

Niestety trochę cie dobije, w filmie nie ukazali momentu z książki mianowicie Delowi nie wypłyneły oczy z oczodołów.

CinemaMaster

podejrzewam, że dla Dela nie miało to znaczenia

ocenił(a) film na 10
Bialawilczyca7

Z tego co ja wywnioskowałem to w filmie czuł wszystko razem Delem (John mógł pomagać tylko za pośrednictwem bezpośredniego dotyku).