PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862}

Zielona mila

The Green Mile
1999
8,6 1 milion ocen
8,6 10 1 1033588
7,1 79 krytyków
Zielona mila
powrót do forum filmu Zielona mila

Znacie moze dramaty podobne i tak bardzo wzruszajace jak ''Zielona Mila'' ??? Chodzi mi o najlepsze Waszym zdaniem, te przy ktorych wymieka nawet najwiekszy twardziel :D

ocenił(a) film na 10
KeYman

No i jeszcze mi się przypomniało więc napisze
"Doskonały świat"
"List w butelce"
"Łzy słońca"
"Braveheart - Waleczne serce"

Motor

ja może nie jestem najlepszym autorytetem, ponieważ potrafię popłakać się nawet na reklamie mc donald'sa :) więc tym samym płakałam na wielu filmach, ale w tej chwili polecić mogę
"Click" Klik: i robisz, co chcesz - niby komedia, ale jednak strasznie się spłakałam
"Shine" Blask - dla ludzi, których nawet muzyka potrafi wzruszyć
"What Dreams May Come" Między piekłem a niebiem - prawie cały film przepłakałam
pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 10
wredna_cholera

o rzeczywiscie, "Miedzy Niebem, a Piekłem" tez jest piekne:(
Albo "Patch Adams"

ocenił(a) film na 10
KeYman

Wielkie dzieki za kolejne propozycje :)

ocenił(a) film na 10
KeYman

Ja oprócz tego dodam jeszcze Misję i trzecią część Władcy Pierścieni, poza tym oczywiście Gladiator :D:D Tajemnica Brokeback Mountain już była wymieniona, ale jak dla mnie to ten film w szczególności

Adiocya

maska lwa

ocenił(a) film na 10
KeYman

A mi sie dalej przypominaja:
Uwierz w Ducha
Kolor Purpury
Zycie jest Piekne

ocenił(a) film na 8
CzarnaKrwinka

taak Życie jest piękne

ocenił(a) film na 10
KeYman

zdecydowanie "Requiem dla snu"! dla mnie bardzo przejmujący.

ocenił(a) film na 10
marci_1234

No po "Requiem dla snu" byłem w totalnym szoku i nie wiedziałem co powiedzieć... POLECAM!

Jeffrey

Bardzo prosiła bym o pomoc:((
Szukam pewnego filmu.Oglądałam go kiedyś,ale nie cały.Opowiadał on o pewnej dziewczynie.która straciła kiedyś chłopaka(chyba się rzucił do morza).Po jakimś czasie spotkała mężczyznę,który dawał jej chyba róże jednak ona nie mogła z nim być mimo,że się w nim zakochała bo nie umiała zapomnieć o tamtym.Napisali do siebie listy i zostawili pod jakimś drzewem,a za rok mieli przyjść i odczytać.Ona jednak nie przyszła bo chciała o nim zapomnieć.Film się kończy szczęśliwie bo chyba jej ciocia ją z nim umówiła i wpadli w swoje ramiona czy coś takiego..Bardzo proszę o pomoc;(( :*

ocenił(a) film na 10
nacja

ten film to "My sassy girl" ("Kłopoty z blondynką")

tu masz link:
http://www.filmweb.pl/film/K%C5%82opoty+z+blondynk%C4%85-2008-163609

ocenił(a) film na 10
KeYman

Moim zdaniem "Skazani na Shawshank" to wzruszający film. W scenie kiedy Brooks wychodzi z więzienia i próbuje jakoś ułożyć sobie życie, aż pewnego dnia... Nie będe zdradzał tym co jeszcze nie oglądali. Płakałem jak małe dziecko

ocenił(a) film na 10
pawlak1494

CZESC.
CENA STRACHU
PRAWO BRONXU
CHLOPCY Z FERAJNY
PRZELAMUJAC FALE
ZNACHOR.
W KSIEZYCOWA JASNA NOC...TO TAK NA SZYBKO.POZDRAWIAM.

ocenił(a) film na 10
KeYman

jeszcze "Stalowe Magnolie" oczywiscie.. caly czas cos mi sie przypomina;p

ocenił(a) film na 10
CzarnaKrwinka

Ktoś tu sie popłakał na "Click"?. Dziewczyno, ty nie oglądaj "Nieodwracalne", "Requiem dla snu" ani "Koloru purpury", bo to Cie zabije! :)
Wszystkie stare filmy Disneya są bardzo wzruszające.

ocenił(a) film na 10
fantyna_2

Ja na "Click" też się popłakałem na tej scenie w deszczu... Niby komedia, ale ta scena mnie rozbroiła... :)

ocenił(a) film na 10
Jeffrey

Leon
Braveheart
Gladiator
Filadelfia
Prawo Bronxuuu!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
jausher

Po pierwsze Requiem dla Snu - obok tego filmu nie da sie przejsc obojętnie. Polecam również: Blow (smutne zakończenie), Skazani na Shawshank, Filadelfia, Psim tropem do domu, Marzyciel, Hooligans, Szkoła uczuć, Kolor purpury, Lista Schindlera .

Jak byłem mały, płakałem na Królu Lwie, ale to stare czasy:)
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
jausher

ja plakalem na krolu lwie, ta bajka mnie ciagle wzrusza;]
a takich "zwyklych" filmow to:
leon zawodowiec
gladiator
forest gump (ogolnie smieszne ale mozna sie fragmentami wzruszyc)
braveheart
filadelfia
hooligans (film przecietny ale scena ze smiercia pete'a dosyc ladna)
lot nad kukulczym gniazdem (smierc mac'a)

ocenił(a) film na 9
jausher

1.Gladiator
2.Braveheart
3.W pogoni za szczęściem
4.Efekt motyla
5.Armageddon

ocenił(a) film na 9
Jeffrey

Tak scena z 'Click' w deszczu jest wzruszajaca. Ode mnie jeszcze dodam 'Edwarda Nożycorękiego' bo go chyba jeszcze nikt nie wspomnial.

ocenił(a) film na 10
Jeffrey

ej bez jaj ja tez mialam lzy w oczach na "click".poza tym "hooligans","21 gramow","pearl harbor","wiezien nienawisci","czlowiek w ogniu","czlowiek ringu".ostatnio wylalam morze lez na "siedem dusz"...pewnie bylo ich wiecej ale w tej chwili nie pamietam:)

ocenił(a) film na 9
CzarnaKrwinka

Moim zdaniem Braveheart, Szeregowiec Ryan, Miasto Aniołow i też Joe Black. Nie płakałem nigdy na zadnym filmie ale te najbardziej mnie wzruszyly. i Pearl Harbor tez troche

CzarnaKrwinka

bardzo dobry jest film ,,lektor'' polecam.

ocenił(a) film na 10
CzarnaKrwinka

'Uśpieni'
'Pokochaj moje córki'

CzarnaKrwinka

i jeszcze Benny Hill - tak samo wzruszające jak zielona mila.
Wybaczcie, ale to dla mnie przereklamowany, niesmaczny kicz.

ocenił(a) film na 10
CzarnaKrwinka

"Legenda o płaczącym Ryanie" choć rzadko puszczany w tv, to fantastyczny i wzruszający.

ocenił(a) film na 8
CzarnaKrwinka

Dla mnie "Skazani na Shawshank"...............................

KeYman

Mysle ze jednym z lepszych jakie ogladałem jest "Miasto Gniewu"

ocenił(a) film na 10
michalkomorowski1988

No rzeczywiście... "Miasto Gniewu" jest świetnym, bardzo wymownym filmem. Jest taki życiowy. Już dawno amerykanie nie wypuścili tak dobrego filmu... Gorąco polecam!

ocenił(a) film na 10
Jeffrey

Ja do "miasta gniewu" troche uprzedzona jestem, bo oglądałam je po raz pierwszy na nocy hipnozy w Kapitolu razem z "Requiem dla snu"(po raz setny:)) "Obłędem" i "Efektem motyla". Z tamtymi filmami nie było porównania. Musiałabym po prostu jeszcze raz obejżeć, żeby go obektywnie ocenić. Mnie jest bardzo trudno wzruszyć.

Jeffrey

Tak konkretnie to się poryczałam tylko na "wojnie wewnętrznej"....Oh men, niech telewizja puści to jeszcze raz...

ocenił(a) film na 8
Jeffrey

Spacer w chmurach,K-PAX,John Q,Siła i honor,Uprowadzenie Agaty,Szkoła uwodzenia,Pasja,Stowarzyszenie umarlych poetow,Wiezień Nienawisci,Pianista,Lista Shindlera,Człowiek w ogniu,Upadek,Prosya historia,Zapach kobiety

michalkomorowski1988

Najbardziej poruszył mnie "Za wszelką cenę" z Swank i Eastwoodem.Popłakałam sie.

michalkomorowski1988

"malena", " fortepian", " malowany welon" na tym ostatnim się popłakałam ale to przez tą ostatnią scenę.

zastanawie mnie co haelaenka napisała że jej wpis został zablokowany. pewnie przekleństwa. ale to dziwne wyzywać kogoś za prośbę podania tytułu:)

ocenił(a) film na 8
KeYman

Filmy, które mnie wzruszyły to:
Podziemny krąg
Rain Man
Wewnętrzna wojna
Misja
Cinema Paradiso
Edi
Moja dziwczyna
i jeszcze kilka innych

ocenił(a) film na 10
KeYman

Ja bym wymieniła jeszce jeden film....Polski... a własciwie "Jszyscy Jestesmy Chrystusami" moze nie jest to taki film o jaki dokładnie Ci chodziło ale... jest niesamowity! a inne... no to chyba wszystkie juz zostały wymienione!pozdr;)

ewa46k

A według mnie... Życie jest piękne - naprawde bardzo dobry dramat...

ocenił(a) film na 10
KeYman

Ja dorzucę do całości:
Joe Black'a

ocenił(a) film na 9
Jarooo_2

Dla mnie to najlepsze dramaty po których coś we mnie trygneło to :
-Gladiator (końcówka )
-Braveheart
-Zielona Mila
-Człowiek ,którego nie było
-Fearless (końcówka)
-Hooligans
-Donnie Darko (końcówka jak DD cofa sie w czasie ,żeby sie zabić i uratować najbliższych )
-Lost (sceny ,gdy umierają jacyś bohaterzy,najlepsza jak Boone umiera i ta muzyka :) )
Mało filmów mnie wzruszyło ,bo przeważnie oglądam thrillery i mocne kino ,ale są jeszcze pare dobrych dramatów :)

ocenił(a) film na 5
KeYman

Teletubisie. Zakończenie. "Teletubisie mówią papa,Teletubisie mówią papa"-zawsze płacze że to już koniec odcinka:(

ocenił(a) film na 8
KeYman

absolutnym numerem jeden pod względem wzruszenia jest film "Niedźwiadek" Polecam

KeYman

Dla mnie zdecydowanie najlepszym damatem jest "Braveheart - Waleczne serce". Film...perfekcyjny pod kazdym wzgledem... muzyka, obsada...super:)

KeYman

1. Trzynastka
2. 21 Gramów
3. Marzyciele
4. Vanilla Sky
5. Twarda Sztuka
6. Fałszerze
7. Hero Wanted
8. Huste and Flow
9. Śmierć na Żywo

ocenił(a) film na 10
locus4

-50 pierwszych randek
-A.I. Sztuczna inteligencja
-Armageddon
-Boże skrawki
-Cast Away - Poza światem
-Choć goni nas czas - The Bucket List
-Dzień Zagłady
-Efekt motyla
-Edward Nożycoręki
-E.T.
-Filadelfia
-Forrest Gump
-Hotel Ruanda
-Jestem legendą
-Klik: i robisz, co chcesz
-Labirynt fauna
-Miasto Boga - Cidade de Deus
-Nazywał się Bagger Vance
-Requiem dla snu
-Skazani na Shawshank
-Szeregowiec Ryan
-Szkoła uczuć
-Terminal
-Titanic
-Truman Show
-W pogoni za szczęściem
-Zabić wspomnienia - Reign Over Me

And the winner is...

-Zielona mila

Jeszcze parę by się znalazło. Pozdro! ;)

ocenił(a) film na 10
KeYman

- W Pogoni za Szczęściem
- Choć goni nas czas
- Filadelfia
- Zielona Mila
- Skazani na Shawshank
- Armageddon
- Truman Show
- Forrest Gump
- Efekt Motyla
- Cast Away
- Bravehearth
- Requiem dla Snu
- Stowarzyszenie umarłych poetów
- Uśpieni

Każda z tych pozycji, zdecydowanie obowiązkowa !!

ocenił(a) film na 5
Indyk

Tak jak wszyscy pisza to :
- Forrest Gump (klasyka)
- Skazani na Shawshank
- Filadelfia
- W pogoni za szczesciem (kiedy sie zamyka z synem w tej lazience - syn spi a on placze ze nie moze zapewnic synowi domu)
- Piekny Umysl (jak klada mu piora na stol)
- Podaj Dalej (w sumie caly)
- Krol lew (wiem wiem)
- Gladiator (koncowka)
- Uwierz w ducha (jak lepią garnki i muzyka Whitney Houston)
- Braveheart
- Prawo Bronxu
- Boze skrawki
Ale jest jeszcze jeden - nie znam tytulu. Opowiada o chlopcu ktory zostal porwany przez ojca, matka go szukala ale bez jakiegokolweik efektu. Wreszczcie ojciec dzwoni i mowi matce ze syn wysiądzie z autobusu ktory przyjedzie w jakis tam dzien o okreslonej godzinie. Wreszczie dochodzi do spotkania chlopca z matką. Gdy chlopak wysiada z autobusu stoi i nic nie mowi do matki, nie placze zachowuje sie jakby byl dzieckiem autystycznym. Matka zabiera go do domu gdzies tam na wies. Proboje dowiedziec sie od syna czemu nic nie mowi i jest zamkniety w sobie. W koncu po pewnym dlugim czasie znajduje chlopca w jakiejs stajni, przytula go a on wreszcie pęka i jej wszystyko opowiada - ze ojciec zamykal go w skrzyni itd to byl naprawde zajefajny film ale niestety nie znam tytulu tego filmu - heh moze wam cos to mowi? chetnie bym sobie jeszcze raz go obejrzal :)

ocenił(a) film na 9
lolof

Jezioro Salton
Rzeka Tajemnic
21 Gram
Wichry Namietnosci
Joe Black
Blow
Filadelfia
Gladiator
Felon
Ostatni Mohikanin
K-Pax
Goraczka
Krway Diament
Apartament
Doskonaly Swiat
Edward Nozycoreki
Co gryzie Gilberta Grape
Forrest Gump
Dom Dusz
Czlowiek w Ogniu
Fisher King
Uspieni
Czas Zabijania
Lista Schindlera
Sommersby

użytkownik usunięty
KeYman

Polecam Oliver Twist, może dzisiaj wypożyczę...