Kto wie, że to ekranizacja powieści Stephena Kinga? Ostatnio przeczytałem
książkę i muszę przyznać, że film jej dorównuje.
Film podobał mi się i jest dobrze zrobiony, ale szczerze mówiąc dla mnie nie jest żadną rewelacją. Zwróce uwagę na końcówkę filmu (szczególnie jeśli chodzi o sceny kiedy Coffey ulecza Melinde) jest dla mnie troche nazbyt sentymentalna ... sam nie wiem. Moim zdaniem sam Tom Hanks grał w kilku lepszych filmach. Jak myślisz?
rzadko się zdarza by film dorównywał książce ale jeśli chodzi o kinga to często to się zdarza. Uwielbiam ten film i nie wiem czy tom hanks grał w lepszym filmie a oglądałam z nim wiele bo to jeden z moich ulubionych aktorów.
Trzy filmy, w których grał Hanks i wydają mi się lepsze: Filadelfia, Forrest Gump, Szeregowiec Ryan
Jeszcze dużo filmów przed tobą skoro twierdzisz że Zielona Mila to najlepszy z obejrzanych przez ciebie...
na jakiej podstawie tak twierdzisz?
To jak się nie mylę co się komu podoba to kwestia gustu - a o gustach się nie dyskutuję. Ja jestem miłośniczką zarówno Kinga jak i Hanksa i to akurat połączenie mnie urzekło. To jest moje zdanie, ty możesz mieć inne, ale nie pisz mi, że dużo jeszcze filmów przede mną, bo ja już sobie zdanie wyrobiłam na podstawie moich indywidualnych upodobań.