hahaha to ty masz ranking 222 filmow w kolejnosci
staaaary blagam przedstaw go
buhahaah
Uzi Loc, ty jesteś gniot... Popieram MIchaela, nr po 2 ojcu chrzestnym... Widocznie nie rozumiesz twórczości Kinga skoro mówisz tak o jego dziele
Co ty synku za poziom prezentujesz sobą.. nie odpowiadam na takie pyskówki. A poza tym ja nie mówię o twórczości Kinga, tylko o słabej adaptacji filmowej..
Cóż, nie każdemu się musi podobać. jeszcze inni są zbyt nadwrażliwy. Dla mnie na równi z Ojcem Chrzestnym(jeśli komuś to nie pasuje mam to gdzieś).
Podobał mi się.. ale kilka słów krytyki nie zaszkodzi.. ponieważ ten film jest cholernie za wysoko na tym rankingu, więc po nim jadę..
Sam oceniłem film na 7/10 z minusem.. i na więcej ten film nie zasłużył..
@Santino, widzę, że z Tobą idzie normalnie porozmawiać, to powiedz mi.. ile filmów z TOP 30 filmwebu (moje TOP 30 u mnie na blogu) widziałeś?? Czy naprawdę uważasz, że miejsce Zielonej mili, obok takich filmów, jak: Czas apokalipsy, Taksówkarz, Leon Zawodowiec, Łowca jeleni.. a nawet przed Lśnieniem.. i Oknem na podwórze Hitchcocka jest odpowiednie..?? Zastanów się i szczerze odpowiedz.. o ile widziałeś te filmy. Jeśli nie.. to nie dziwię się, że Zielona mila jest zaraz po Ojcu Chrzestnym..
Uzi, przyznam się za dużo nie widziałem, ale cały czas staram się coraz to kolejne obejrzeć. Obiektywnie patrząc to nie jest arcydzieło. Subiektywnie po prostu ten film mi się tak spodobał że jest w moim rankingu tak wysoko.
Tutaj to jest kwestia tego że trafił jakby to powiedzieć w mój czuły punkt (powiesz pewnie że jestem sentymentalny ;]). Może to po prostu efekt książki Kinga, której film nie dorasta do pięt.
A w końcu każdy ma swoją listę.
mnie nieco w tym filmie poirytowało to całe "cudotwórstwo" i chuchanie "złem". takie tanie emocje nieco. żerowanie na chorobie i cierpieniu, zeby wzruszyc dotknąć i przykuć uwagę. ta fantastyka...A to że jak zwykle rycze z niesprawiedliwości...phi No i troszke się dłużył ten film nie? wątek egzekucji próby nieco mało akcji i za duzo wiary nadziei i miłości. ja wierząca nie jestem i mnie irytował niedorzecznością(to że ktoś ma przy sobie zwłoki wykorzystanych seksualnie dziewczynek i płacze nad nimi to już jest podwójnym mordercą i gwłacicielem?!)No i że taki częstomocz może pracować i bezkarnie prawić złośliwości. zawsze mnie to wkurza. jak można pokonać przemoc [tu:psychiczną] nie używając jej? Wcale nie wielbie Hanksa. Bynajmniej. BRUTAL-strażnik, kolega szefa bloku E, aktor grający jego postać-SUPER.