Jeśli nie ruszyła Cię ta historia, to jesteś drętwy smutas. Przeszkadza Ci wysokie miejsce tego filmu w rankingu?
To fajnie
Mi nie
Ale jeśli na prawdę masz zamiar toczyć pianę na internetowym forum i brać ocenę na tejże stronie tak kur*ka
poważnie by pisać na ten temat eseje, myślę że powinieneś wziąć się za coś innego, jakieś pożyteczne hobby, np.
szachy lub haft krzyżykowy.
Oboje wiemy że gdyby oceny wszystkich ludzi tutaj były by profesjonalne to wszyscy zapierniczali by jako krytycy
filmowi po całym świecie i zarabiali kokosy.
Jeśli chodzi o mnie - Zielona Mila to mistrzowski tearjerker, do tego trzymający w napięciu mimo oczywistości biegu
wydarzeń. Oceniłem na 10, bo wywarł na mnie gigantyczne wrażenie(:
Pozdrawiam
Proszę nie wypowiadaj się o ckliwych gównach mając w ulubionych Casablancę, dziękuję
Casablanca to metaforyczne przedstawienie kondycji narodów i jednostek podczas II Wojny Światowej używające wielu nowatorskich technik filmowych i w żaden sposób nie wyciska łez na siłę. Do tego ma przynajmniej bohaterów z krwi i kości i wybitne aktorstwo. To przełomowe dzieło nie zasługuje na bycie wymienianym w jednym temacie z tym pretensjonalnym dramacikiem.
casablanca to, casablanca tamto... ech "wielkie dzieło" bla bla bla... nudni jesteście, zmieńcie wreszcie tą żałosną śpiewkę, ale czego się spodziewać po fanie burgermana czy kubericka. i jeszcze to przesłanie "taksówkarza" czy "odysejki" xD.
jedynym pożytkiem z was jaki jest, snobki, to to, że można się czasami z was ponabijać.
Dzień dobry panie krakers, miło mi pana w końcu poznać. Jak minął panu dzień? Co tam u riko, bo ostatnio go tu nie widuję?
cholewa i dawidek, biedne gejki, i sobie jeszcze fiutki ładnie liżą, przeniescie moze te swoje chore zabawy do ustronnego pokoju
"Casablanca to metaforyczne przedstawienie kondycji narodów i jednostek podczas II Wojny Światowej używające wielu nowatorskich technik filmowych i w żaden sposób nie wyciska łez na siłę. Do tego ma przynajmniej bohaterów z krwi i kości i wybitne aktorstwo. To przełomowe dzieło"
sratatata... ciekawe, czy byscie tak samo gaworzyli gdyby film powstal 60 lat później
Mało widziałeś. Mnie nie rusza bo reżyser-filozof wśród egzaltowanych nastolatków schlebia byle komu. Prawdopodobnie więc i tobie.
Chcesz coś ckliwego, ale dobrego? To już bardziej mógłbym polecić Titanica. Jeśli na prawdę uważasz, że ten film jest taki jak o nim piszesz, to rzeczywiście mało widziałeś. Choć znam i osoby, które mają mniej wypaczony gust niż Ty, a jednak Zielona mila im się podobała.
Może faktycznie jestem drętwym smutasem, bo robi mi się przykro, gdy ktoś ocenia ten film na 10.
Ewentualnie nastolatki, które w filmie szukają tylko tanich zagrywek i schematów. Nie było chyba filmu, który by tak wymuszał emocje. Wyjątkowy szajs.
powiedzial koles, ktory ocenia szajs drajwera z deniro na 10. hehehe. a jak widze ta morde hauera w avku to juz wiem jedno - blejd raner oczyiwscie jedno z najwiekszych filmow sci-fi, jakzeby inaczej...
On się nie boi tylko nie ma ochoty żeby inni użytkownicy patrzyli na jego oceny każdy ma swoją prywatności ja jeb** człowieku! naprawdę nie masz co robić tylko siedzieć w internecie i zaczepiać innych?
Jeszcze raz przeczytaj wypowiedź użytkownika _krakers i moją, a może zrozumiesz o co mi chodziło.
Aaa... kurna ale ja jestem nie ogarnięty. Przepraszam za moją poprzednią wypowiedź.
Co jak co, ale dawać temu filmowi ocenę 1/10 to przesada. Ciekawe kiedy te intelektualne dzieci wyrosną z robienia komuś na złość i zaniżania oceny filmu dając co najmniej dobremu filmowi tak niskie oceny? Wystarczy pomyśleć trochę nad filmem i wystawić przemyślaną ocenę zamiast reagować tak emocjonalnie na komentarze fanów filmu, wystawiając 1/10 i prowokując na forum, przy okazji obrażając użytkowników. Nie ma to jak trolle pod wpływem alkoholu...