Nie wiem, ale jakoś nie przemówił do mnie ten film. Nie trafia do mnie te połączenie: więzienia i elementów magii. Szczególnych wad nie mógłbym wymienić, bo film nie jest najgorszy, wciąga i działa na emocje(postać Duncana). Nazwanie go naprawdę niezłym, dobry film ok, ale żeby "wielkim dziełem", to nie.
Nie bardzo rozumiem przesłanie tego filmu(jeśli ktoś może wytłumaczyć, a może lepiej przeczytać książkę). Postaram się również obejrzeć jeszcze raz, być może odkryje coś czego nie zauważałem. Póki co nie trafia do mnie.
Moja ocena to: 6+/10
Ja z pełnym przekonaniem dałam 9.
Bardzo zaskoczyło mnie to połączenie, ale mimo wszytko nie sprawiło mi większych kłopotów. W sumie, to ta magia stanowiła podstawę filmu. Gdyby nie ona John Coffey nie ratowałby dziewczynek, nie złapaliby go.....
Wg mnie film wywołuje ogromne emocje, i to wiele razy i w wielu przypadkach. Ja cenię sobie filmy, które coś we mnie budzą i trzeba przy nich lub o nich myśleć.
Bardzo chciałabym przeczytać tę książkę. Jeżeli film był taki.. To książka..
Zgadzam się z Tobą, rzeczywiście wywołuje emocje(co bardzo lubię w filmach), ale patrząc na to jako całość to średnio mi się spodobał.
Zdecydowanie mój ulubiony film :) Z wprost rewelacyjną grą aktorów - ogólnie. Poza tym pierwszy i jedyny film, który sprawił że chciało mi się płakac
10/10 :).
do mnie przemówił: muzyka, gra aktorów i TO COŚ. końcowe sceny oglądam zawsze z zapartym tchem :).
Ok, to jest Wasze zdanie, szanuje to.
Tylko jedna rzecz mnie trochę dziwi, że Makdape daje z taka częstotliwością 10(zaglądałem do twoich ulubionych:P), dla mnie trochę przesadną. Według mnie film na 10/10 to obraz niemal idealny, powodujący u widza niezapomniane doznania, przy tym skłaniający do refleksji, bądź wydobywający emocje, które zapadają w pamięć na "dłuższy czas". Dając tak często najwyższą ocenę(czyli 10), traci ona w pełnym sensie moc i wyjątkowość.
podziwiam trud zaglądnięcia do mojego profilu, jednakowoż na tyle filmów, ile byłam w stanie obejrzeć - te oznaczyłam jako najlepsze. w moich oczach nie tracą one na wartości, bez względu na to, jak inni użytkownicy to odbiorą.
Zielona Mila jest jednym z lepszych perełek, które obejrzałam. z akcją, muzyką i Tomem Hanksem i postacią Brutala. :).
Ja mam podobne odczucia a przeczytałem również książkę. To znaczy bez wahania dałem 8, jednak ta historia nie wzbudziła we mnie takich emocji, aby dać 10.