PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862}

Zielona mila

The Green Mile
1999
8,6 1 milion ocen
8,6 10 1 1037191
7,0 60 krytyków
Zielona mila
powrót do forum filmu Zielona mila

Zielona Mila...

ocenił(a) film na 10

Zawsze chciałem obejrzeć ten film ze względu na tak wysoką notę, ale nigdy ku temu nie było okazji,zawsze jakieś zajęcie lub wyjazd. . Dziś patrze a tu w tv będzie leciał. Więc ja ucieszony że w końcu go pooglądam, ale sobie tak myślę żebym się nie nastawiał na niego nie wiadomo jak pozytywnie gdyż może nie przypaść mi do gustu. Ujmę to tymi słowami... nigdy nie oglądałem tak... hmm... "innego" filmu którym jest Zielona Mila. Jest to jedno z najlepszych dzieł jakie kiedykolwiek było mi dane pooglądać. Wzbudził we mnie takie emocje jak podczas oglądania po raz enty filmu "Szeregowiec Ryan".Aż rozważę przeczytanie powieści Stephen'a Kinga. Aktorzy idealnie dobrani, ich gra aktorska trzyma się na wysokim poziomie. Zakończę mój komentarz dwoma słowami, które powiedziałem do siebie po obejrzeniu : " Mocny film ! "

użytkownik usunięty
andreas92

Zgadzam się z Tobą w 100%. Żałuję tylko, że zacząłem oglądać go dziś w połowie ale i tak już kilkakrotnie wcześniej go widziałem.

ocenił(a) film na 10
andreas92

Mam dokładnie te same odczucia. Też oglądałam pierwszy raz i mocno wbił mnie w fotel. Pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 7
andreas92

Też właśnie go obejrzałem, ale ocenić nie potrafię - waham się między 8, a 9. Trzeba się z tym przespać ;]

ocenił(a) film na 10
siekiera0700

Nie no 9/10 to według mnie najniższa ocena jak dla tego filmu. Liczy się pierwsze wrażenie ! ;D

ocenił(a) film na 7
andreas92

Pierwsze wrażenie jest - niestety - często błędne :P No, na przykład taki Taksówkarz. Po "seansie" wydawał mi się filmem średnim. Dopiero po czasie zacząłem go doceniać ;]

ocenił(a) film na 10
andreas92

wczoraj na tvp oglądałem i ten film naprawde jest rewelacyjny
też chciałem go obejrzec ze względu że ciekawie sie zapowiada i to bardzo wysokie miejsce...

andreas92

Widzę, że nie tylko ja go dopiero teraz obejrzałam... Z trudem powstrzymywałam się od łez, najpierw kiedy uzdrowił żone Halla i później przy scenie śmierci Johna. Świetna obsada, nie wiedziałam, że tylu świetnych aktorów zagrało w tym filmie i cieszę się, że film nie został potraktowany mroczniej, bo znając trochę (ale tylko trochę) powieści pana Kinga mógł z tego wyjść niezły horror.

ocenił(a) film na 7
Elizabeth_89

Chwilami był nudnawy i przydługi, ale oryginalny. Mocna końcówka - wszyscy dookoła będą umierać, a on nadal będzie żył.