PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862}

Zielona mila

The Green Mile
1999
8,6 1 milion ocen
8,6 10 1 1037314
7,0 60 krytyków
Zielona mila
powrót do forum filmu Zielona mila

Co swietnego jest w tym filmie?Bylby o niebo lepszy, gdyby ten murzyn mial zdolnosci pokazane inaczej, niz jakies muchy z japy;o A taki bajeczny efekt czyni z tego filmu jakies nedzne fantasy.Nic wielkiego.

eterchi

Może dlatego, że tak było w książce? Poza tym to nie muchy tylko jeśli dobrze pamiętam pszczoły lub osy.

eterchi

A ja się z Tobą nie zgadzam. Dla mnie ten film miał większe wartości niż umiejętności skazanego, czarnego.

eterchi

"Dla mnie ten film miał większe wartości niż umiejętności skazanego, czarnego. " Dla mnie również. na to akurat najmniej zwrocilam uwage.
piękny i strasznie smutny film.

ocenił(a) film na 10
eterchi

Tylko, że S.King nie pisze książek w "normalny" sposób. Jego książki są genialne i owszem mają w sobie elementy fatasy. Przedstawiając inaczej to w filmie, nie był by już tym samym, fantastycznym dziełem.

ocenił(a) film na 8
frodo_kajka6

Dokładnie, książki Kinga to mistrzostwo, a Zielona Mila świetnie przedstawiona na ekranie

osti_22

Choć czytałem dużo książek Kinga, a tej akurat nie miałem okazji mimo to film widziałem kilkurotnie (właśnie w tej jestem w trakcie oglądania go po raz kolejny) i za każdym razem dochodzę w niemniejszym stopniu do wniosku, że ten film to mistrzostwo, arcydzieło etc. etc. U mnie ma 10/10 (więcej się nie da) !