rewelacyjny film, pokazuje odczucia ludzi dobrych i gadzin, idących na śmierć i tych co "uśmiercają", jak ludziom niewiele do szczęścia jest potrzebne, gdy niewiele mieli... Naprawdę wzrusza. Hanks nie gra w byle czym :)
ja pier... to jest 100% komercyjny film. "rewelacyjny film"..?? niby w czym? w tym ze potrafi wzruszyc? to jest wyznacznik tego czy film jest dobry czy nie?? NIE ROZSMIESZAJ MNIE
elohortex - Nie pisz brzydko, bo ci Bozia język opierdoli.
"Jest 100% komercyjny film"?
Nawet, jeśli jest, to nie znaczy, że jest beznadziejny. Wręcz przeciwnie. Jeśli kręcony byłby tylko ze względu na zysk, to musiałby być dobry, inaczej, nikt by go nie kupił... Komercja to niepotszebny argument.
i druga sprawa czy komercja nie może być rewelacyjna? a jeśli nie to są jakieś reguły? puknij sie w głowę kolego. a tak na marginesie to jest jeszcze coś takiego jak GUST, i to ze mnie sie podoba nie powinno cię obchodzić i możesz pisać co chcesz a i tak zdania nie zmienię.
to ze potrafi wzruszyć to nie jest wyznacznikiem tylko jego dużym plusem. Co, mózgi nie rozwalają się po ścianach to zły film? Wzrusza to że taki wielki murzyn wyglądający na bandziora i morderce jest tak na prawdę łagodny i boi się ciemności, jest cudotwórcą za którym płaczą nawet strażnicy...
nie podoba ci się film to dam "1" a nie czepiaj się czyichś wypowiedzi.
O, i właśnie o to i mi chodziło. Komercja... Czy ty wiesz w ogóle co to jest? Co , na Boga komercja ma do jakości filmu??? i co cię niby tak rozśmieszyło w wypowiedzi melmana? Nie wiem, czemu masz do tego filmu aż takie uprzedzenia, bo narazie nie podałaś/eś ani jednego konkretnego argumentu...
Film na serio zasługuje na dychę.
Ps. elohortex to chłopak czy dziewczyna?
chodzi mi o to ze film jest
1) infantylny
2) bardzo wzruszajacy i przez to dla niektorych sprwia wrazenie genialnego,dobrego itp.
dla niektorych film jest super kiedy sie poplacza lub wrusza. film jest infantylny tego chyba nikt nie neguje prawda. i przez jest tez taki wzruszajacy. wrazliwsze osoby beda uwazaly ten film za genialny tylko dlatego ze glowny bohater nieslusznie zostal oskarzony o cos czego nie zrobil. hlip.
infantylny to ty jesteś. jesli wiesz co to znaczy. nie potrafisz znaleźć innych argumentów? chyba ten film nie jest zły dlatego ze wzrusza co? W końcu i tak tylko pod koniec.. Jak już pisałem, nie leje sie krew wiec jest nudny...? <peace>
A POZA TYM TO JEST DRAMAT!!!!!!!!! I tak go trzeba ocenić, nie jesteś wrażliwy, nie oglądaj dramatów! Boże widzisz a nie grzmisz...