forrest gump to film pod kazdym wzgledem genialny. natomiast zielona mila to zupelnie nieporozumienie 3/10
zupełne nieporozumienie ? nie no każdy ma prawo do swojego zdania na każdy temat. ja osobiście uważam, że ten film jest genialny i mnie osobiście bardzo poruszył.
Hmm. Z filmami wyższej rangi jest właśnie taki problem. Odbiorcy w swoich ocenach popadają w skrajności. Jeden powie, że jest on genialny inny zaś, że to totalne dno. No i najczęściej bywa tak (a przynajmniej w przypadku Zielonej Mili), że ci drudzy po prostu nie rozumieją filmu i jego przesłania. Jeśli z filmu nie jesteś w stanie wyciągnąć jakiegoś głębszego sensu to radzę przeczytać książkę, może tam będzie to jaśniej przedstawione...
No właśnie przeczytałem książkę - jako pierwszą.
I dlatego mogę filmowi dać jedynie słabiuteńkie 7 (a i to z dużą wyrozumiałością dla twórców)
Przesłanie to ten film może i ma, ale głębsze to ono na pewno nie jest. Ot, kolejny filmowy cukiereczek podetknięty na tacy pod sam nos odbiorcy. Niekoniecznie totalne dno, po prostu przeciętny film na jeden raz.