PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862}

Zielona mila

The Green Mile
1999
8,6 1 milion ocen
8,6 10 1 1037035
7,0 60 krytyków
Zielona mila
powrót do forum filmu Zielona mila

Jak poznaje kogos i zaczynamy rozmawiac czesto o filmach, ludzie mowia mi, uwielbiam nasze
polskie komedie jak Poranek Kojota czy Chlopaki nie placza, ja im mowie ze to nie dla mnie ze
Lubaszenko to wg. mnie tylko Sztos a reszta crap;) wtedy ludzie mowia, ze lubia takze ambitne
kino i podaja tytul ZIELONA MILA, PO CO JA TO PISZE? a no po to zeby zwrocic uwage ze jest to
film nr 1 dla wszystkich laikow filmowych, oni sa zadowoleni z siebie ze wysiedzieli te 3 godziny i
zrozumieli film, ktory jest co najwyzej dobrym filmem.

użytkownik usunięty
reynewan79

Avengers miażdży te filmy klimatem,dialogami,stroną wizualną i przede wszystkim nie obraża inteligencji widza jak Transformersy. ale nie będę offtopować po prostu nie wiem po co stosujesz takie chwyty jak czepianie się ocen.

ocenił(a) film na 5

Ty zaczeles! znalazles moich Nietykalnych, inteligencje widza obrazaja wlasnie takie marvelowskie kino a w Transformersach John Torturo i Shea naprawde stworzyli fajne haraktery(mowie tylko o jedynce) a tak na serio to i transformersy i tym bardziej avengers to gowno tylko troche ladniej zapakowane niz takie "hity" jak kobieta kot, hulk, elektra... nawet nie chce mi sie o takim kinie dla mas pisac, bo nie ma o czym.

ocenił(a) film na 8
reynewan79

Tu nie chodzi o to, że Nietykalni są okropni, beznadziejni i w ogóle, tylko, że taki przeciętniak ma 3. miejsce. O pomstę do nieba to woła. A Avengers to świetny film pod każdym względem. Mnie nigdy nie nudzi jak oglądam, żadna scena. W połączeniu ze świetną oprawą wizualną i muzyczną jest to film rewelacyjny.

Aha, i pisz jakoś poprawnie po polsku te zdania, bo ciężko się czyta, co piszesz. Np. "haraktery" każdy dzieciak z podstawówki wie jak się pisze.

użytkownik usunięty
reynewan79

tak ale nietykalni mają związek z tematem bo to również mało ambitny,przereklamowany film który zajmuje wysokie miejsce w rankingu fw. Avengers nie ma nic do twojego tematu i dla fana gwiezdnych wojen,komiksów Marvela to porządne kino rozrywkowe.

ocenił(a) film na 8

Dzięki za wyjaśnienie temu "mądremu człowiekowi", o co mi chodziło:)

użytkownik usunięty
Ryloth

:)

ocenił(a) film na 5

Co osiagnelismy ta wymiana zdan? nic, bo jestesmy kompletnie innymi widzami, szukamy w kinie innych rzeczy, wezmy taki film Oszukac Przeznaczenie (moze juz nie wrocimy do Nietykalnych;) dla mnie ten film nie ma zadnej wartosci, jakiejkolwiek, i moim zdaniem chodzi w nim tylko o to aby jak najefektowniej pokazac ludzka smierc, lecz wy patrzycie na swietna (waszym zdaniem) strone wizualna, niesamowite dialogi oraz klimat jak w Avengers! wasze filmy kosztuja czesto po 200mln. wiec trudno zeby od strony technicznej odstawaly, lecz dla mnie jest to gowno w pieknym zlotku, ale zawsze to gowno(Avatar-papierek ;)

użytkownik usunięty
reynewan79

nie patrzę na stronę techniczną ale tylko o niej można mówić obiektywnie. Hobbit to też blockbuster z dużym budżetem. 'Co osiagnelismy ta wymiana zdan?' no cóż dowiedziałeś się że zarówno Zielona Mila i Nietykalni to mało ambitne, przereklamowane filmy.

ocenił(a) film na 5

Wroc! dowiedzialem sie ze TWOIM ZDANIEM zarówno Zielona Mila i Nietykalni to mało ambitne, przereklamowane filmy(i znowu wracasz do Nietylalnych "o Ty Misiu Ty zlosniku") Trzymaj sie.

ocenił(a) film na 5

Są filmy znane i nieznane .. a pomiędzy nimi drzwi .. Drzwiami tymi jest umysł.. ..kluczem zaś dusza..

użytkownik usunięty
reynewan79

głębokie jak Nietykalni :)

ocenił(a) film na 8
reynewan79

Czemu ten film jest tak wysoko? Bardzo dobre kreacje kilku aktorów, ale historia strasznie naiwna dla ludzi wychowanych w europejskiej cywilizacji.