hehe znalazla sie kolejna osoba,ktora wychwala w niebiosa przereklamowany film
Ty nie jestes nawet momentami przekonujący :D
ale nie dziwie sie,skoro masz w ulubionych podobne filmy:Adwokat diabła,Efekt motyla,Gladiator,Vanilla Sky
i sie troche dziwie,skoro masz w ulubionych wartosciowe filmy:Truman Show,Zło,Zapach kobiety,Szósty zmysł,Szeregowiec Ryan,Requiem dla snu,Ojciec chrzestny,Memento,Miasto gniewu,Miasto Boga,Matrix,Leon zawodowiec,Forrest Gump,Gorączka,Dzień świra,Czas Apokalipsy,Chłopcy z ferajny,American Beauty,2001: Odyseja kosmiczna i 12 małp
cos tu nie gra...
Ja pie***le.
Nie mogę już.
Następna co myśli, że jak ktoś ma w ulubionych słabsze filmy to się nie zna.
Kutwa! Przecież każdy może mieć w ulubionych co mu się żywnie podoba!~Przestańcie znowu pisać "ojej masz w ulubionych efekt motyla, nie znasz sie, jesteś do dupy, a ja mam ojca chrzestnego chociaż go nie widziałam ale mam to jestem fajna" litości...
a dlaczego niby nie mozna sie kierowac 'ulubionymi'?w koncu to one swiadcza o tym,co ktos uwaza za najlepsze,wiec co za tym idzie jaki ma gust...
Ulubiony nie oznacza że ten ktoś myśli że dany film to arcydzieło. Tylko po prostu bardzo go lubi z jakiegoś powodu, ma do niego sentyment
Nie mam już siły do takich jak Ty. Naprawdę. Ile razy można tłumaczyć sens. Ręce opadają.
Spójrz w moje ulubione. Już? Teraz napisz mi... czy na prawdę sądzisz, że uważam "Ojca Chrzestnego" i "Pana życia i śmierci" jako równie dobre filmy?
Co za ludzie...
hehe,tu się zgadzam,ulubione o niczym nie świadczą,może prędzej oceny ale i to nie zawsze bo ma na nie wpływ głównie gust oglądającego,
ja mam w ulubionych np.Elektrę tylko dlatego że podoba mi się fryzura głównej bohaterki,ale wrzuciłam i zostawiłam bo mam ubaw kiedy "prawdziwi znawcy" naskakują na mnie z tego powodu,jeśli skrytykuje jakiś ich ulubiony, nudny,ambitny film
co do Zielonej mili,to chyba najbardziej zawyżony i przereklamowany film na FW
A ja mam w 'ulubione' tylko filmy którym wystawłem 9 lub 10, bo jakim sposobem mogą tam trafić niżej ocenione (czyli słabsze) filmy?
Nie zgadzam się z wami;) Ale nie rozumię człowieka który wyłożył tezę że ,mam gnioty w 'ulubione' (wymienił raptem 3) potem od porównania wymienił chyba z 10 ambitnych filmów które tam się znalazły, pomijajac masę innych genialnych filmów o których widocznie zapomniał. Co to miało na celu?
Pozdrawiam.
no jak to jekim sposobem,ja uwielbiam przygodówkę więc mam sporo z tego gatunku w ulubionych co nie znaczy że np.Lare Croft oceniam od razu jako arcydzieło czy nawet rewelacje ;-)
No, bo większość tu na FW nie rozumie sensu "ulubionych". A poza tym to żadna sztuka wrzucić tam wszystkie filmy z top setki i pozować na kogoś kim się nie jest? Traktowanie "ulubionych" jako wyznacznik inteligencji jest conajmniej chybione.
nie jako rownie dobre filmy,lecz jako filmy,ktore lubisz.co za tym idzie Twoj gust.Dlatego sie dziwilem jak mozna lubic filmy o tak roznej klasie.a to odwolanie do 'ulubionych',ktore zapoczatkowalo cala to dyskusje,bylo tylko po to,bo wkurzylo mnie,ze ktos napisal,ze'jestem tylko momentami przekonyjacy'bez jakiegokolwiek sensownego odwolania do tego,co napisalem.
pozdrawiam
Encore wymienilem pozniej te lepsze filmy:D Chyba nie zrozumiales o co mi chodzilo :D Ja rowniez wstawiam do 'ulubionych' takie filmy jak Ty,czyli takie ktore uwazam za najwybitniejsze z tych,ktore ogladalem.Zestawilem te filmy,ktore masz w ulubionych,ktore uwazalem za przereklamowane z tymi,ktore sa wybitne.Wiec zdziwilo mnie jak mozna miec taki rozbiezny gust.Ale to bylo niepotrzebne.Napisalem tak,bo wkurzyla mnie odpowiedz na moj post.Po prostu bylem ciekaw dlaczego ludzie tak wychwalaja ten film ;/
"(...)bo wkurzylo mnie,ze ktos napisal,ze'jestem tylko momentami przekonyjacy bez jakiegokolwiek sensownego odwolania do tego,co napisalem."
Zacznijmy może od tego że ty napisaleś(aś) temat bez 'jakiegolowiek sensownego' uargumentowania, to też odpowiedz inna być nie mogła;)
Ja bynajmniej nie widze w tym nic sprzecznego, można lubić typowo komercyjno-rozrywkowo-...(ee tu byś użył jeszcze pojecia 'kiczowate') filmy-czyli takie które fajnie się ogląda w kinie (typu I'm legend, trasformers) przy czym można ubóstwiać dzieła Kubricka, Coppola, Zemeckisa itd.
Jestem fanem dramatów, SF, kina akcji, filmów psychologicznych, horrorów, dobrym thillerem też nie pogardzę. Czasem lubię się pobawić przy luźnych komediach (aczkolwiek nie debilnych).
Widzisz w tym coś nieprawdopodobnego?
koniec tematu z 'ulubionymi'.zalozylem go,zeby sie dowiedziec,dlaczego publicznosc tak wysoko ceni film,ktory w moim swietle nie zasluguje na taka note.
Jeśli taką notę ma to widocznie na nią zasługuje. Co na to poradzisz... Taki wybór ogółu. Też się nie umię pogodzić z niektórymi pozycjami niektórych filmów, ale nic nie zrobie-tak jest a nie inaczej
Była, ale nie aż taka jak teraz, honorowe top10 z pewnością nie jest dla takich filmów jak zielona mila, lista schindlera czy milcznie owiec.
Ja bym tam widział zieloną milę w granicach top30.
Pozdrawiam.
w takich okolicznościach jestem zmuszony opuścić to miejsce, już na dobre
pozdrawiam wszystkich bez wyjatku
A idź, Leon, w pierony.
Ja pierniczę - co za dziecinada. Jakiś filmik wszedł do Top10 i Leon to nie po myśli, i Leonik się rozpłakusiał. Teraz odchodziiii...
Żena.
Wiadomo było, że nie odejdzie. Najpierw pisze taki "rozpaczliwy" komentarz, a po chwili znów tu jest. No trochę honoru, Leon...
Poza tym, Leon, nie przezywam cię. Drwię jedynie z twojej dziecinnej postawy.
Elo.
w takich okolicznościach jestem zmuszony opuścić to miejsce, już na dobre
pozdrawiam wszystkich bez wyjatku
I kto tu się dowartościowuje??
Zastanawiam się nad zgłoszeniem sprawy na policję. Czekam jeszcze na twoją reakcję.
Ale Ci dowalił, he, he.
No nie mogę, a myślałem, że Leon to poważny gość.
A tu wychodzi na to, że zakompleksiony 14-latek. Nieźle.
wracajac do filmu...
Encore,uwazasz,ze zasluguje na TOP100?Napisales,ze ta pozycja,ktora osiagnal,jest za wysoka.Czyli masz na mysli to,ze powinien być na dalszym miejscu w TOP czy w ogole?
Lista TOP 100 to śmietnik. Są tu prawdziwe perełki, nowe gnioty, jak i stare gnioty. To ranking popularności, a nie ranking jakości.
A Zielona Mila tak wysoko tylko to potwierdza. Tak, czy inaczej- jest to głos większości i powinniśmy to uszanować. W moim TOP 100 Zielonej Mili by nie było.
poszesnastej tak w moim osobistym rankingu zielona mila spokojnie zmieściła by się w top100-nie trudno to chyba odgadnąć po ocenie jaką wystawiłem, nie wiem skąd to pytanie z Twojej strony. (tu należy wziaść pod uwagę że wielu filmów nie widziałem, wiec ten ranking miałby dziury)
Ja już to powiedziałem kilka dni wczesniej że opinie Leona już mnie nie interesują, widzę że teraz nie tylko mnie. (predzej też myślałem że to poważny gość, przynajmniej sprawiał takie wrażenie)
Ale co do mnie Uzi też chyba się pomyliłeś skoro zniknąłem z twoich ulubionych;)
Nie, nie mam nic do Ciebie. Ja w ulubionych mam tylko "elitę", moich ziomków. Wybacz.;-)
gdy na mój post "pozdrawiam wszystkich bez wyjatku"
toś odpowiada mi takimi słowami " A idź, Leon, w pierony...dziecinada. Jakiś filmik wszedł do Top10 i Leon to nie po myśli, i Leonik się rozpłakusiał...Żena"
to jest wszystko wporządku tak ? nie wszedłbym gdyby nie kpina z mojej odoby, nie każdemu sprawa to przyjemność
wiem ze w pewnym momencie zachowałem sie po chamsku, poniosło mnie i za to przepraszam
jeszcze raz wszystkich pozdrawiam
teraz możecie po mnie jeździć , do woli bo to naprawde ostatni wpis w tym temacie
Nikt po tobie nie zamierza jeździć, Leon. Ja - co zresztą już napisałem wcześniej - nie drwiłem z twojej osoby, ale z twojej postawy. A to robi wielką różnicę.
Dobrze napisał Uzi - ten ranking jest rankingiem popularności w dużej mierze, nie rankingiem jakości. Zresztą ten ostatni chyba nie istnieje, bo każdy inną "setkę" wdziałby w TOP100.
Ja "Zielonę Milę" uwielbiam, ale kicham na to, które miejsce będzie zajmować w rankingu. No bo czy będzie na miejscu 1. czy na 251. w żaden sposób nie wpłynie to na jakość obrazu. Dlatego zawsze wyśmiewam takie lamenty, że ten film spadł, tamten się podniósł. No i co z tego? Dobrze że się Leon zrehabilitowałeś i przeprosiłeś, bo dziecinada wyszła wcześniej ogromna. I pamiętaj na przyszłość: takie rzeczy są już - na szczęście - w Polsce karalne i nikt nie ma prawa nikogo obrażać w taki sposób. Ja rozumiem, że nazwiesz mnie głupkiem czy imbecylem. Z tym na pewno nie szedłym na komisariat, ale matki nie pozwolę obrażać. Tym razem daję sobie spokój i sprawa zamknięta.
Od tej pory rozmawiajmy już tylko o filmach.
Pozdrawiam.
Amerrozzo chyba jesteś nadwrażliwy;) Na policję z takimi sprawami?? Coż, chyba jesteś stałym bywalcem na komisariacie... lub sam jesteś stróżem prawa? Przyznaj się! ;)
Na serio zawracałbyś sobie dupę i zgłaszał sprawę na policję? nie wierzę, żeby uruchamiali całą procedurę, uzyskiwali pozwolenie na zdobycie danych personalnych od dostawcy internetu i przekazywali sprawę do lokalnej policji, ażeby... powiedzieć leonowi, że nie może psioczyć po internecie? no bo, na ugodzie chyba by stanęło, prawda?
Czyli tak samo mógłbyś zakapować na kogokolwiek, choćby dlatego, że domyślasz się, że ktoś jest "piratem". Zrobiłbyś to?
Myślałem, że go tylko straszysz..
Takich speców od tekstów "a Twoja stara, bla bla bla" jest na internecie multum, sam na FW miałem do czynienia z dziesiątkami takich kretynów/prowokatorów.
Nie ma czym się przejmować.
Wiesz co to frajer kolego?
Potem sie dziwia dzieci, ze wracaja do domu bez zebow... Ech. Stul lepiej dziub po prostu zamiast pograzac sie jeszcze bardziej.
żegnaj leon. wiekszosc twoich komentow byla spoko tylko dziwne oceny dawales i bardzo lubiles killera a to jest tylko glupi polski film o niczym