PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862}

Zielona mila

The Green Mile
1999
8,6 1 milion ocen
8,6 10 1 1037314
7,0 60 krytyków
Zielona mila
powrót do forum filmu Zielona mila

wzruszający

ocenił(a) film na 8

Film jest napradwe fajny. Dobrze nakręcony, nawet nawet. Fajnie zagrał aktor "brutal"powinien zostać docebniony.
Osobiści sądze, że książka jest lepsza. Stephen king jest mistrzem horrorówi thillerów. :)

ocenił(a) film na 7
Justine_3

Książka jest lepsza, ale nieznacznie, bo film jest doskonałą jej adaptacją. Frank Darabont rośnie u mnie w rankingu na świetnego reżysera. "Skazani na Shawshank" to mistrzostwo! "Zielona mila" to również bardzo dobry film. Teraz weszła "Mgła" (też Kingowska) i mam nadzieję, że się nie zawiodę, bo tutaj będą efekty specjalne, a filmy z efektami i to adaptacje książek Kinga, wychodzą kiepsko. Zobaczymy...

Justine_3

tylko ze to dramat

ocenił(a) film na 8
Leon_B_Fink

no dobra ale sa watki fantastyczb\ne i dreszcze jak w thillerze

Justine_3

wątki fantastyczne jak w thrillerze? chyba niebardzo rozumiesz definicję slowa thriller.

ocenił(a) film na 8
Leon_B_Fink

Nie, to ty mnie nie rozumiesz napisałam, ze sa tam watki fantastyczne/ i dreszcze jak w thillerze to sa oddzielone od siebie pojecia, mowie ze film ma w sobie coś co przyprawia o dreszce i sama zbrodnie jest i tp. co wskazuje równiez na elemety thilleru. Więc sie ode mnie k***a odczep ok? pozdrawiam

Justine_3

spokojnie, każdy ma prawo sie mylić, a kto z nas sie myli, niech rostrzygną inni, czy to napewno thriller? mi sie nie wydaje

ocenił(a) film na 8
Leon_B_Fink

ale tak wogóle to mogłbys przeczytac ten moj post dokładnie bo wcale w nim nie napisałam ze to jest thiller, tylkoz estephen king jest mistrzem thillerówi horrorów co wcale nie oznaczało ze ten film uwazam za thiller. i nie uwazam sadze tylko ze moze miec jakies elementy zaczerpniete. więc najpierw czytaj dokładnie posty, a potem mozemy sie kłocić...!!!!!

Justine_3

no no , wiadomo

Justine_3

Jeszcze zaden film niewzbudził u mnie takich emocji jak "Zielona mila" doskonały klimat filmu oraz niesamowita gra aktorska. TEn film powinien trafic do top 10 swiata !