PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526365}

Zniknięcie na 7. ulicy

Vanishing on 7th Street
2010
4,9 6,0 tys. ocen
4,9 10 1 6048
3,3 3 krytyków
Zniknięcie na 7. ulicy
powrót do forum filmu Zniknięcie na 7. ulicy

3/10

ocenił(a) film na 3

Jedno zasadnicze pytanie: Dlaczego? Nikt nie wie i pewnie się nie dowie. Jeśli taki był zamysł reżysera to po prostu źle i nieudolnie to rozegrał.
Cały czas liczyłem na jakieś rozkminienie schematu i to był jedyny powód dla którego dotrwałem do końca. Nie doczekałem się. Omijać SZEROKIM łukiem ten film. Odradzam.

ocenił(a) film na 7
casavir3004

Jak mi powiesz kto wybudował piramidy - na pewno to już rozkminiłeś- to ja Ci wyjaśnię zagadkę tego filmu.
Zagadkę, która interesuje ludzkość od XVIw.
;-)

ocenił(a) film na 2
casavir3004

Też liczyłem na wyjaśnienie tego wszystkiego i tak samo jak ty tylko dla tego wytrwałem do końca tego filmu...

ocenił(a) film na 6
casavir3004

No cóż - ja się nie bawiłem najgorzej. Fakt że film nie był najwznioślejszym dziełem zza oceanu ale nie można mu odmówić paru zalet. Ciekawy pomysł, który zresztą jest powielony, albo ja przynajmniej się o niego obiłem. Mniej drewniany niż zwykle Anakin. Muzyka. A że nie było wytłumaczenia? A po co komu wytłumaczenie? Znając życie, gdyby było, to byłoby kompletnie spartaczone, więc IMO lepiej że pozostawili to tak jak jest. 6/10.

ocenił(a) film na 7
casavir3004

No a nasz pan od wyświetlania filmów nie nakreślił historii pewnej kolonii w której wszyscy zniknęli i było jedynie jedno słowo, to samo słowo które pojawiło się również na jakimś wiadukcie w mieście? Mi się wydaje że to wszystko tłumaczy, Reset świata, a każdy może resztę sobie dopowiedzieć:)

ocenił(a) film na 2
Angelic_Wings

Tak ale nie było wyjaśnione chociaż co te słowo znaczy, ja znam tą historię o tej kolonii więc nawet gdyby nie powiedział tego, to bym wiedział, nie było wyjaśnione co to było i po co ich zabierało... sam sobie mogę dopisać, że były to między wymiarowe istoty, które żywiły się ludzkim lękiem...

ocenił(a) film na 8
WujekChu1ek

Proponuje obejrzeć SZTORM STULECIA. Jest w nim wzmianka o zaginionej wiosce i to nie byly zadne cienie itp;) obejrzycie sztorm stulecia swietny horror ktory trwa prawie 4 godziny !! może to wam coś wyjasni ;) tutaj historia o zaginionej wiosce wyssana z palca :)

ocenił(a) film na 2
macger2

Tak słyszałem o nim dzięki..
ps. to miniserial

ocenił(a) film na 5
macger2

Tak to jest miniserial a dokładniej ekranizacja powieści S. Kinga, składa się z 3 części jeżeli dobrze pamiętam. Naprawdę godne obejrzenia.