PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526365}

Zniknięcie na 7. ulicy

Vanishing on 7th Street
2010
4,9 6,0 tys. ocen
4,9 10 1 6048
3,3 3 krytyków
Zniknięcie na 7. ulicy
powrót do forum filmu Zniknięcie na 7. ulicy

Filmik ok. Obejrzałem go sobie wczoraj przed snem, sam, w ciemnym pokoju,po 22giej... i wrażenia były drastyczne dosyć ;)
Myślę że szukanie jakichś zapożyczeń z Biblii jest trochę przesadzone.
Interesuje mnie jednak scena w której Paul czyta książkę o Ciemnej Materii.Wg.mnie właśnie tutaj autor filmu daje nam wskazówkę w jakim kierunku powinny iść nasze interpretacje.
Nie rozumiem też tego co dzieje się z Paul'em przed "złapaniem przez ciemność"."Ciemność" dopada go w tym tunelu pod knajpką a ubrania jego leżą na stole bilardowym gdzie leżał ranny. ???
ok,czekam na inne interpretacje

Adamsky777

Ochładzali go okładami co mogło sugerować że miał gorączkę... wysoką gorączkę a więc i tu mogły zaistnieć wizje, omamy i inne tego typu akcje które reżyser chciał pokazać ;)

Pyrcin

Też tak uważam, Paul nie wstał ze stołu, a widział ubranie James'a i swój niby pobyt w tunelu. James przecież nie zniknął. To były tyko jego przywidzenia.

ocenił(a) film na 6
Adamsky777

Ja uważam, że to była pokazana droga Paula na tamten świat, po kolei gasły wszystkie lampy. To był taki tunel prowadzący ze świata żywych do świata umarłych. Takie mam wrażenie. Może się mylę...

songa85

Trudno powiedzieć czy się mylisz, czy nie, nic nie zostało w filmie wyjaśnione, więc każda interpretacja może być słuszna.