PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526365}

Zniknięcie na 7. ulicy

Vanishing on 7th Street
2010
4,9 6,0 tys. ocen
4,9 10 1 6048
3,3 3 krytyków
Zniknięcie na 7. ulicy
powrót do forum filmu Zniknięcie na 7. ulicy

Niestety to prawda. Dawno się już tak nie wynudziłem. Nie oczekujcie od tego filmu wartkiej akcji, gęstej atmosfery a przede wszystkim - nie oczekujcie strachu. Z horrorem ma to niewiele wspólnego, Muminki już bardziej straszą. Logiczne błędy rozkładają ten film. Jakie? Ot, choćby pierwsze z brzegu - generator prądu w barze. Światło jest tym, co utrzymuje ludzi przy życiu, ale po odkryciu generatora bohater wcale nie dba o oszczędzanie energii. Wpada na ten pomysł dopiero potem. Do tego czasu wszystko świeci i gra, nawet szafa. Idiotyzm! Kolejny - pochodnia. Wow, co za doskonały pomysł. Byłby to pierwszy pomysł, który powinien przyjść do głowy człowiekowi o IQ conajmniej 50. Widocznie bohaterowie mają mniej, orientują się o istnieniu ognia dopiero pod koniec filmu. Scena końcowa to już w ogóle rozczarowanie maksymalne. Znowu film, który można obejrzeć tylko i wyłącznie jako trailer. Kreacja głownych postaci leży, każdy z nich mógłby umrzeć i na żadnym z nich mi nie zależało. W latach 80. na VHSie jeszcze by to uszło, ale nie dziś. Nieskładna papka, 3/10, spuszczam wodę.

Fanatik

Zgadzam się w 100% z przedmówcą.

ocenił(a) film na 5
Fanatik

Ja generalnie nie rozumiem przesłania tego filmu, w połowie myślałam, że będzie to coś na kształt "silent hill", że dusze w czyśćcu etc. a tu dup.a, potem, że może drugi raj Adam& Eva a tu dup.a, potem myśle sobie .. może to jakieś majaki kolesia w śpiączce a tu znowu .. nie polecam, zapowiadało się ciekawie a skończyło się jak zwykle, nudaaaa.

ocenił(a) film na 3
Fanatik

Boże ale bzdura, przecież oni tam światła mieli na ładnych pare lat :D wystarczyło wziąć zapalniczkę, wywalić jakiś samochód w powietrze , pozbierać ciuchy po ludziach i ot to mamy duże ognisko i światło, skoro babka przeżyła z płomieniem zapalniczki to napewno przezyli by przy dużym ognisku :D Bzdura i jeszcze raz bzdura nainteligetniejszą osobą w tym filmie była dziewczynka, która użyła ognia za pomocą świec :)

A tak naprawdę o czym jest ten film ?? :)

użytkownik usunięty
DreamDay

mnie interesuje tylko co to była ta antymateria(można było usłyszeć jakby głosy wydawane przez nią) no i dlaczego nie pochłaniała każdego od razu skoro była taka potężna(raz zapalniczka wystarczyła a raz nawet samochodowe reflektory zawodziły od razu).