Zastanawiam sie czasem czy Zodiak nie jest najlepszym filmem jaki obejrzalem.
Oczywiscie nota 10/10 mowi sama za siebie, ale jak dla mnie wiele osob nie potrafi
doszukac sie kunsztu tego filmowego arcydziela. Doskonala, oskarowa kreacja Ruffalo i
Gyllenhaala - to najlepszy film w ich aktorskim dorobku. Downey Jr idealnie wcielil sie w
swoja role i rowniez zagral oblednie. Fenomenalne zdjecia i muzyka, genialny klimat oraz
trzymajacy w napieciu scenariusz. Polecam wszystkim obejrzec go na spokojnie, gdyz
trzeba sie skupic a moze nawet obejrzec 2 razy zeby wylapac wszystko i go zrozumiec.
Nie mogę się z tobą nie zgodzić. Właśnie go obejrzałam i mam ochotę zrobić to jeszcze raz, aby prześledzić losy Zodiaka i sama się nad tym zastanowić. Z pewnością przeczytam też książkę. Gra aktorska również bezbłędna.
Coraz bardziej przekonuję się, że to najlepszy film FInchera. Najbardziej dopracowany, dojrzały, dopieszczony, z dbałością o każdy najmniejszy szczegół, niesamowity klimat, scenariusz. Nie widzę w nim żadnych wad. Aktorstwo, montaż, zdjęcia, muzyka - perfekcja.
Rewelacyjny film. A sceny z Robertem wyjątkowo; o dziwo w tym filmie to właśnie humor zwrócił moją uwagę i najbardziej mi się podobał :)