PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=191345}

Zodiak

Zodiac
2007
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 229465
7,5 77 krytyków
Zodiak
powrót do forum filmu Zodiak

Film jest mroczny i trzyma w napięciu do końca, dla mnie rewelacja, nie wiem kto zaniża tą ocenę.
Na IMDB ma 7,8 i taką powinien mieć tutaj, albo przynajmniej 7,5.

ocenił(a) film na 9
Psychol_91

Na filmwebie oceny już dawno przestały być obiektywne. Co zrobić...

ocenił(a) film na 8
Kilinski

Ocena filmu nigdy nie będzie obiektywna, brak po temu odpowiednich narzędzi, jest subiektywna z istoty rzeczy. To, czy film ci się podoba, czy nie, nie ma nic wspólnego z obiektywizmem, więc nie ma co się oburzać na filmwebowe oceny. Inna sprawa, że moim subiektywnym zdaniem film zasługuje na więcej niż 6,9. 7,8 to może lekka przesada, ale na pewno mocne 7 się należy.

ocenił(a) film na 8
Psychol_91

Też mnie zaskoczyła tak niska ocena.Patrząc na ocene na filmwebie spodziewałem się jakiegoś słabego filmu,a co zastałem dobry kryminał.

ocenił(a) film na 7
Scott4

ja coraz częściej mam taki motyw, że jak widzę słabą ocenę na filmwebie to tym chętniej chcę obejrzeć dany film bo zazwyczaj jestem zaskoczony na in plus. :)
średnia ocen filmu na tym portalu coraz częściej nie odzwierciedla poziomu filmu tylko jego popularność. A z nią jest związany poziom społeczeństwa a dokładnie jego otumanienia. A w Polsce jest z tym coraz gorzej. Można to zobaczyć wszędzie.

ocenił(a) film na 9
Gem

...że nie powiem o ocenianiu filmów których obejrzenie nie było jeszcze możliwe nawet głęboko w torrentach:)
Równie mocno jest, gdy naprawde pieluchowe dzieciarstwo pisze, że Pacino to stary ciul i chooj a nie aktor, za to Garfield Andrew jest mistrzem kina, bo zagrał też w social network:))

ocenił(a) film na 8
Scott4

Ocenami na Filmweb-ie nie ma co się specjalnie sugerować. Zodiak nie jest filmem łatwym w odbiorze, i jest dość długi, a tutaj większość stanowią dzieciaki i młodzież. To oni zaniżają średnią.

użytkownik usunięty
Psychol_91

Zgadzam się Tobą, ocena nieadekwatna do tej z filmwebu. Po pierwsze, dobra, trzymająca w napięciu fabuła. Po drugie, bardzo przyzwoita gra aktorska. Po trzecie, ścieżka dźwiękowa bez zarzutu. Po czwarte zaś, przez 2h 42 min trwającego filmu, ani razu nie poczułem nudy.

Wszystkie te argumenty świadczą o tym, iż Zodiak jest filmem ponadprzeciętnym. 8 w pełni zasłużona

użytkownik usunięty
Psychol_91

dokładnie, film bardzo dobry, podobna sytuacja jest z filmem "Zabójstwo Jessego James przez..." epicki film a niesamowicie perfekcyjną muzyką i średnią 7.2 -,-

"Zabójstwo Jessego James przez tchórzliwego Roberta Forda" zwyczajnie mnie nudził, ale "Zodiak" to jeden z lepszych thrillerów jakie widziałem. Trzyma do końca w napięciu i ten mroczny klimat. Czasami to, aż chciałem sobie włosy z głowy powyrywać :) Gdy wszedłem na Filmweb, aby ocenić film to się strasznie zdziwiłem, że taka niska ocena.

ocenił(a) film na 8
berdol1

również film bardzo przypadł mi do gustu przez cały film chodziło za mną to aby dowiedzieć się kto jest tym tytułowym zodiac'iem :) bardzo dobre kino ;)

ocenił(a) film na 8
Psychol_91

również uważam ze powinien mieś wyższą ocenę