PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=191345}

Zodiak

Zodiac
2007
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 229465
7,5 77 krytyków
Zodiak
powrót do forum filmu Zodiak

Oglądałam wczoraj ten film. Początek filmu jak najbardziej udany - stopniowane napięcie, wszystko się rozwijało. Gra Zodiaka z policją świetnie wyszła. Jednak mniej więcej od momentu zabawy rysownika w detektywa wszyystko poszło na dół. Nie kwestionuje tu roli Gyllenhaala, bo aktor z niego dobry, jednak jego postac mnie denerwowała. Moje zdanie. Nie mniej film dobry, więc moja ocena to 7/10 :)))
pozdrawiam.

ocenił(a) film na 6
ka_and

Zgadzam się do czwartego zdania włącznie.

Początek - horror/thiller, rozwinięcie - kryminał, zakończenie - dramat.
Film pozostawił we mnie niedosyt. Duży niedosyt. Czegoś w nim brakowało, owszem klimat miał rewelacyjny. Jednak przydługawy a historia w nim opisana zagmatwana, przekazywanych jest widzowi za dużo informacji, nazwisk etc. w jednej chwili. Potrafi zaplątać. I tak też czasami lubię, ale pod warunkiem, że da się to jakoś w ludzki sposób później ułożyć w jedną całość. Czego tutaj ewidentnie zabrakło...
Być może robienie remake ksiązki to nie był dobry pomysł?

negroz

Być może oglądanie filmu nie czytając książki to nie był dobry pomysł? Jak ktoś czytał książkę, to nie wiem co ty tam zagmatwanego widziałaś/eś. Film rewelacyjny i jest to jedna z lepszych ekranizacji książkowych ostatnich lat.

użytkownik usunięty
ka_and

Znakomity, "klimatyczny" film z dobrym aktorstwem, wciągającą fabułą i napięciem utrzymującym się przez cały film. Mi się nie dłużył. Do tego dobrze w filmie oddano obsesję głównego bohatera filmu (na książce jego autorstwa oparto ten film), która - w przeciwieństwie do policji i innych osób początkowo zaangażowanych w sprawę - z każdym upływającym rokiem zamiast zanikać, to narasta, doprowadzając go do granic obłędu. 9/10.

użytkownik usunięty
ka_and

Znakomity, "klimatyczny" film z dobrym aktorstwem, wciągającą fabułą i napięciem utrzymującym się przez cały film. Mi się nie dłużył. Do tego dobrze w filmie oddano obsesję głównego bohatera filmu (na książce jego autorstwa oparto ten film), która - w przeciwieństwie do policji i innych osób początkowo zaangażowanych w sprawę - z każdym upływającym rokiem zamiast zanikać, to narasta, doprowadzając go do granic obłędu. 9/10.