PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=191345}

Zodiak

Zodiac
2007
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 229465
7,5 77 krytyków
Zodiak
powrót do forum filmu Zodiak

ten sam temat rok pozniej i ie wmawiajcie mi ze jest na odwrot zodiaque 2004 a to cos 2005 dowidzenia

ocenił(a) film na 8
Shinri

LOL...

ocenił(a) film na 9
NYPD

bez komentarza........................

ocenił(a) film na 9
Shinri

No właśnie! Chyba Fincher całkowicie sie wypalił, po słabiutkim Panic Room i kilkuletnim milczeniu, teraz serwuje nam tandetny remake słynnego, wręcz już legendarnego, francuskiego Zodiaque. Fani Zodiaque są oburzeni.

miczum

No nie wiem czy to taki remake, skoro ten film jest oparty na faktach, a tamten to była po prostu filmowa fikcja.
Zbieżnosć tytułów występuje, bo Zodiak to pseudonim mordercy.

Shinri

weź się puknij człowieku ten francuski "Zodiak" to serial czy to nawet był "Alfabet Zodiaka" jakoś tak TO JEST F I K C J A!!!!!

a ten film oparty jest na książce (podobno nie do końca oddającej prawdę..., sprawdź jeden wpis na tym forum powyżej 50 postów) Roberta Graysmitha opisującej polowanie na AUTENTYCZNEGO MORDERCĘ.

to są zu-peł-nie dwie róż-ne rze-czy.

dotarło?

sorka ale trochę mnie wkurzył ten wpis jaklbyś obejrzał/a film to byś wiedział/a o co chodzi w nim.

nie lubię jak ktoś się wpisuje tylko po to żeby nabić punkty, bo po cóż innego ten komentarz?

Shinri

a notabene ten francuski "Alfabet..." był nawet do rzeczy ale nie była to nawet najmarniejsza próba przeniesienia horroru mieszkańców San Francisco i okolic na grunt francuski.

"fani <<Zodiaque>> są oburzeni"... rozwalił mnie ten komentarz ;d;d;d;d;d