PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=191345}

Zodiak

Zodiac
2007
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 229465
7,5 77 krytyków
Zodiak
powrót do forum filmu Zodiak

Po za tym zdecydowanie nie wykorzystany potencjał tej historii. Film raz ciekawy raz nudny a sceny morderstw jak z jakiegoś taniego serialu. Brakowało tu suspensu i mrocznej atmosfery. Niestety ten film to średniak, mimo iż zapowiadał się hit na skalę "Milczenia owiec" .

szm007

Dokładnie mam takie samo zdanie ;D Właśnie wczoraj obejrzałam i czuje, że zmarnowałam tylko czas ;p Do końca jednak byłam ciekawa jakie będzie zakończenie ;d Powiem szczerze że spodziewałam sie czegoś znacznie więcej po obejrzeniu zwiastunu a tu taki klops ;/ no trudno xd

ocenił(a) film na 8
thebestfan

A mi się film bardzo podobał i wcale nie odczułam jakoś strasznie jego długości (-;
Cały czas trzymał w napięciu, wprowadzał niespodziewane zwroty akcji i coraz to
nowe zagadki. Zmuszał do myslenia. Nie był specjalnie dynamiczny, nie opierał się
na efektach specjalnych - i dobrze. W prawdziwym kinie przez duże K trzeba czegoś
więcej, czego niewiele dzisiejszych produkcji jest w stanie nam zagwarantować.
Do tego postać grana przez Jake'a, jak i sam aktor, bardzo przypadła mi do gustu.

ocenił(a) film na 6
Kvenhetja

Mi do gustu znacznie bardziej przypadł ten dokument o Zodiaku

http://www.youtube.com/watch?v=L44mDRNzb5U

ocenił(a) film na 3
szm007

Skrócić o połowę, wyciąć niepotrzebne, dłużące się sceny... Skrócić początek do minimum i zacząć historię od "cztery lata po". Usunąć wątek miłosno-rodzinny, bo nie wnosił kompletnie nic, ot tak, zatrudnili o aktorkę więcej. Po tych wszystkich zabiegach może wystawiłabym 6.

ocenił(a) film na 7
szm007

Ja też skróciłabym. Tylko ja wyrzuciłabym pierwsze półtorej godziny. Zaczęło mi się podobać dopiero jak to Graysmith zaczął się interesować sprawą.

ocenił(a) film na 9
szm007

ja nie odczulam dlugosci,a niektore duzo krotsze filmy ciagna sie jak guma.ale mam wrazenie ze ten film bardziej opowiadal o wplywie tej sprawy na zycie osobiste osob zwiazanych z ta sprawa,dlatego ja bym uznala ten film za dramat,nie kryminal

ocenił(a) film na 8
szm007

oglądałam film chyba ze 4 lata temu i pamiętam, że bardzo mi się podobał, ale też twierdziłam, że jest trochę długi...