PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=191345}

Zodiak

Zodiac
2007
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 229465
7,5 77 krytyków
Zodiak
powrót do forum filmu Zodiak

ale sama postać Zodiaka była doprawdy irytująca i niezbyt filmolubna - z faceta był pewnie żaden psychol, tylko taki, co to lubi przyciągać uwagę
no i sporo sobie zbrodni przypisał, nie miał wstydu ;-)

przez całą historię czekałem na akcję, której nawet nie miało prawa być

kolejny film, który ma zabawny charakter typu: ekranizacja gazet, żeby Amerykanom wspomóc wyobraźnię - bo dotąd tylko o tym czytali (książkę niektórzy też), a chcieliby wreszcie zobaczyć tego tak popularnego mass-kilera (choć to mass do małej liczby osób się odnosi) - czyli coś takiego, jak ALPHA DOG (wszędzie ekran obklejają informacje typu: godzina, miejsce itd, w ilości o wiele większej niż w cudownym 'kiedyś')

ocenił(a) film na 7
Ogami_Itto

masz w sumie rację. kilka scen na prawdę fachowych - jak wizyta w piwnicy albo inne zapowiadające smierć. Nie można tago powiedzieć o Fincherze, ze nie potrafi zrobic porzadnej sceny. W dodatku, jak zauwazyła moja kolezanka po seansie, łyżeczki z Tytanica to nic, w porównaniu z tym, jak odtworzono lata 60 w tym filmie. Duzo dobrych twarzy, duzo napięcia, fajne zdjęcia i nie narzucający się miejscami komputer - tylko jakoś.. coś sie urywa, a potam jak się znowu film spina to już nie to samo. Ale dałem mu 7 pkt - na zachęte, bo to jednak kawał dobrej roboty, mimo, że ciut nudnawy... a sam rysuję komiksy...

Skejcior

mam nadzieję, że Twoje komiksy nie są ani ciut nudnawe, podziel się linkiem, jeśli opublikowałeś coś w sieci, miło by było obejrzeć twoje prace...
a Roberta Downey Jr widziałem ostatnio, jak w ale!kino opowiadał o swoich 'nałogach'. Świetny człowiek, jeszcze lepszy aktor. W "Zodiaku" miałem dla niego najwięcej sympatii ;-)