PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36674}
6,5 112 tys. ocen
6,5 10 1 111887
4,4 19 krytyków
Zróbmy sobie wnuka
powrót do forum filmu Zróbmy sobie wnuka

Baznadzieja.

ocenił(a) film na 2

Szłam do kina z nadzieją, że się pośmieje odpocznę, a straciłam nie tylko kasę i nerwy. To było straszne.

użytkownik usunięty
olusia21

Jetses wiesniara.... ten film jest super!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty

Poprostu nie rozumiałaś o co w nim chodzi i tyle, ale nieprzejmuj się twój iloraz inteligencji napewno nie przekracza średniej krajowej - miałaś prawo nie rozumieć tego filmu

ocenił(a) film na 3

Heheh od kiedy komedie są az tak inteligętne i wymagaja takiego skupienia zeby je zrozumiec.W tym filmie nie bylo nic śmiesznego.To co niektorym wydaje sie za revelke to śmieją się z tego co juz kiedys bylo wykorzystane w innych filmach. Ani razu sie nie usmialem.Film kiepski.

ocenił(a) film na 4
olusia21

i zobacz jakie rzeczowe i inteligentne argumenty Tobie do odpowiedzi dopisali... a film faktycznie niesmieszny... sredni az do bolu...

olusia21

no ja bym stwierdzil ze ten pseudo humor emanujacy z tego filmu to poruszyc moze delikatnie mowiac kogos niezbyt rozgarnietego a powaznie to takiej chaly jeszcz kurwa nie widzialem dno kompletne!

ehze

Zgadzam się - beznadzieja...

olusia21

a dlaczego?? ja uwazam ze jest to jedna z lepszych polskich komedii ostatnich lat. moze nie podoba sie wam dlatego ze nie pada ani jednu KU%WA czy nie mam scen erotycznych...

Daiken

Tak...właśnie dlatego nam się nie podoba....;) Film jest poprostu idiotyczny.

wre

Myślisz że jesteś fajny? Otóż nie jesteś, dzieciaku :-)

ocenił(a) film na 8
Daiken

Jest k.urwi-syn i jest scena erotyczna ale lajtowna-jak Zamachowski figluje z Kożuchowską

ocenił(a) film na 2
olusia21

bezsensowny, nieśmieszny i naciagany!!! nie polecam ogladac

ocenił(a) film na 8
smakoszz

"i zobacz jakie rzeczowe i inteligentne argumenty Tobie do odpowiedzi dopisali... "

A czy ktoś tutaj podał argumenty przeciw filmowi że żądacie argumentów za filmem, bo ja nie widzę żadnych inteligentnych i sensownych argumentów przeciw.

ocenił(a) film na 1
olusia21

Co zqa masakra jaki niskipoziom jest unas co za durnoty śmiszą polaków!!! jestescie prymitywni i tyle to naprawde byla trragedia

ocenił(a) film na 7
bafe

tym co sie nie podobal:nie wierze ze macie mature na przyzwoitym poziomie:)a jak nie...to i tak jej miec nie bedziecie

rehe

No cóż..moja matura była na b,dobry,studia celująco a film mi się nie podobał ;-).Przerysowany,żenująco nieśmieszny,stereotypowy("wieśniaki"-miastowi).
Do obrońców filmu - chcecie obejrzeć dobrą komedię to zobaczcie brytyjskie "Goło i wesoło","Dziewczyny z kalendarza","Wojny domowe" albo "Dziękujemy za palenie"(amerykański!wow!:-). To są prawdziwe majstersztyki,które poruszają wiele ważnych problemów jednocześnie wywołując u widza salwy śmiechu ale i refleksje.
A tak poza tym- jeżeli komuś się film nie podoba ma wszelkie prawa do wyrażenia swojej opinii a nazywanie go wieśniakiem czy kwestionowanie jego inteligencji świadczy tylko i wyłącznie o niskim poziomie kultury.

ocenił(a) film na 7
yamoon

Goło i wesoło jako poruszający wiele ważnych problemów film oraz pozwalający na refleksje? bez urazy ale twoja uwaga była w tym momencie idiotyczna.....a co do filmu ja tam go lubię :) przyznam że nie zasługuje na 10 (może 5-6/10) ale i tak dałam mu tyle bo mam wielki sentyment :)

użytkownik usunięty
bafe

Prymitywne są czasami wpisy....

ocenił(a) film na 7
olusia21

Dobry film co tam gadacie :] Grabowski wymiata :]

ocenił(a) film na 8
saruman_2

kawa wymiata :) film rewelacyjny, jedna z lepszych polskich komedii :)

ocenił(a) film na 8
olusia21

Film nie jest jakiś wybitny ;). Jest tak prymitywny że aż śmieszny, ta prostota jest zabawna.

V_Malloy

FILM JEST SUPER!! PODOBA MI SIE BO NIE MA W NIM SCEN EROTYCZNYCH TAK JAK TO TERAZ CZESTO BYWA...

ocenił(a) film na 3
kaha20

Zabawnych scen też nie było w tym filmie więc nie może być fajny. To miała być komedia. Nie zapominajmy o tym. Jeśli nie podobają Ci się sceny erotyczne to po prostu nie oglądaj komedii erotycznych. No ale gdyby była jedna scena miłosna a film miałby genialny scenariusz, to czy przekreśliła byś ten film przez ten szczegół? Ważniejsze jest to co powinno być w tym filmie a nie tego czego nie było. Hmm może gdyby była scena erotyczna film nie byłby taki beznadziejny;)

ocenił(a) film na 7
coobitza1

jak dla mnie to jedna z lepszych POLSKICH komedii. Filmwebowicze nie zapominajmy że polskie kino jest na ekhem... średnim poziomie. Oglądałam dużo lepsze filmy ale jak dla mnie to ten jest naprawdę śmieszny. Z moim IQ jest wszystko w porządku w badaniach wyszło że jest powyżej przeciętnej. Dałam temu filmowi 7 i jest to dla mnie jak najbardziej adekwatna ocena. Pozdrawiam malkontentów :)

olusia21

Rzeczywiście, to bardzo straszne. Oj, Ty biedna. Może daruj sobie chodzenie do kina? Istnieje możliwość, że zdarzy Ci się pójść na jeszcze jakiś film, który sprawi, że stracisz pieniądze i tylko rozłościsz swoje skołatane nerwy. Z dobrego serca radzę, odpuść chodzenie do kina, bo to odbija się i na Twoim zdrowiu i grubości portfela!
Pozdrawiam ślicznie.

olusia21

Po prostu jest to film dla ludzi z poczuciem humoru i dystansem. Snobizm nie ma powodów do oglądania tego filmu.

eoste

Jak się komuś nie podoba komedia o gospodarzach ziemskich, to zaraz jest snobem? Komedia była po prostu mało śmieszna, stworzono w niej dziwny klimat. Wg mnie, jedne z gorszych ról dobrych polskich aktorów. Oczywiście, to tylko moja opinia...;]

ocenił(a) film na 8
olusia21

Dziwna dyskusja. Ci, którym się film podobał, wyzywają tych którym on nie przypadł do gustu od wieśniaków. Z kolei ci, którym film się nie podobał zarzucają tym drugim zbyt niską inteligencję, skoro śmieszyły ich te 'tępe żarty'. To już zapomnieliśmy o tym, że każdy ma inny gust? ;) Jednym się bardziej spodoba inteligentna komedia, taka ukazuje rzeczywistość w krzywym zwierciadle, gdzie będzie miliard naprawdę zabawnych żartów (oczywiście INTELIGENTNYCH żartów), a wszystko to będzie opatrzone drugim dnem. Innym bardziej przypadnie do gustu tępa komedia, pozbawiona jakiegokolwiek sensu, na którą to idzie się do kina żeby się wyluzować i pośmiać z byle głupot nawet tych najmniej śmiesznych. Jeszcze inni wgl nie lubią komedii, a jeszczeeeee jeszcze inni połkną każdą, byle tylko móc się pośmiać. No i co w tym złego? Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, byleby tylko je odpowiednio uargumentował. Dlatego na tą chwilę 'wieśniakiem' dla mnie nie jest ten, któremu się ten film podoba lub nie, ale ten, który potrafi jedynie wyzwać tego, który ma inne zdanie od niego samego ;)

ocenił(a) film na 7
mokfa

Niestety widze ten problem na większości wypowiedzi na tym ...i na innych forach w necie - ludzie nie potrafią chyba ostatnio inaczej rozmawiać :) ...najbardziej jednak mnie to razi na tym forum - nie wiadomo czemu ludzie próbują charakteryzować innych po tym co tamci oglądają - a z tego co widze to w większości przypadków nie ma sensu. Inteligentni ludzie też lubią się pośmiać z głupich żartów :)

Komedia całkiem fajna na mój gust - może nie jest to "zrywacz boków" ani nie "tarza po podłodze" ale przyjemnie się ogląda, humoru nie brakuje do tego mamy fabułę osadzoną w polskich realiach - więc bliższą naszej kulturze. Nie jest źle ...poza tym to zwykła komedia - są lepsze ale widziałem dużo gorszych :)

ocenił(a) film na 8
ddiiaarr

No dokładnie! Co prawda, wbrew temu co się mówi, o gustach POWINNO się dyskutować, bo od tego one są :) ale żeby od razu na siebie najeżdżać? To jest taaaakie płytkie...

mokfa

Na wstępie witam.

Właśnie przed chwilą zakończyła się emisja na tvp2 tego filmu.Widziałem już kilkukrotnie,teraz obejrzałem,bo nic innego ciekawego o tej godzinie nie było :P Film na średnim poziomie powiedzmy,bywają gorsze,ale też żadnej rewelacji to nie ma.Szczególnych scen nie zapamiętałem.Ale wiadomo to kwestia gustu jest,więc strasznie irytuje mnie tak jak i koleżankę wyżej to,że ludzie rzucają obelgi nawzajem tylko dlatego,że ktoś ocenia inaczej FILM..

Życzę wszystkim normalnym Wesołych Świąt :) Szczególnie Koleżance i koledze wyżej.Fajnie,że jeszcze trochę normalnych ludzi jednak jest.Do tej pory się dziwię,że co niektórzy wyzywają się o jakiś film..Przykre to ;)

A na koniec cytat Pana Lema "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - I to jest niestety prawda.

ocenił(a) film na 8
Gooner1

Hahaha, dzięki ;D Również życzę wesołych świąt,a po świętach... wielu fajnych filmów do obejrzenia :D