i nie krytykujcie(każdy ma inny gust) dla mnie 10/10
Ciacho i inne "współczesne filmy" to szajsy jakich mało, ale i ten -" zróbmy sobie wnuka", nie odbiega od całej reszty niestety. Nie porównam tego z Killerem, Porankiem Kojota, Dniem Świra czy Chłopaki nie płaczą, bo ten oto film nie dorasta im do pięt.
Dziękuję.
O widzisz, tak jak kolega wyżej napisał, każdy ma inny gust więc rozumiem Twoją opinię, aczkolwiek dla mnie w zabawny sposób ukazuje myślenie i postępowanie ludzi, nasze ułomności i to jacy jesteśmy niekiedy prymitywni.
Natomiast mam obiekcję co do "Dnia świra" to w rzeczy samej nie jest komedia tylko dramat, tam może pojawić się śmiech oczywiście, ale będzie to śmiech przez łzy... Niestety, jest to bardzo trudny i ciężki film, a nie jakaś tam zabawowo-rozrywkowa produkcja pokazująca ludzkie wady w komediowy sposób tylko film tragiczny i niestety prawdziwy...
tak,zgadza się. Dniowi Świra daleko do komedii, ale ujęłam go w tej grupie, ponieważ dla mnie jest świetnym polskim dziełem. Nie zwróciłam uwagi, i nawet nie miałam zamiaru spisać filmy wyżej wymienione do jednej kategorii - tj komedii.
Moim zdaniem "zróbmy sobie wnuka" w niczym nie odbiega takim komediom jak np.Killer szczerze powiem nigdy nie rozumiałem że ludzie się tak zachwycają Porankiem kojota czy Chłopaki nie płaczą z komedii Lubaszenki 100 razy wole E-mc2 nie mówię że te dwie wymienione powyżej są złe ale myslę że zarówno "zróbmy sobie wnuka" jak i "E-mc2" są lepszymi komediami od tych dwóch bo niosą w swojej fabule jakieś przesłanie a jednocześnie na prawdę idzie nieźle pośmiać
aha i jeszcze jedno nie porównuj Zróbmy sobie wnuka do jakiegoś Ciacha bo to już lekka przesada
A ja porównuje te dwa filmy ze sobą, oba to dla mnie dno. Ale każdy ma inne "gusta", o których darujmy sobie rozmowę.
CHŁOPAKI NIE PŁACZĄ RZĄDZI
Zgadzam się, ta komedia naprawdę trzyma poziom. Jak oglądałam po raz pierwszy, płakałam ze śmiechu. A najważniejsze, że nie ma kloacznego humoru.