PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36674}
6,5 112 tys. ocen
6,5 10 1 111887
4,4 19 krytyków
Zróbmy sobie wnuka
powrót do forum filmu Zróbmy sobie wnuka

och błagam...

ocenił(a) film na 2

Nie no ja rozumiem, że każdy ma inny gust i tak dalej, ale żeby ten film miał opinię "dobry" i 6,6/10?! Przecież on zasługuję na zawyżone 2. Dialogi są tak sztuczne, że czasami ogarnia przenikliwy żal. W ogóle oglądając ten film nie da się zaśmiać. To ma być komedia? To jest dramat w czystym wydaniu i bardzo mi przykro z powodu powstania tego filmu, gdyż jest to jedno, wielkie marnotrawstwo pieniędzy i kunsztu aktorskiego, niektórych naprawdę umiejących grać, ludzi

ocenił(a) film na 7
adelajjda

Za to przy Kac Vegas można się poiszczać na stojąco.

ocenił(a) film na 2
knoxville_fw

Och nie bardzo zrozumiałam, czy to miała być ironia? Owszem w niektórych momentach można... A w tym filmie nie ma, ani JEDNEGO śmiesznego momentu. Kac Vegas to nie jest górnolotny film, ale zdecydowanie ok na poprawienie humoru. Natomiast po obejrzeniu Zrobmy sobie wnuka można tylko płakać z zażenowania.

ocenił(a) film na 7
adelajjda

Tak, to miała być ironia. Kac Vegas jest śmieszną komedią, ale nie róbmy z tego filmu pioniera filmów komediowych. Ot, dobry film do pośmiania się w towarzystwie.
A wracając do "Zróbmy sobie wnuka" to wydaje mi się, że sami aktorzy wiele nadrabiają i może tekst nie jest górnolotny, to jednak... bądźmy szczerzy - patrząc na Andrzeja Grabowskiego który dolewa sobie wódki do mleka... bezcenne :)
No, ale widocznie mamy różne poczucie humoru.

knoxville_fw

polskie filmy są słabo oceniane, ponieważ nasze społeczeństwo nie rozumie naszych filmów. Wolą sobie obejrzeć głupawą amerykańską komedyjkę albo wspaniały ot film, w którym bohater wygłasza na końcu 5-minutową mowę i buduje się taka chwila napięcia. To są dobre filmy dla naszego społeczeństwa...

ocenił(a) film na 9
adelajjda

nie mów, że w filmie "nie ma" śmiesznych momentów, tylko że "Ty ich nie widzisz". To zasadnicza różnica

adelajjda

mnie nie zażenował.
cóż.

ocenił(a) film na 8
adelajjda

Tak jak napisałaś, każdy ma inny gust. Dla mnie ten film jest naprawdę świetną komedią oraz popisem gry aktorskiej. Kto powiedział, że komedia musi być realistyczna? Jest zabawna i to się liczy.

ocenił(a) film na 8
Kimi_Sama

Mi też się film podobał
Bujakiewicz,Grabowski i Zółkowska wymiatają

ocenił(a) film na 6
adelajjda

A jak można ocenić Kac Vegas na 9?!?!

adelajjda

ja tam się zgadzam. film jest naciągany i nieśmieszny -.-

adelajjda

Idź sobie lepiej na kawę do Starbucks'a.

ocenił(a) film na 8
DomakX

Mnie się bardzo podobał. Jedyne, na co mogłabym narzekać w tym filmie, to nieudolna (jak dla mnie) kreacja postaci piszczący głos Kożuchowskiej. O.

ocenił(a) film na 9
chcekrakersa

Coś Ty, postać grana przez Kożuchowską miała swój urok ;)

adelajjda

a ja uważam ten film za kultowy.

steepien

zgadzam się z tobą w 100%