Niech to będzie temat przeznaczony dla osób szukających jakiegoś tytułu filmu i mających jakiś problem związany z danym filmem. Użytkownicy piszący wątki co z niego pamiętają (jak to często widać w temacie "FILM"). Zapraszam wszystkich poszukujących i kinomaniaków, którzy będą skłonni pomóc w potrzebie.

Mam nadzieje, ze WB sie nie pogniewa, ze zakladam kolejna czesc "Jego" tematu :) ale chcialam odpisac komus na pytanie o film, a tam juz temat osiagnal limit stron i wypowiedzi :)

Witam!
Szukam filmu troszke starego nie pamietam roku produkcji mysle ze to jakies lata 80-te. Pamietam tylko pare scen i mniej wiecej wiem o co chodził lecz nie znam tytułu.Więc tak główny bohater szuka swojej pozwanej księżniczki ktora jest więziona w takiej piramidzie ktora co jakis czas się teleportuje w inne miejsce koles zbiera ekipe i jej szukaja po jakims czasie dołaca do nich cyklop ktory wie kiedy umrze tzn zna miejsce i czas swojej smierci.Głowny bohater ma taki fajny artefakcik w postaci gwiazdki ktora rzuca po czym wraca ona do niego.pamietam tez jeszcze jakas akcje na wielkiej pajeczej sieci na ktorej cos było zawieszone a ekipa potrzebowała tego czegos.To mniej wiecej wszystko co pamietam. Bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam

bander

To łatwe
http://www.filmweb.pl/f6892/Krull,1983

de_Franco

A ja poszukuję takich 2 filmów. Wiem że to było jakieś 15 lat temu (mogę się mylić) ale jeden to chyba jakiś horror klasy B. O takim domu gdzie mieszkała jakaś psychiczna rodzinka a w ścianach latał taki gościu ubrany w skórzany strój z obciętym językiem (który mu rodzina obcięła) i on tak piszczał w tych ścianach, a ta rodzinka go nie potrafiła złapać (bo im uciekł) wiem że zagmatwałem ale więcej nie pamiętam.

A drugi to też horror klasy B o domu w którym w piwnicy był taki potwór podobny do świni... też to było około 15 lat temu, no niestety więcej nie pamiętam. Może komuś się skojarzył któryś film to bardzo proszę o tytuł.

LysyMoro

Pierwszy to:
http://www.filmweb.pl/f10727/W+mroku+pod+schodami,1991

,a co do drugiego, to niestety zbyt mało szczegółów

de_Franco

Dzięki de Franko! Oto właśnie mi chodziło.

LysyMoro

Witam!
Poszukuje filmu w którym bohater wpada w petle czsową i przenosi sie w czasie do I(chyba ) wojny Swiatowej. Pozniej wraca do terazniejszosci i znowu sie przenosi do I wojny (i tak kilka razy ). Ma on za zadanie unieszkodliwic tajna broń ktora wynalezli Niemcy. To jest film z konca lat 80

Amaliya

Poszukuje starego wojennego filmu, opowiada on o jeńcach amerykańskich zamkniętych w obozie. pamiętam tylko kilka szczegółów:
- jeden z głównych bohaterów zawsze gdy trafił do karceru odbijał o ścianę piłkę baseballową
- na jakieś święto narodowe (chyba 4lipca) zorganizowali wesoły pochód
- na koniec gdy udało im się uciec prawie wszystkich złapali, tam scena gdzie jeden uciekał na motorze skaczac przez zasieki z bali i drutu kolczastego
...

fleytuch

"Wielka Ucieczka"

Amaliya

poszukuje tytuły 2 filmow
1) Pamietamz tego filmu tylko tyle: jakis mały chlopiec odbiera poród dziewczynki. Gdy jest juz dorosly jakoś ja spotyka. Pamietam tez napis na murze jak czyms jedzie: "nie chce calego swiata, chce tylko twoja połowe" (czy coś w tym stylu).

2)dziewczynie podobał sie chłopak i jej chyba najlepszej koleżance tesz i ta dziewczyna o tym wiedziała i chciała z nim porozmawiać o tym, że on podoba sie jej koleżance. i jak to jej koleżanka zobaczyła to myślała że ona go podrywa i chyba później nagadała coś o niej w szkole i ona sie załamała i uciekała z lekcji, jakieś tabletyki brała, bo chciała sie zabić, i włosy sobie obcieła, i przychodzily jej obrazliwe wiadomości na komputerze i ona mieszkała razem z mama i nie mowiła jej o tym

z góry dziekuje za odpowiedź

aniutek1989

1) wydaje mi się że to ,,Melodie miłości"
drugiego niestety nie znam

aniutek1989

Ten drugi film to chyba "szkolny terror"
http://www.filmweb.pl/f176688/Szkolny+terror,2005

aniutek1989

dziekuje wam bardzo, to o te filmy chodziło

Amaliya

Witam,
oglądałem w dzieciństwie (a były to lata 60te) jakiś film SF w TV i nie mogę znaleźć o nim żadnej informacji. W filmie była maszyna pokazująca na ekranie sny podłączonego do niej śpiącego osobnika. Potem okazało się, że maszyna powodowała materializację potworów ze snu. A potem jeden człowiek miał walczyć z tymi potworami i w tym celu dostał z laboratorium rękawice siły.
Jeśli ktoś zna tytuł takiego filmu, to będę wdzięczny za info.
Pozdrawiam.

andyply

1) Dzwoni porywacz do jakiegoś policjanta, a rozmowę słyszał także Murzyn sprzedający w sklepie kosmetyki i myślał, że to jest rozmowa z nim (słyszał on i słowa porywacza i policjanta, ale żaden z nich nie słyszał słów tego Murzyna) i był teksty typu:
Porywacz (do policjanta): "Nigdy nie znajdziesz dziewczyny"
Murzyn na to (żaden z nich go nie słyszał): "Właśnie znalazłem, j####m ją całą noc, było super" a po pewnym czasie:
Porywacz: "Do zobaczenia dupku" i ten Murzyn: "Coś ty powiedział?"
i policjant: "Do zobaczenia dupku".

Przydałaby się odpowiedź, bo akurat na tym filmie mi bardzo zależy.

underground73

Jeśli to ten film o którym myślę, to niedawno emitowano go na TVN. Tytuł 'Czysta gra' (Fair Game) z 1995 roku z Williamem Baldwinem i Cindy Crawford.

[url]http://www.filmweb.pl/f644/Czysta+gra,1995[/url]

Amaliya

Witam
Bardzo zależy mi na tym filmie nie mam pojęcia jak się nazywa, leciał pare lat temu na TVP1 albo TVP2, to tak: akcja toczyła się chyba w XIX wieku (chyba!!), mężczyzna zakochał sie w żonie swojego syna, ta odżuciła jego propozycję a on poprzysiągł im że ich zabije. Uciekali tam przed nim, i w końcu gdzies tam zamieszkali. Ona urodziła dziecko, które okazało się martwe (albo zaginęło). Później nie pamiętam co stało się z jej mężem, ale okazało się że jej dziecko zyje. Ta kobieta skontaktowała się z jakąś psychicznie chorą kobietą, hmm... pamiętam że była ona przypięta do muru łancuchami czy coś takiego bo bohaterka szukała tego dziecka. Okazało się że jest u jakiejś drugiej rodziny, albo w sierocińcu (tego zakończenia nie pamiętam)ale w końcu je odnalazła.
Pomóżcie jak znacie tytuł

Amaliya

Witam,
tak jak w temacie szukam tytułu filmu, który widziałem bardzo dawno w TV i szczerze niewiele mogę o nim powiedzieć :)

Konkrety:
thiller/horror/s-f

Pamiętam jeden moment - pilot leciał myśliwcem nad jakimś obszarem skażonym chyba jakimś wirusem, gdzie wszystko co było z gumy się rozpadało, przez to gdy przelatywał rozpadła mu się maska tlenowa i chyba się rozbił.

To chyba jakieś miasteczko było, wirus czy coś, może jakieś eksperymenty tam robili, pewnie umarło więcej ludzi a akcja toczyła się wokół tego miejsca, ale nie jestem w stanie sobie dokładnie przypomnieć :) Jedynym szczegółem jaki pamiętam to że w obrębie tego miejsca wszystko co było z gumy się rozpadało...

Będę bardzo wdzięczny jeśli ktoś skojarzy i poda mi tytuł, pozdrawiam.

endl3ss

taki motyw był w starym filmie "Andromeda znaczy śmierć" - na FW http://www.filmweb.pl/f31495/Tajemnica+Andromedy,1971 , ostatnio zrobiono też remake

Martinn

To pewnie będzie to, wielkie dzięki! Po tylu latach na pewno miło będzie go obejrzeć jeszcze raz...

Amaliya

szukam filmu dla dzieci, lecial chyba w kinie jakos w polowie lat 90-tych, ogladalam go jako dziecko i chyba wywarl na mnie dosc silne wrazenie, bo od bardzo dawno go poszukuje. byl to film fantasy.
pamietam tylko tyle, ze bohaterka byla dziewczynka, ktora mieszkala z rodzicami (?) w domu z ogrodem. okazalo sie, ze przez ten ogrod bylo przejscie do tajemniczego swiata, pelnego niesamowitych postaci. dziewczynka znalazla tam przyjaciolke. do tej "rownoleglej rzeczywistosci" przechodzilo sie przed straszny i ciemny las, w ktorym siedzialy jakies potwory czy cos:):)
moze akurat ktos to kojarzy...

gab

aha, byl to na pewno film fabularny a nie animowany

gab

witam (jest to stary film bodajze czarno-bialy )akcja zaczyna sie w kosmosie jeden z uczestnikow wyprawy zaraza sie jakis wirusem poczym zabija cala zaloge wraca na ziemie i kontynuje zabijanie czy ktos moze podac mi tytuł filmu?z gory dzieki

użytkownik usunięty
gab

Wiesz, jedyne co mi przychodzi na myśl to ekranizacja książki Astrid Lindgren, ale wątpię, żeby wyświetlali to w kinie. Czy ta druga później umarła?

a jakiej ksiazki? nie pamietam czy umierala :( pamietam na pewno byl ten straszny las a po drugiej stronie zaczarowana kraina.

a ktorej ksiazki? nie pamietam czy umierala :(

użytkownik usunięty
gab

Najukochańsza siostra

Amaliya

Potrzebuję 2 tytułów.

Pierwszy film to komedia o fryzjerach i konkursie fryzjerskim, jedyne co pamiętam to że chyba ojciec jednego z fryzjerów miał zakład pogrzebowy i ten fryzjer ćwiczył na trupach.Czy jakoś tak.

drugi film to film wojenny.O tym mam jeszcze mniej szczegółów,wiem tylko że pod koniec filmu była scena w której 8-9 żołnierzy amerykańskich chyba,walczyła przeciwko kilkuset wrogich żołnierzy.Akcja działa się na pustyni, a oni byli w jakimś budynku lub ruinie.

Wyslannik_smierci

Ten pierwszy to może (ale wcale nie musi) być ten:

http://www.filmweb.pl/f30869/Dwa+w+jednym,2001/opisy

Pozdrawiam.

Amaliya

Szukam filmu o chłopaku (chyba biednym) ktróry dodtaje łużwy od starej babki aby móc grać w Hokeja. łyżwy okazują się czarodziejskie.
Pod koniec filmu łyżwy się rozwalają - chyba i chłopak przekonuje się że to on miał 'moc'.
aha nie jestem pewna ale wydaje mi się że później starsza pani umiera.

użytkownik usunięty
Bella_94

Witajcie, poszukuję filmu, który oglądałam może z 8-10 lat temu, jednak często był wyświetlany w telewizji (bodajże na tvn).

Pamiętam tylko jedną scenę. Akcja dzieje się chyba w dawnych czasach. Scena ma miejsce w jakiejś wielkiem, takiej staromodnej kuchni, chyba części dworu królewskiego i w tej kuchni właśnie przebywa służba. Bohaterką jest dziewczynka, może ośmioletnia czy coś w tym stylu. Wchodzi do tej kuchni i jedna z kobiet trzyma na rękach niemowlę, które chyba strasznie płacze. Dziewczynka podchodzi i okazuje się, że to dziecko to jest mały prosiak. Kobieta jakby w ogóle nie zdaje sobie w tego sprawy, scena jest taka trochę zeschizowana. Prosiak jej chyba ucieka i biega po kuchni, ale tego nie jestem pewna.

Jest to najprawdopodobniej jakaś baśń lub bajka (ale jako film, nie kreskówka). Wydaje mi się, że może to być 'Alicja po drugiej stronie lustra', lecz nie wiem czy faktycznie to jest to.

Jeśli ktoś wie lub chociaż może powiedzieć czy to 'Alicja' lub nie to proszę o pomoc. Z góry dziękuję:)

Amaliya

JAK NAZYWA SIĘ TEN FILM

Mam dziurę w głowie. Nie potrafię sobie przypomnieć.

Bohaterem jest mężczyzna w średnim wieku, który w przeszłości brał udział w programie telewizyjnym Big Brother. Nie zrobił w nim medialnej kariery, więc pisał scenariusze dla nowych programów telewizyjnych.

Film zaczyna się od tego, że podpisuje on umowę w producentem na reality show o jego rodzinie. W ramach tej umowy zgadza się na to, że kamerzysta cały dzień i noc przez określony czas będzie filmował jego i całą rodzinę - syna (wiek ok. 17 lat), żonę.

Syn gra w reklamach telewizyjnych. Jego twarz jest na płatkach śniadaniowych i innych tego typu produktach. Jego menażerem jest ojciec, który podpisuje wszystkie umowy. Operator kamery podburza syna, by zwolnił ojca ze stanowiska menażera. Podaje przykład chłopca, który grał tytułowego Brzdąca w filmie Chaplina.

Jego żona jest byłą śpiewaczką. Ma fantastyczny głos. Interesuje się nią kamerzysta. W końcu pomiędzy nimi dochodzi do zbliżenia, które filmowane jest przez kamerę. Żona opuszcza męża, a ich rozstanie zostaje rozdmuchane przez media.

Film polski – to jeden z nielicznych pewników.
Produkcja niskobudżetowa, może nawet teatr tv.
W głównej roli chyba Globisz.
Chyba leciał w ostatnim czasie na TVP Polonia.

Pomocy!

KYRTAPS

Jest to teatr tv "rodzinne show" z Danutą Stenką

whisper_

Dzięki. To jest to.

whisper_

Dzięki. To jest to.

KYRTAPS

szukam tytułu filmu . Akcja jest mniej więcej taka : blondynka dostaje okres w supermarkecie, bierze pierwsze lepsze podpaski i biegnie do kasy , jednak kasjerka sie wlecze a blondyna ucieka z podpaskami. Wszędzie pełno krwi . to jest komedia. Kolejna scena z filmu: ta sama blondynka rozmawia z mamą przez telefon w wannie i puszcza bąki. Tyle na temat filmu , więcej nie widziałam , proszę o szybką odpowiedź na meila : andziula16_91@o2.pl

KYRTAPS

szukam tytułu filmu . Akcja jest mniej więcej taka : blondynka dostaje okres w supermarkecie, bierze pierwsze lepsze podpaski i biegnie do kasy , jednak kasjerka sie wlecze a blondyna ucieka z podpaskami. Wszędzie pełno krwi . to jest komedia. Kolejna scena z filmu: ta sama blondynka rozmawia z mamą przez telefon w wannie i puszcza bąki. Tyle na temat filmu , więcej nie widziałam , proszę o szybką odpowiedź na meila : andziula16_91@o2.pl

Amaliya

witam szukam filmu sprzed dobrych kilku lat, motywem przewodnim był szpital/zakład psychiatryczny w którym była dość młoda dziewczyna- w szpitalu tym był też chłopak którego problemem było to że nie dał się dotykać nikomu i nie był zbyt rozmowny
wiem że to trochę niewiele informacji ale pamiętam jeszcze jedną z ostatnich scen z filmu gdzie chłopak chyba ucieka z tego zakładu i ta dziewczyna potem chyba z lekarzem go znajduje i w jakiejs uliczce przytula a on wcale nie zaczyna krzyczeć tak jak zwykle

jeśli nie pomieszało mi sie z innym jeszcze filmem to ta dziewczyn chyba grała na fortepianie a ten chłopak ja czesto sluchal

z góry bardzo dziękuje za pomoc

Amaliya

Animowana Bajka puszczana w Helu Sukam Tytulu
jakis rok temu w helu była puszczana hinska lub japonska bajka. Bardzo mi sie podobala i teraz próbuje znalesc jej tytul.
Opowiadala o dziewczynce która z rodzicami przyjechala do jakiegoś miasta i jagby przeniosla sie do innego wymiaru, byly tam duchy itp. spotakł ja chłopak był hyba strażnikem jakiegos domu duzego. Pomógł jej przejsc przez most uzywajac swojej mocy dzięki czymu inni jej nie widzieli na poczatku trafila do jakiegos ziomka gdzie małe czarne pajączki nosliy cieżkie węgielka do pieca gdy jedem upadl a ona mu pomogła to wszystkie inne etrz zaczely upadac. Jesli ktos to ogladal napewno skojaży film. Proszę o napisanie mi tyltulu tego filmu z góry dziekuje.

uaksz555

"Spirited Away". Przy okazji polecam resztę animacji Hayao Miyazakiego, warto znać.

Amaliya

Poszukuję tytułu filmu. Kandydat na prezydenta (chyba) jedzie autokarem ze swoim sztabem wyborczym. Zatrzymuje się w lesie, gdzie dwniej był jakiś tajny obóz szkoleniowy czy coś w tym stylu. Film może nie najwyższych lotów, ale potrzebuje pilnie tytułu. Z góry dzięki za pomoc.

Yakuzin

Szukam tytułu chyba japońskiej kreskówki.Jej bohaterką była dziewczyna, mogła przemieniać się w super bohaterkę-świnkę.Była tam też inna super bohaterką ale była słabsza od świnki. Leciało dość dawno w telewizji parę lat temu.Pilnie poszukuję nazwy.

Jenks

Mam następującą prośbę: jaki to tytuł filmu?

Grupa znajomych miała kurort narciarski. Ten kurort był zadłużony i
musieli go sprzedać, jakiemuś bogatemu gościowi, ale gość ich oszukał i próbowali odzyskać ten kurort.

Jest to chyba kanadyjska komedia i było tam pełno śmiesznych gagów.

Jenks

grupa znajomych miała kurort narciarski
i ten kurort był zadłużony i musieli go sprzedać, jakiemuś bogatemu gościowi
.Ale gość ich odszukał i próbowali odzyskać ten kurort

to chyba kanadyjska komedia
tam było pełno śmiesznych gagów

Jaki to tytuł filmu?

underground73

Przepraszam za podwójny post o nieco innej treści, ale wyskoczył błąd przeglądarki i tak się stało (myślałem, że post nie został opublikowany).

Dziękuję za wyrozumiałość i proszę o pomoc.

underground73

może to http://cokupic.pl/Opinia/AFERA-PONIZEJ-ZERA-Out-Cold-VHS/7c47566bb3f012c5# ?

Amaliya

Szukam filmu który był emitowany parę lat temu na antenie tv Polsat. Dokładnie nie pamiętam co się konkretnie działo. Była grupka młodych ludzi, coś w rodzaju gangu i ścigali jednego z rówieśników po opuszczonym mieście albo dzielnicy. Budynki były chyba z czerwonej cegły, a wszystko składało się na fajny i trochę mroczny klimat. Jeśli ktoś mógłby podać tytuł to będę wdzięczny. Pozdrawiam!!!

Amaliya

Szukam filmu który był emitowany parę lat temu na antenie tv Polsat. Dokładnie nie pamiętam co się konkretnie działo. Była grupka młodych ludzi, coś w rodzaju gangu i ścigali jednego z rówieśników po opuszczonym mieście albo dzielnicy. Budynki były chyba z czerwonej cegły, a wszystko składało się na fajny i trochę mroczny klimat. Jeśli ktoś mógłby podać tytuł to będę wdzięczny. Pozdrawiam!!!

Amaliya

Witam!!
Poszukuję tytułu filmu horror science-fiction, który był emitowany parę lat temu... chodziło w nim o to, że program sterujący statkiem kosmicznym się buntuje i zaczyna zabijać załogę statku... pamiętam, ze w pewnym momencie za pomocą robota naśladował jednego z zabitych pasażerów... wiecie co to za film może?
Pozdrawiam

przybyl36

Szukam filmu, opowiadającego historię człowieka, któremu na szyi wyrosła jakaś narośl. Ów narośl po pewnym czasie zaczeła do niego przemawiać, równocześnie powiększając swoje rozmiary. Facet nie wiedząc co robić, odgradzał się od niej pudłami, ale nic to nie pomogło i w końcu.. Właśnie, nie mam pewności co do końca. Byłabym niesamowicie wdzięczna za tytuł tego filmu. :)

przybyl36

Poszukuję filmu o człowieku z jakąś naroślą na szyi, która po pewnym czasie zaczęła do niego przemawiać, jednocześnie zwiekszajac swoje rozmiary. On probował się od niej odgradzac, m.in. zakładając jakieś pudła na szyję, ale chyba nic mu to nie pomoglo, choc nie pamiętam zakończenia. Byłabym wdzięczna za tytuł tego filmu.