Niech to będzie temat przeznaczony dla osób szukających jakiegoś tytułu filmu i mających jakiś problem związany z danym filmem. Użytkownicy piszący wątki co z niego pamiętają (jak to często widać w temacie "FILM"). Zapraszam wszystkich poszukujących i kinomaniaków, którzy będą skłonni pomóc w potrzebie.
Mam nadzieje, ze WB sie nie pogniewa, ze zakladam kolejna czesc "Jego" tematu :) ale chcialam odpisac komus na pytanie o film, a tam juz temat osiagnal limit stron i wypowiedzi :)
Cieszę się, że mogłem pomóc. :)
A co do serialu - Był raczej dobrze zrealizowany. Mniej więcej na poziomie siódmego sezonu "Z Archiwum X".
Jeśli to pomoże, to pamiętam, że ich siedziba była raczej elegancko urządzona -dużo drewna, książek... Chyba strony internetowe przeglądali na laptopie. Może więc nie tyle zapaleńcy, co miłośnicy. Średnia wieku ekipy raczej była wyższa niż 30 lat. Jeden z bohaterów mógł miec jakieś doświadczenie z pracy w policji, ale to może byc fałszywy trop.
Niestety pustka :(
Ale za to też mi się wspomniał serial, może ktoś skojarzy.
Był tam naukowiec na wózku (chyba czarnoskóry, ale nie na pewno), który wynalazł taki kombinezon, który pomagał mu chodzić. Potem chyba zaczał też walczyć ze złem, dzięki jego pomocy. Obstawiałbym początek lat '90.
ps. to na pewno nie był Iron Man ;)
Ha! Szukałem swojego a znalazłem także i Twój. :)
Tytuł krótkometrażówek o potworkach - nieznany
Grupa poszukująca niewytłumaczalnego z nietypowym zakończeniem serii - "Na granicy światów" http://www.filmweb.pl/f112431/Na+granicy+%C5%9Bwiat%C3%B3w,2000
A serial o naukowcu w exo-szkielecie to "M.A.N.T.I.S." http://www.filmweb.pl/f38833/M+A+N+T+I+S,1994 (chyba też go kiedyś oglądałem choc za Chiny nie pamiętam. Dzięki za to, że go sobie przypomniałeś, to i ja skorzystam. :)
film jest francuski. O kolesiu który przemycał prochy w whisky (chyba) i potem je odzyskiwał odparowując alkohol przy pomocy suszarki.
Znów mi sie przypomniało coś z kina lat 80-tych... Miałem kilka lat, nie umiałem jeszcze za bardzo czytać. Film o łowcach merlinów. Nie wiem, czy dokładnie dotyczył łowców merlinów (takich ryb z dlugimi dzidami z przodu), ale wiem, że pokazana była, czasem kilkugodzinna walka facetów (kobiety chyba także były), którzy na ogromne wędki, na wielkich łodziach na oceanie, łowili te ryby. Byli przypięci pasami do krzeseł, i pokazana była naprawdę niezwykle walka z tymi rybami. Jeśli ktoś zna, pamięta albo przypomni sobie - będę wdzięczny.
Witam wszystkich!
Poszukuje tytułu filmu opowiadającego o grupie naukowców/żołnierzy (?) którzy lądują/rozbijają się (?) na jakieś planecie, na której jest już jakiś doktorek razem z córką (chyba). Są tam też olbrzymie maszyny produkujące energię. Doktorek śpiąc powołuje do życia niewidzialnego potwora, z którym rozbitkowie walczą laserami, ale nie mogą go zniszczyć.I tyle co pamiętam:) Film jest na pewno stary- myślę, że lata 60 lub nawet 50.
Inny film też chodzi mi od dawna po głowie, ale prawie nic nie pamiętam- był stary, czarno biały, o potworze, który był tak jakby jakąś mazią, która zostawiała za sobą ślad jak ślimak. Pod koniec filmu okazuje się, że ta istota musi mieć do życia jakiś gaz, który ludzie pompują do ogromnego pomieszczenia za pomocą butli. Jak przestają to istota ginie.
I trzeci film, z którego pamiętam tylko (a też był stary - 50, 60 lata), że bohaterowie przenoszą się w czasie do przyszłości (albo na inną planetę) i tam są przez kogoś atakowani. Bronią się budując roboty które dla nich walczą. Pod koniec filmu jest motyw, że znowu przenoszą się jakoś w czasie i następuje pętla w której wszystko powtarza się w kółko, a im udaje się jakoś wyskoczyć na zieloną polanę (ale nie mam pojęcia gdzie)...
Jeśli ktoś mi pomoże, to normalnie wielki respekt będzie:))))
Pozdrawiam!!!
Pierwszy film to "Zakazana Planeta"
http://www.filmweb.pl/f33323/Zakazana+planeta,1956
tes lubię ten FILM :)
Ja szukam takiego filmu co przybyli kosmici tacy z metr wysokości chyba i żyli dzęki temu, że pili colę. Mięli oni przyjaciela chłopca co im przynosił tę colę do jaskini i się budzili. Film dość stary.
Tak bym chciał znać jego tytuł.
witam
szukam filmu produkcji usa. Lata 50-te, 60-te.Akcja rozgrywa sie w czasie wielkiego kryzysu. Grupy wloczegow przemierzaja kraj pociagami towarowymi.
O jednej lini kolejowej krazy legenda ze nieda sie jej przejechac na gape.
Skaldu bowiem strzeze psychopatyczny kolejarz, krorego ambicja jest aby zaden wloczega niewsiadl do jego pociagu. para smialkow oczywiscie decyduje sie na ten krok. wiecej niepamietam. ogladalem ten film jak bylem maly.
bede wdzeiczny za kazda pomoc.pozdrawiam
Witam wszystkich filmwebowiczów, jakieś 2-3 lata temu na HBO lub CANAL+ , oglądałem film o napadzie na bank. Film był nie typowy bo dokonał tego 13~ letni chłopak i dziewczyna. Poszukuje jego tytułu ponieważ założyłem się z siostrą o pewien szczegół z tego filmu. Z tego co pamiętam to tego chłopaka na końcu zastrzeliła policja bo coś wyciągną z kieszeni, z tego co jeszcze pamiętam to to że MTV zrobiło z nimi wywiad i chcieli popłynąć na wyspy Galapagos. Film zaczynał się tak, że ten chłopak znalazł broń w swoim domu. Na oko film jest z 2000r+ jednak to tak na moje oko, może pochodzić równie dobrze z poprzednich roczników.
poszukuje polskiego filmu, chyba był to Teatr Telewizji. Młode małżeństwo (chyba) mieszka w starym budynku,kamienicy, która ma być bankiem. tylko oni i staruszka mieszkająca obok nich nie wyprowadzili się. Do małżeństwa przychodzi kobieta (chyba Danuta Stenka, ale raczej to nie ona, bo nie mogę znaleźć w filmografii) mówi im, że kiedyś mieszkała w tym mieszkaniu i zostawiła tu parę drobiazgów, puka w ściany tak jakby szukała jakiegoś skarbu. Małżeństwo domyślając się, że pieniądze zostały ukryte, demoluje mieszkanie, kobieta jak się okazuje przedstawicielka banku kupuje je od nich za bezcen.
mniej więcej taka jest fabuła filmu
jeśli ktoś zna tytuł filmu to proszę piszcie, będę wdzięczna:)
Witam. Szukam filmu, w którym Matt Damon wypowiada tę oto kwestię:
"can't seem to find a woman with just a very simple thing - just a good fucking person...
...inteligent, good looking, likes the same things you do, and it's a good person inside"
Tekst można usłyszeć na początku tego filmiku
http://www.youtube.com/watch?v=6HomFNIc0dQ
pozdrawiam
szukam tytuł filmu który oglądałem parę lat temu z wypożyczalni kaset video która już od dawna nie istnieje w związku z tym nie, mogę ustalić tytułu filmu
chodzi mi o film w którym występuje naukowiec, który zabrał z laboratorium meteoryt chyba z marsa i wrzucił w domu do akwarium, ale okazało się za małe wiec wyniósł do szopy na podwórko
wylęgły się dwa stadka rywalizujące ze sobą o żarcie i zbudowały wspaniale dwa zamki i bardzo podobne do naszych pająków
ugryzły właściciela który ich obserwował i od ugryzienia umarł a zona wyrzuciła to wszystko na śmietnik a oni żyją
koniec filmu
Yell, ten twój film bardzo kojarzy mi się z jednym odcinkiem serialu 'Po tamtej stronie'. Pająko podobne stworki żyjące w zamkach z piasku. Nie jestem pewien czy nie były nawet dwie części tego odcinka? Obczaj kawałek tu:
http://pl.youtube.com/watch?v=C1kUxuZZhNM
ok ja szukam - tytułu filmu tersc to mniej wiecej:
o kobiecie i mężczyźnie którzy mieli swoje życie, partnerów.. Spotkali się przypadkiem, chcieli kupic tą samą parę rękawiczek, spędzili ze sobą troche czasu znowu zdarzyło się coś po czym twierdzili, że są sobie przeznaczeni. Później kobieta chciała, żeby sprawdzic, czy naprawde i weszła do windy, mężczyzna do innej. Mieli wjechac na jakieś piętro, o ile dobrze pamiętam było to 37 , zrobili to samo, ale do windy w której był mężczyzna wsiadł niesforny bachor który wszystko popsuł ! Wduszał wszystkie przyciski po kolei, jeździli w tą i spowrotem, a kobieta wysiadła i czekała. Po chwili stwierdziła, że nie ma sensu, wyszła, a po chwili mężczyzna, on poszedł w jej kierunki, ale ona wsiadła to taksówki. Po kilku latach mężczyzna chciał wziąsc ślub, ale ciągle wszystko przypominało mu o tej kobiecie. To książka w której napisała swój adres i miała ją na następny dzień oddac do antykwariatu, a on ją miał odszukac, rękawiczka którą on miał jedną i ona, chciał ją odnalezc. Przebył długą drogę, ale zobaczył ją w niezręcznej sytuacji ze swoim mężczyzną i odszedł. Później ona dostawała znaki, wkońcu go odnalazła, on ślub odwołał bo czuł, że są naprawde sobie przeznaczeni. Spotkali się, później żyli długo i szczęśliwie..
za odp z góry dzieki!!:)moze byc wiadomosc lub cos takiego pzdr
Przed 2000 r. ogladalem taki oto genialny film...
Corka, w wieku ok. 35-40 lat, znudzona zyciem, przychodzi do swej matki i opowiada o swym smutnym zyciu. Matka niby nic, lecz po wyjsciu od niej, po paru dniach, w zycie corki wkrada sie sensacja na najwyzszym poziomie - ucieczki, strzaly itp. Zostaje uwiklana na koncu filmu nawet w zabojstwo. Film sie skonczyl.
A po filmie wysluchalem recenzji - okazalo sie, wg recenzentow, ze intryge uknula matka, a wszystkie wydarzenia w filmie byly fikcja, zafundowana przez matke dla znudzonej zyciem corki. Uwazny kinoman mogl ponoc zauwazyc to po ostatniej scenie zabojstwa (pistolet na wode, czy cos w tym stylu).
Jesli ktos kojarzy ta produkcje, to bylybm wdzieczny za pomoc - film byl genialny, szczegolnie jesli czlowiek dowie sie pozniej, ze byl jedna wielka fikcja :-)
Nie pamiętam tytułu filmu o pewnej prawniczce i dziewczynie, którą odzuca kolejna rodzina zastepcza, z braku wolnych miejsc gdziekolwiek prwaniczka przygarnia ja pod swój dach. Dziewczyna kradnie jej bizuterie, chcac uciec z chłopakiem... Kojazy ktos? :D A ta laska jeszcze uwielbiała ksiazke "David Copperffield" :) Z góry dzięki :)
Witam. Szukam pewnego filmu (tytuł), do którego dysponuję jedynie jednym screenem. Może ktoś z was kojarzy przypadkiem ten screen, no i byłby w stanie podać tytuł filmu, którego szukam. Z góry dziękuję za pomoc!
http://img235.imageshack.us/img235/3481/01sv1.jpg
jeżeli na screenie są Cherlize Theron i Jason Bateman to to jest pewnie ten film http://hancock.filmweb.pl/
O qrde, racja! Wielki dzięki! Jakimś przypadkiem nie miałem jeszcze okazji oglądać "Hancock"-a. Jeszcze raz dzięX!
A kojarzy ktoś film historyczny, w którym na jakichś łodziach płyną różni ludzie, ale także Murzyni (chyba jako niewolnicy) i właśnie oni wiosłują, ale wpadają do wody i chyba zjadają ich krokodyle. Bardzo proszę o podanie tytułu.
Szukam tytułu serialowego anime które leciało w telewizji koło roku 1995. Strasznie mi zależy żeby dowiedzieć się co to jest, ale kiedy to oglądałam miałam 4 lata i pamiętam praktycznie tylko 3 sceny.
Pierwsza, kiedy leci jeszcze piosenka na wstępie, dziewczyna, główna bohaterka, tańczy, a obsupują ją jakies białe kwiatki (stokrotki?).
Druga. Ta sama dziewczyna stoi ze swoim ukochanym gdzieś wśród jakichś budynków. Od musi odejść żeby kogoś uratować, ale każe jej stać pod jakąś ścianą i na siebie czekać. Wkoło pożar, coś się wali, wszyscy uciekają i wołają do niej żeby też uciekała, a ona stoi i na niego czeka.
No i trzecie scena, gdzie w laboratorium(?) leży na stole jakaś starsza kobieta, czyjaś matka, i zmuszają ja chyba żeby o czymś mówiła. Coś na nią z góry powoli się obsuwa, co ma ją zabić.
Naprawdę nie pamiętam nic więcej, ale jeśli ktoś coś kojarzy, to będę bardzo wdzięczna za wskazówkę.
Cześć, szukam tytułu bajki, która kiedyś leciała na cartoon network, ścigały się w niej różne postacie na wyścigu, każdy miał swój samochód, jeden z bohaterów próbował wygrywać nieczystymi sposobami. Na pewno była jakaś blondynka w różowym, reszty nie pamiętam.
ChudyBolo, to z pewnością ten serial animowany:
http://www.filmweb.pl/f171025/Szalone+wy%C5%9Bcigi,1968
Jakbyś mógł pomóc, to pomóż mi przy moim filmie historycznym, o którym napisałem wyżej. Byłbym wdzięczny.
Szukam jeszcze tytułów trzech filmów, które mi się przypomniały:
1) Jest to jakiś film sensacyjny produkcji USA, w którym jest poruszana tematyka jakiejś uzbrojonej bandy (jest chyba wśród nich taki potężny, wysoki Murzyn). Zapamiętałem dość dobrze motyw z eksplozją i spłonięciem jakiegoś samochodu chyba z trupami, a wcześniej było coś takiego, że zabili jakichś gości i zmienili im uzębienie u dentysty, specjalnie po to, żeby po wybuchu samochodu uniemożliwić identyfikację ciał.
2) Z jakiego filmu pochodzi cytat: "Włożę ci granat w p###ę i wyciągnę zawleczkę"?
3) Z jakiego filmu pochodzi motyw, w którym jakiś koleś jest instruowany w wojsku, jak rzucać granatem (jakaś komedia). Jest taki rozkaz:
- Odbezpiecz, rzuć!
On oczywiście rzuca, ale samą zawleczkę i w ostatniej chwili wyrzuca chyba dopiero granat (czy jakoś tak), a potem on i ta kobieta (chyba) skaczą gdzieś od tyłu, żeby ochronić się przed wybuchem spowodowanym przez głupotę tego gościa, który rzucił zawleczkę. Film pochodzi moim zdaniem sprzed 2000r, gdzieś tak z połowy lat 90.
co do 1) to bez wątpienia http://www.filmweb.pl/f950/Jak+ugry%C5%BA%C4%87+10+milion%C3%B3w,2000 - jeśli Murzyn był łysy ;)
Szukam pewnego filmu...juz raz pisalem ale nikt nie potrafil pomoc wiec opisze go jeszcze raz. Moze ktos bedzie wiedzial o jaki tytuł chodzi.
Opowiedział mi o nim znajomy. Pewna kobieta rodzi dziecko na środku drogi i bardzo chce je ochrzcic wiec poszukuje ojca chrzestnego. Nagle na drodze pojawia sie mezczyzna ktory zgadza sie nim zostac. Okazuje sie pozniej smiercia. Dziecko zostaje swiatowej slawy lekarzem a jego ojciec chrzestny mowi mu zeby ratowal tylko tych pacjentow u ktorych bedzie widzial jego stojacego przy wezglowiu. Jesli kiedykolwiek zobaczy swojego chrzestnego stojacego przy nogach to znaczy ze temu komus nie moze juz pomoc. Lekarz wpada na pomysl aby obracac lozka i mimo wszystko ratowac tych ludzi. Kiedy wypadkowi ulega narzeczona lekarza ten nie moze jej pomoc i w zaden sposob jej uratowac. Nie jest w stanie sie z tym pogodzic. Smierc zabiera go do wielkiego pomieszczenia ze swiecami i pokazuje dogasajaca swiece jego dziewczyny. Mowi ze moze wybrac dowolna inna i postawic na miejsce tej a ona przezyje. Mezczyzna bierze najwieksza jaka zdolal znalezc, kladzie na miejscu dogasajacej i w tym momencie widzi jak maly chlopiec ktory bawi sie ze swoja mama nagle umiera...
Z gory dzieki za wszelka okazana pomoc
Napiszę jeszcze raz. bo chyba post bł nie zauważony :P
Również szukam filmu... który kiedyś figurował pod tytułem Ostrzeżenie, z tego co wiem przynajmniej ;P
Tutaj odnośnik, w który to już pytałem na temat tego filmu.
http://www.filmweb.pl/topic/1003861/Co+to+za+film.html
Witam. Otoz szukam filmu, ktorego motywem głownym było wiezienie. Aby z niego wyjsc, trzebabyło pokonac przeciwnika w walce, na koniec murzyn(?) lamie noge głownemu bohaterowi i wychodzi. kojarzy ktos... ?
Szukam filmu z Dennisem Hooperem (o niego mi chodzi: http://www.filmweb.pl/o187/Dennis+Hopper), wiem że fabuła była taka (nie oglądałem od początku), że on opisywał swoje przeżycia jako mordercy ("Każdy może stać się mordercą") czy coś i później było takie zakończenie (SPOILER), że wpadł ten jego towarzysz broni do pokoju i powiedział mu, że to morderstwo, o które ten Dennis był oskarżony, to była jego sprawka i teraz musi go zabić skoro już o tym wie (mówi to, trzymając w ręku pistolet), a później okazuje się, że tam czeka dwóch policjantów już i go zabijają, ratując tym samym życie Dennisa, niesłusznie oskarżonego o morderstwo.
PS: Przeglądałem filmografię, wiem że film leciał na TVP1 lub TVP2, ale niestety chyba dostałem małego "zaćmienia umysłu" bo nie wiem co to mogło być i w filmografii nie znalazłem.
Witam, szukam filmu produkcji francuskiej lub amerykańskiej (tu też nie mam niestety pewności). Film ten był emitowany parę lat temu w tvp1. W filmie chodziło o to, że była sobie para i chłopak w tajemnicy przed swoją dziewczyną najczęściej w nocy, gdy spała (robiła mu z tego powodu jazdy, że przesiaduje całymi nocami na necie nie mając pojęcia o jego pomysłach)umawiał się przez internet z różnymi odważnymi, szalonymi ale i na maxa nieodpowiedzialnymi ludźmi po to, aby robić jakieś akcje np. wchodzili do jaskini pełnej wody i z tego co pamiętam to nie mogli się z niej wydostać. Inne akcje to np to, że skakali na dach windy w momencie gdy zjeżdzała na dół. Chodziło o to by jakoś na dachu tej windy przeżyć, jednak w momencie powrotu windy na górę nie wszyscy mieli szczęście.. W tej akcji zginęło parę osób. Ostatnia z akcji które sobie przypominam to byla walka tego chłopaka i jego współtowarzyszy w jakiejś fabryce (?). W rezultacie wszyscy, którzy brali udział w tej jak i pozostałych akcjach zginęli.W ostatniej z nich wpadli po kolei do jakiegoś 'krateru' pełnego kwasu czy jakiejś innej substancji. Cięzko mi powiedziec co to było. Bardzo mi zależy na znalezieniu tego filmu, z góry dziękuję.
Witam brać filmwebu :)
Szukam filmu w którym profesor pisze wzór na tablicy, i wychodzi z klasy. Po południu sprzatacz rozwiązuje wzór. Film dość znany, był niedawno w TOP 100 filmów.
Piotrburz, myślę, że to film "Młody Einstein":
http://www.filmweb.pl/f33562/M%C5%82ody+Einstein,1988
Niestety nie. Grał tam poważny aktor, z początku myślałem że robert de niro, al pacino, ale to ktoś inny. Cholera no :/
Ja mógłbym rozważać jeszcze film "Narzeczona dla geniusza", ale nie pamiętam dokładnie, czy to właśnie w tym filmie była podobna scena.
Powtórzę raz jeszcze, bo widzę że nowa strona (nr 8) już się pojawiła, a na tym bardzo mi zależy:
1) Szukam filmu z Dennisem Hooperem (o niego mi chodzi: http://www.filmweb.pl/o187/Dennis+Hopper), wiem że fabuła była taka (nie oglądałem od początku), że on opisywał swoje przeżycia jako mordercy ("Każdy może stać się mordercą") czy coś i później było takie zakończenie (SPOILER), że wpadł ten jego towarzysz broni do pokoju i powiedział mu, że to morderstwo, o które ten Dennis był oskarżony, to była jego sprawka i teraz musi go zabić skoro już o tym wie (mówi to, trzymając w ręku pistolet), a później okazuje się, że tam czeka dwóch policjantów już i go zabijają, ratując tym samym życie Dennisa, niesłusznie oskarżonego o morderstwo.
PS: Przeglądałem filmografię, wiem że film leciał na TVP1 lub TVP2, ale niestety chyba dostałem małego "zaćmienia umysłu" bo nie wiem co to mogło być i w filmografii nie znalazłem.
2)film o wojsku że koleś dostaje komendę "Odbezpiecz, rzuć" a potem rzuca samą zawleczką czy coś takiego (komedia o wojsku)?
Dobra, ten drugi film nosi tytuł "Sierżant Bilko", tak jakoś czułem, że to ten film. Teraz muszę go koniecznie obejrzeć, ale i tak dzięki za chęci. Szukam cały czas tego filmu z Dennisem Hooperem.
witam
pierwszy to komedia w stylu american pie imprezy alkochol jaja 3 częściowy z lat 70/80 u nas emitowany na jedynce lub dwójce w 1999 roku to chyba jedyny film tego typu w tym okresie w naszej tv
drógi młody chłopak ma wakacyjny romans z durzo starszą kobietą mezatka ona daje mu w prezęcie czerwony sweter po rostaniu chłopak rozmawia z kumplem i ten mówi mu ze ona taki sweter daje co wakakacje krzdemu kochankowi
trzeci licealna drurzyna koszykowki ma nową trenerke jakas medalistke olimpijska jeden z czolowych zawodnikow ma z nia romans przed decydujacym meczem para sie kloci ze sobą chłopak jest obrarzony początkowo nie chce udac sie na mecz jednak w trakcie dociera i drurzyna z nim w skladzie wygrywa produkcja usa lata 90
Hej.
Kiedyś na TVN oglądałem fajny film ale leciał on dosyć późno i zasnąłem w połowie.
Był to film opowiadający o przyszłości gdzie ludzie mieszkali na drzewach i cała cywilizacja zaczęła od nowa żyć (prymitywnie)
Czy wie ktoś o jaki film mi chodzi??
Bardzo bym chciał się dowiedzieć i obejrzeć go jeszcze raz.
pozdrawiam ;]