Witam,chciałbym poznać Wasze zdanie na temat filmów monochromatycznych czyli czarno-białych.Zarówno tych niemych, jak i tych najnowszych.Czy je oglądacie,cenicie,czy przedstawiają dla Was wartość artystyczną i czy warto dzisiaj w dobie "MATRIXa" kręcić filmy pozbawione koloru.Czekam na opinie.
Jaki jest skuteczny sposób na dodanie filmów i osób we własnej rubtyce.Próbowałem wszystkiego i nic.
Czy "Generacja CKOD" będzie wyświetlna a w Polskich kinach?
mam nadzieję że na krakowskim konkursie się nie zakończy...
Na kanale TV4 o godz 22:40 jest dzisiaj film pt ROUTE 9 (Droga nr 9)
Goraco polecam ten film.
Napiszcie jutro, jak wam sie ten film podobal
POZDRAWIAM WSZYSTKICH uzytkowników FILMWEB
i zycze MILEGO OGLADANIA (naprawde warto)
Bardzo tęsknię za filmami, które były stworzone w latach 80-tych ubiegłego wieku. Mam tu na myśli: "Top Gun" czy np. "Dirty Dancing", bardzo rzadko w obecnych czasach tworzy sie takie produkcje, posiadający klimat, w których widz czuł się "opętany" przez siły, które dawał nam film. Czy Wy sądzicie podobnie???
Waszym zdaniem które z filmów można zaliczyć do nieźle pokęconych ale zarazem mających w sobie coś wciągającego i interesującego.
Czy macie takie filmy, które chcielibyście mieć w swojej kolekcji, a nie ma ich w Polsce?? Dla mnie takim filmem jest np. Dobry wojak Szwejk, chodź znalazłoby się jeszcze kilka.
P.S. do Redakcji: A może by tak szepnąc słówko gdzie trzeba :P
W moim przypadku były to m.in. "Trzy kolory", "Dogville" ... "Życie jest piękne", "Porozmawiaj z Nią" Almodovara ... i wiele innych.. napiszcie na co wartościowego wypadałoby się wybrać do kina albo co wypożyczyc .. ;)