Hej, na youtube znalazłam scenę i jestem ciekawa, z jakiego to filmu.
Link https://youtu.be/izrKXki1bbA
Pomożecie?
Cześć! Szukam filmu, w którym głównym motywem jest randka w ciemno. 38 latka "kradnie" innej młodszej faceta, z którym miała się umówić. Wcześniej obie poznają się w pociągu podczas ktorej jedna daje drugiej książkę (bo uznaje, że zmieni ona jej życie), dzięki której mężczyzna, z którym miała się umówić miał ją poznać....
więcej
Cześć, Szukam filmu który oglądałem w TVP w latach 80tych (prawdopodobnie w kinie nocnym). Wydaje mi się że był to film produkcji któregoś z krajów bloku wschodniego.
Sceny które pamiętam:
W scenie początkowej pokazany jest wóz konny na którym wieziony jest szkielet człowieka, wóz jedzie przez las do lub wokół zamku....
Witam!
Poszukuję filmu, w którym kobieta za popełnienie przestępstwa odbywa karę, która polega na tym że każdy jej dzień wygląda tak samo w sensie budzi się i cały dzień ludzie którzy zgłosili się jako statyści nagrywają ją telefonami i ją prześladują a na koniec ona dowiaduje się o zbrodni którą popełniła i wymazują...
Szukam filmu w ktorym matka miala dwojke dzieci. Jedno z nich jak sie okazalo mialo guza starszy syn. Byl bardzo madry gral dla rodziny na gieldzie. Odkryl ze sasiad molestuje chyba swoja coreczke. Zanim umarl nagral dla matki instrukcje jak ma powstrzymac sasiada przed molestowaniami itp. Matka czesto sluchala tego...
więcej
Cześć ! Szukam horroru, którego kilka lat temu oglądałam.
Pamietam tylko tyle, ze była historia dziewczyny, którą chyba chciała uciec z swoim nowym chłopakiem i on przyjechał albo autem albo motorem (nie pamietam) i chyba chłopacy z tej „wioski” (taka mała wioska która miała kilka domków) zabili jej chłopaka to ona...
Fabuła: nastolatek pod wpływem alkoholu spada ze schodów. Aby się nie wydało, że pił, kłamie, że pobili go Romowie przesiadujący w okolicy kamienicy, w której mieszka. Wybucha fala nienawiści wobec domniemanych sprawców. Ostatecznie chłopak przyznaje się do kłamstwa.
Produkcja ma najwyżej kilkanaście lat (dość...
Witam,
proszę o pomoc w odnalezieniu dość starego filmu, z tego co kojarzę mógł to być film SF lub horror. Lata 80-90.
Co pamiętam:
Jakieś laboratorium, czarnowłosy doktor (podobny do Brosnana), maszyna w której znajdowała się dusza dziecka (które było w śpiączce chyba), komunikowanie się za pomocą tej maszyny z...