Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Mam pytanko odnośnie pewnej sceny w Powrocie Króla, której nie rozumiem.
Ale najpierw wyjaśniam że jestem fanką filmu, jak i książęk.
Sam Gamgee to bardzo barwna, ciekawa, zabawna i wyjątkowo charakterystyczn postać. I to pytanie oczywiście dotyczy sceny filmowej.
W LOTR nie brakuje niedociągnięć, sprzeczności,...

Panie i Panowie szukam filmu który widziałem od połowy a może i dalej, w filmie prawdopodobnie facet i kobieta podglądali swoich byłych partnerów w mieszkaniu w którym zamontowali kamery i mikrofony, całość oglądali na projektorze na ścianie, jeden z podglądanych miał swoją restauracje gdzie podglądajacy zaczał...

Poszukuje filmów gdzie ktoś gdzieś utknął np pod wpływem jakiejś katastrofy lub apokalipsy, złej pogody śnieżycy albo zepsuł się samochód , pociąg , autobus gdzies i tak dalej, chodzi mi o coś np jak mgła . Ze utkneli w szkole, sklepie, pociągu, autobusie w sumie za filmy gdzie ktoś utyka w pociągu lub autobusie była...

więcej

Nie daje mi to spokoju, oglądałam kiedyś kreskówkę bądź był to tez komiks. Coś w stylu włatców much family Guy itp, ludziki miały takie dłuższe „nosy” główny bohater miał taka jakby żółta antenkę z włosów; chodzili do szkoły to napewno. Jeden z kolegów miał aparat na zębach. Kreskówka była napewno dla starszych bo były...

więcej

jak w temacie- pamietam tylko tyle że byl tam facet z kamerą kręcił coś o więżniu a potem sam został uwięziony czy coś takiego .... zna ktoś tytuł

Jak w tytule poszukuje filmu o romansie nauczyciela z uczennica. Jedyne co pamiet to ten właśnie główny motyw i scenę, że ten nauczyciel razem z dziewczyną, jej rodzicami i chyba dyrektorem siedzieli w klasie/gabinecie, bo sprawa się wydała. Moze ktoś z was akurat będzie kojarzył :)

Szukam filmu, gra w nim podobny aktor do Matthew McConaughey, oraz początek nazwy filmu to chyba "kod ...." coś w tym stylu, wydaje mi się, że jest to film akcji, i jest grany w tym tygodniu w telewizji.

Film nie jest bardzo znany, w sumie mało z niego pamiętam. Ale pamiętam, że na końcu bohaterowie wracają chyba jakimś wehikułem czasu do domu, jednak w urządzeniu są dwa miejsca. Jeden z bohaterów postanawia zostać, aby jego przyjaciel i dziewczyna przyjaciela mogli wrócić do domu. Końcówka dzieje się gdzieś na...

Witam, otóż poszukuje tytułu polskiego filmu (możliwe że z czasu prl'u). Film opowiadał o perypetiach mężczyzny mieszkającego w hotelu. Pamiętam także, że pewne część filmu skupiała się na założeniu pierwszego w Polsce kantoru walutowego. Byłbym wdzięczny za pomoc.

Szukam filmu, kojarzę tylko urywek, był o chłopcu który został porwany / uciekł z domu ( dokładnie nie pamiętam ) i trafia na odseparowane od ludzi ranczo, gdzie trzymany był z duża grupką dzieci które były tam już wcześniej. Pamiętam że :
- ranczo było na jakiejś pustyni,
- facet który je trzymał je bił i chyba też...

więcej