Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Fabuła odbywa się w małym amerykańskim miasteczku. Data produkcji to 2010+.
Młoda para, po smierci ojca kobiety,
postanawia przeprowadzić się do pozostawionego przez niego domu położonego w malym miasteczku. Przy domu znajduje się szopa wymagająca remontu dachu. Partner kobiety (który jest chyba pisarzem)...

Szukam filmu (może jest to horror, chociaż nie jestem pewna), była choroba, która sprawiała, że ludzie chorzy myśleli, muszą uratować ludzi zdrowych i aby to zrobić, zarażeni musieli zwymiotować na nich.
Główny wątek toczy się wokół rodziny - matki, ojca i syna. Oni byli albo po rozwodzie, albo po separacji. Była...

Cześć,

szukam tytułu filmu z lat 90tych, może początku 2000.
Akcja filmu rozgrywa się w Europie (Francja lub Hiszpania, raczej Francja).
W pewnej wsi odkryty zostaje fresk ( jaskini lub podziemiach), przedstawiający postacie z czasów biblijnych.
Okazuje się, że ludzie przedstawieni na tym fresku ciągle żyją w tej...

więcej

Bajkę oglądałam gdy byłam dzieckiem, gdzieś między rokiem 2003-2008 ( ale bajka może być starsza, a raczej napewno jest). Akcja rozgrywa się w okresie świątecznym. Niestety nie wiele pamiętam z fabuły, wiem jedynie, że jakaś dziewczyna była wyśmiewana w szkole z powodu dużego nosa, jej matka trafiła do szpitala, potem...

więcej

Pamiętam tylko że był młody pilot i na ćwiczeniach tych tam samolotów coś mu odwaliło i zaczął wszystkich dookoła zabijać bo bóg mu powierzył taką misję.Kojarzę że w tytulę coś o orle było ale nie jestem pewien. Pomoże ktoś?:)

Film był chyba z lat 2000, prawdopodobnie komedia kryminalna, coś w typie "Nikotyny", ale możliwe że pomyliłem z innym filmem. Główna bohaterka była prostytutką, szukała pracy w jakimś biurowcu jako sekretarka albo recepcjonistka, przyszło dużo kandydatek i razem czekały na korytarzu. Usłyszała, jak dwóch pracowników...

więcej

Witajcie szukam filmu produkcji Amerykańskiej który kiedyś oglądałem pamiętam z niego tylko że głównym motywem było "podążanie w głąb króliczej nory" i na początku było zabójstwo na moście kuriera na rowerze

1. ...główny bohater ukrywa przed światem/społeczeństwem/rodziną/znajomymi to kim naprawdę jest albo jakąś moc, tożsamość itd. w obawie o swoje życie albo odrzucenie. Najlepiej by ten motyw był dość mocno zaznaczony. Tajemnica z czasem może wyjść na jaw.
Jak dotąd najbardziej podobał mi się ten motyw w "Przygodach...

Znacie może jakieś filmy typu słoneczny patrol

film opowiada o dziewczynie i chłopaku którzy byli ze sobą chlopak dostal w spadku dom chyba od dziadka i nie wiedzial co zrobic a nie chcial sprzedawac wynajal polowe lokatorom a w drugiej połowie mieszkala owa para dziewczyna czekala z seksem do malżeństwa nacisk dziewczyny, pewnego pięknego razu chlopak byl...