Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Film opowiada o podrozy autokarem mieszkancow domu starcow, gdzie plataja rozne figle kierowcy i przewodniczce podrozy miedzyinnymi podczas pobytu w hotelu kilku podroznych kradnie autobus i jedzie na przejazdzke. Dodam, ze jest to film dwu lub trzy czesciowy. Szukam go juz drugi rok bez rezulatatu...

Witam,

Poszukuję tytułu filmu oglądanego w TV, w latach prawdopodobnie osiemdziesiątych. Pamiętam
niewiele. Film raczej czarno-biały, sensacyjny (kryminalny). Złoto pochodzące z jakiejś kradzieży
próbuje się przemycić w postaci kotwicy z tegoż złota odlanej. Kotwica podczas sztormu urywa
się...

Pomoże mi...

więcej

Poszukuję filmu ,który leciał w 2001,a może 2002 roku , pamiętam tylko jedną scenę tak przez mgłę jak leciał helikopter i zostały spuszczone liny i podpięto samochód - był jakiś pościg . Skrawki filmu cięzko mi coś więcej powiedzieć.

Cześć, nie dawno oglądałem film którego tytułu nie mogę sobie przypomnieć poniżej szczątki fabuły które zapamiętałem.

Misja kosmiczna, załoga wysłana w kosmos aby zniszczyć chyba asteriodę. Podczas jakiegoś przeciążenia załoga znajduje się w jakimś innym wymiarze, nigdzie nie widać słońca. Ktoś odnajduje jakąś...

Pamiętam jedynie z tego filmu, że przez dłuższą jego część ludzie trzymali się samochodu. Kto wytrzyma najdłużej wygrywa go.

Mąż współpracuje z Hindusami. Zapytał więc, czy oni tak na serio:

"TWÓJ OJCIEC UMARŁ? O, CIUL. ZATAŃCZMY."

np. https://i.imgur.com/H4N8f2V.gifv

A Indyjczyk z uśmiechem, że oni mają po prostu specyficzne poczucie humoru.

Czyli polewka z absurdów Bollywoodu nie jest śmianiem się z HINDUSÓW, tylko śmianiem...

Serwus!

Będę wdzięczna za wskazówki, bo może ktoś kiedyś coś; Szukam filmu, który mówił o młodym małżeństwie, które bodajże kupiło/adoptowało dziewczynkę zza granicy ( malutka, czarnoskóra) Grube pieniądze za to dali, ale dziewczynka im ginie. Okazuje się, że to było oszustwo, a ludzie którzy zajmowali się...

Jak wyżej, proszę poprostu o tytuły.
Oczywiście znam filmy takie jak Tsotsi, Angielskiego Pacjenta czy Klejnot Nilu.. ;)

Chyba z jakieś 2 lata temu widziałam zwiastun filmu w którym dziewczyna zachodzie w ciążę że swoim chłopakiem (miała chyba ok 17 lat) i po urodzeniu dziecka ten chłopak staje się zaborczy i agresywny. Nie jestem pewna ale chyba tytuł filmu miał w sobie cyfrę 17 i zaczynał sie na literę B (chyba) xd Z góry dziękuję za...

więcej

jakie znacie?