Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Kobieta programowała i testowała nową technologię. Poprzez wkropienie sobie do oka kropli czegoś przypominającego atrament, przenosiło się do innego świata/snów/marzeń. Szukała ona sposobu na uwolnienie brata z "transu" spowodowanego tą technologią.

film był nakręcony na pewno jeszcze przed 2005 rokiem może o wiele wcześniej, młoda dziewczyna pochodziła z bogatej rodziny a chłopak był biedny i ona nawiązała romans z nim co nie podobało się jej rodzicom a na końcu wiem, że on chyba poszedł do wojska i ona przyjechała do niego i rzuciła mu się w ramiona

a drugi...

więcej

SZukam tytułu amerykańsko-chińskiego horroru o amerykance której mąż (chińczyk) wychowywał się u wujka i ciotki, którzy prowadzili kiedyś fabrykę odzieży, oprócz tego po latach prowadzili ekshumacje, lecz nie wysyłali kości ludzi, ale niedźwiedzi. Pamiętam, że to się działo podczas dnia duchów i duch dziewczyny która...

więcej

Cześć.
Szukam filmu, którego motywem jest zemsta. Matka z córką zostają napadnięte we własnym domu. Oprawcy gwałcą matkę na oczach córki (lub córkę na oczach matki) przy pomocy butelki i jedną z nich zabijają. Ofiarą, która przeżyła mści się na oprawcach przygotowując dla każdego wyrafinowaną śmierć.
Przybliżony czas...

więcej

Cześć,
szukam filmu, którego z dwa lata temu widziałam trailer. Był to horror o nawiedzeniu z perspektywy pierwszej osoby. Czyli oglądamy tylko to, co widzi osoba nawiedzona. Ktoś kojarzy?
Dzięki za pomoc :) Pozdrawiam.

Hej mam mam prośbe nie pamiętam tytułu filmu pamiętam jedynie scene a mianowicie, dwóch nastolatków pojechało do akademika dla dziewczyny gdzie byla dziewczyna glównego bohatera i chcieli uprawaić seks ale nakryła ich opiekunka akademika . Bardzo prosze o tytuł bo zapomiałem jak sie nazywal ten film ,i chyba była to...

więcej

Witam jestem w trakcie kilku ciekawych lektur (mianowicie "Pokarm Bogów" / "Kosmiczny Spust" i "Dmt: Molekuła Duszy" ) i muszę przyznać, że jestem zafascynowany działaniem roślin zmieniających świadomość oraz innych psychodelików (np. LSD). Stąd kieruję pytanie, czy moi kochani znawcy filmowi oglądali może jakieś godne...

więcej

Gra polega na podaniu opisowej wersji tytułu filmu.
Mile widziane są filmy znane, ale można podać też tytuł całkowicie nieznany i w razie potrzeby dodawać podpowiedzi dla innych graczy.
1. Zagadki standardowo tworzymy do polskich wersji tytułów z bazy FW. Jeśli natomiast ma być odgadnięta wersja oryginalna lub...

Rozpoczynam temat, bo mam wrażenie, ze ktoś odpowiedzialny za stronę nieco przegina. Najpierw uniemożliwili nam zobaczenie ocenionych filmów, czy seriali w wyszukiwarce - na szczęście wycofali się z tego - teraz pokazują kolejność seriali od bieżącego, a nie po kolei! Moim zdanie to chore i przeczy logice, ale może...

więcej

Mam problem, jak w temacie - nie pamiętam tytułu filmu. Treść również pobieżnie, jedynie kilka faktów i scen. Poniżej to, co kojarzę:
1. Główny bohater przeskakiwał między dwoma światami, tak jakby równoległym.
2. Scena: mężczyzna wsiada do (chyba) metra, na siedzeniach leży mężczyzna w długim płaszczu. Nagle spod...

więcej