Czy ktoś zauważył, że filmy z top 100 są w większości powiązane z wojną w Wietnamie albo z Żydami w obozach zagłady? Ponadto w wielu tych filmach gra naprzemiennie de Niro i al Pacino.
Bohater ogląda złe wydarzenia z przeszłości, ale nic nie może zrobić. Jak np. Interstellar. Kurde kojarzę, że oglądałem wiele takich filmów ale nie pamiętam ich xd
A więc czy są jeszcze jakieś takie filmy?
szukam filmu który kiedyś oglądałam w telewizji. Dziewczyna ucieka od swojego męża pozorując swoją śmierć jakby skoczyła ze staku ale ona na nim zostaje zmienia kolor włosów i potem pamiętam że kiedy robiła coś z łodzią to sie skaleczyła się w rękę i poszła do jakiegos chłopaka z ta reka
a na końcu jej mąż zginął
Hej, szukam filmu gdzie mężczyzna zamordował albo żonę albo wnuczkę rozmawia przez cały film z panią psycholog(?) która ma mu pomoc w sądzie o uniewinnienie, dopytuje o szczegóły, a na koniec okazuje się ze nagrywała wszystko i to była jej krewna i przyznał się do zabójstwa plis pomóżcie :-)
Witam, poszukuje filmu w którym:
- nasza bohaterka postanowiła dołączyć do sekty, organizacji coś w ten deseń
- po jakimś tam okresie jak CHYBA brat postanawia ją odszukać co mu się udaje
- poprosił o to aby wjechać do owej sekty która znajduje się na odludziu. Droga biegnie przez las. jedzie z panami którzy mają...
Jakiś czas temu słyszałem i widziałem nawet jakiś zwiastun filmu o powstaniu w getcie warszawskim. Produkcja była zapowiadana, a teraz nie mogę znaleźć nic na jej temat. Była to na 99% polska produkcja. Fajnie by było jak by ktoś coś wiedział i podzielił się wiedzą. Z góry dziękuję.
Film z ganku "ucieczka z więźnia". I to do tego , jak sądzę klasyk, lecz mimo to nie zapamiętałem jego tytułu. Zapamiętałem tylko jeden wątek, bo film oglądałem w dzieciństwie w latach siedemdziesiątych lub na początku osiemdziesiątych.
Otóż jeden z więźniów świrował nienormalnego w taki sposób, że gromadził w...
Oglądałam go już dobre pare lat temu, niewiele pamietam, ale muszę go odnaleźć! Film o kobiecie (blondynka!) , najprawdopodobniej w depresji, która nieoczekiwanie znika z domu. Jej mąż zaczyna jej szukać i w komputerze trafia na ślady konwersacji z jakimś mężczyzną. Później okazuje się, ze odeszła z kochankiem, którego...
więcej