Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Cześć,
Poszukuje filmu, tyle wiem:
- facet wychodzi z domu
- w międzyczasie ginie jego rodzina (żona, dziecko/dzieci)
- gdy facet wraca do domu, zostaje zatrzymany i zamknięty do więzienia za powyższe morderstwo.

Proszę o pomoc i pozdrawiam :)

Szukam tytułu filmu oto jego cechy:
-francuski
-chyba mini serial
-akcja lata 30-te
-bohaterowie: grupa nastolatków, wśród nich emigranci z Włoch, miejski proletariat
ojciec głównego bohatera zarobkuje naprawiając kanalizacje.

Leciał kiedyś na tvn wieczorem kończył się chyba po północy był on o dziewczynce w małej miejscowości która zostaje porwana przez swojego sąsiada była trzymana w jakiejś dziurze w ziemi dobrze zamaskowanej na jakimś polu i ta dziewczynka miała sen koszmary ? z nieba ? bo tak naprawdę już nie żyła ale jej się wydawało...

więcej

Jeszcze w czasie roku szkolnego oglądałam film, pamiętam fabułę, lecz tytułu niestety nie. Głównym bohaterem był chłopak grający na pianinie i próbował dostać się do orkiestry. Dostał się tam i poznał taką dziewczynę w której się zakochał z wzajemnością. Ojcem tej dziewczyny był dyrygentem tej orkiestry. Główny bohater...

więcej

Jak się nazywa bajka o lwiej rodzinie (chyba ich było 5), która pojechała gdzieś samochodem który sam się prowadził i potem się zatrzasnął. Oni nie mogli wejsć do niego, dopiero na koniec ojciec sobie przypomniał kod, którym się otwiera auto. Nie pamiętam czy ta bajka była odcinkowa

Witam, poszukuję filmu albo to był serial?
Był tam taki jakby podziemny świat może trochę portal w którym głównymi bohaterkami były dwie kobiety. Walczyły one ze złymi ludźmi. chyba to stary serial bo z dzieciństwa go pamiętam wiec może tak od 2002-2008? Aby przenieść się wskakiwały do takiej jakby windy na linkach...

więcej

Cześć,

Film oglądałem kilkanaście lat temu w tv. Czas akcji to II wojna światowa. Pamiętam tylko końcówkę: Rybak wyławia z wody torpedę, zaczepia ją na żurawiu (dźwigu) na pokładzie swojej łodzi i czeka aż U-BOOT przepłynie pod łodzią. Gdy łódź podwodna znajduje się pod kutrem rybackim, rybak zrzuca torpedę, która...

więcej

Szukam filmu, widziałam bardzo dawno temu. Pamiętam ze był on o romansie kobiety i mężczyzny himalaisty? Codziennie rano kobieta spotykała tego mężczyznę na przejściu dla pieszych. Pewnego razu ktoś ukradł kobiecie torebkę i ten mężczyzna dogonił go i roztrzaskal mu głowę drzwiami. Później ta para wzięła ślub i poszli...

więcej

pytanie w tytule

Znacie jakieś filmy podobne do Indiana Jones lub Bibliotekarz?