Witajcie! Szukam filmów, które oglądałam bardzo dawno temu i chciałabym obejrzeć jeszcze raz (byłam dzieckiem i wywoływały we mnie strach)
1. Dziewczyna jest świadkiem gdy mordują jej rodzine (mieszkali w lesie), zabójca ją zauważył i gonił po tym lesie, udało jej się uciec. W dorosłym życiu jest opiekunka dla...
Poszukuję filmu, w którym Główna bohaterka przez cały film ucieka od 'tajemniczych ludzi', akcja dzieje się głównie w dosyć opuszczonym, małym amerykańskim miasteczku.
Bohaterka podwędziła i zabrała płytę CD/dyskietkę/pendrive (na której nie wiadomo co się znajduje), całe miasto jest
skorumpowane, szeryf, barman...
Domyślam się, że było juz sporo podobnych do tego tematów jednak chciałbym uściślić i zawęzić krąg poszukiwanych przeze mnie filmów podając obejrzane takie które przyszły mi na poczekaniu do głowy i jednocześnie takich za których klimatami "tęsknie".
Zacznę od Mechanika z Balem - genialny mroczny klimat nie wiadomo co...
Witajcie!
Szukam bajki którą miałem na VHS. Małe zwierzątko (chyba mysz?) trafiło niechcąco na statek (chyba w worku z paszą, czy czymś, ale raczej w worku). Na tym statku to zwierzątko miało chorobę morską. Był tam też motyw z dżunglą/miastem (nie pamiętam czy z dżungli statkiem trafiło do miasta, czy na...
Bajka rysunkowa z kasety VHS, z lat wczesnych 90 lub starsza, była o różnych przygodach paczki przyjaciół, najprawdopodobniej zwierzątek które podróżowały drezyną-wagonikiem kolejowym (chyba czerwonym) napędzanym taką "wajchą", którą przesuwając raz do tyłu raz do przodu, coś na zasadzie "moja - twoja". Dzięki temu...
Interesuje mnie pewien motyw. Wczoraj oglądałem "Królestwo" von Triera. Jest tam wątek kobiety, która rodzi demoniczny płód. Zastanawiam się nad takim motywem w kinematografii, serialach. Coś jak Rosemary, która rodzi szatana. Reasumując, znacie produkcje w których powity zostaje demoniczny płód?
Hej, czy orientuje się ktoś, gdzie mógłbym obejrzeć za darmo film "Dom na końcu ulicy" (2012) bez konieczności logowania się, podawania maila itp. i bez konieczności posiadania konta Premium ?
Cześć poszukuję filmu: Film zaczyna się sceną tańca dwojga młodych zakochanych nad jeziorem. Następnie przenosi się w czasy współczesne. Ona - niespełniona pisarka, on - były futbolista. Wybudowali dom nad tym jeziorem. Są skłóconym małżeństwem i podejmują decyzje o rozwodzie, jednak nie ogłaszają jej nikomu ponieważ...
więcej
Cześć, proszę o zidentyfikowanie 2 filmów:
1. Film akcji, pamiętam tylko jeden fragment z niego: czarny charakter wykręca żarówkę i w samochodzie grozi komuś ,że mu ją włoży w usta i rozbije, co ma spowodować liczne obrażenia ( tu wymienia dokładnie jakie ).
2. Typowy horror 'found footage' : rzecz dzieje się w...
Witam poszukuje nazwy starego serialu o chorym chłopaku który chciał nawiązać kontakt z obcymi za pomocą sprzętu zmarłego ojca. Pamiętam tez ze gdy rówieśnicy mu dokuczali to pomogła mu jakaś dziewczyna. Akcja odbywała się najprawdopodobniej w Indiach sugerując sie karnacją aktorów. Nie jestem w stanie przypomnieć...