Niestety malo z tego pamietam ale moze ktos bedzie w stanie mi pomóc.
Poszukuje filmu gdzie wiekszosci opieral sie on na postaci mlodej dziewczynki ktora byla chora i przebywala caly czas w osrodku czy szpitalu wwiększości czasu chodzila z jakims panem i wiem ze na koncu on po tym jak dziewczynka umarla na jej czesc...
Z tego co pamiętam to weszło prawo o przedawnieniu spraw policyjnych więc pisarz który był seryjnym mordercą przyznał się publicznie do zabijania a policja bodajże miała określony czas na znalezienie dowodów by go zamknąć.
Czy słyszał ktoś może o filmie, którego polski tytuł brzmi mniej więcej: "Elize, jak znaleźć milionera". Jest to prawdopodobnie produkcja HOLENDERSKA (ew. Belgia). H E L P ! Jestem wstanie wyznaczyć nagrodę dla znalazcy ;)
Film opowiadał o chyba agencie który ratował zwierzęta w pewnej części ratował papugę (białą) i schował się tyłku robotycznego nosorożca ten film to chyba komedia jeszcze w innej części był u mnihów i uratował jakieś zwierzę bo utkneło na górze
Witam
Dzięki pomocy wielu z Was udało mi się odnaleźć wszystkie filmy, które zostały mi w pamięci po latach.
Teraz chodzi mi o kreskówkę (bodaj Marvela) bardziej dla starszej młodzieży puszczanej w tv w gdzieś między 1999-2003. Pamiętam tylko jedną scenę - główny (super?) bohater został schwytany (przez złe...
gdzie mozna za darmo oglądnąć ten film https://www.filmweb.pl/film/Kenka+Karate+Kyokushinken-1975-165703 ?
Witam, tym razem poszukuje filmow wojennych z watkiem milosnym:) cos w stylu "Wrog u bram", ewentualnie jakis western takze z watkiem milosnym jak np. "Milosc przychodzi powoli" :) Przejzalam kilka postow i na taki temat nie natrafilam, ale jesli juz taki istnieje to przepraszam i prosze o linka do niego;)
Dziekuje...
Hej, poszukuję filmu, który widziałam jako dziecko, około 6-10 lat temu w telewizji. Pamiętam scenę z tego filmu, był tam mężczyzna nadziany na jakiś pręt, albo inny rodzaj wypadku, ale pamiętam, że mieli problem z tym, żeby go wziąć do szpitala.. Była tam jego żona, która jakoś doprowadziła do tego, że jakoś obcięli...
więcej
Czy znacie jakieś kanały na youtube lub fora, gdzie ktoś nieznający Polski ocenia ze swojej perspektywy polskie filmy? Np. jakiś fan światowego kina poleca różne filmy, w tym i polskie (niekoniecznie te najbardziej znane) i wyjaśnia dlaczego.
Chodzi mi też o opinie osób, które nie znając Polski nie rozumieją...