Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Bardzo pilnie poszukuję tytułu filmu - film polski, w rolach głównych para (młody chłopak i dziewczyna) Mieszkają razem, mają kłopoty finansowe, obydwoje chcą być aktorami - ona jest bardziej obowiązkowa i dla pieniędzy gra w szmirowatych produkcjach, on chce być prawdziwym aktorem i gardzi taką pracą - całymi dniami...

więcej

Był tam bardzo głupi (umysłowo) krôl.
Film sprzed dobrych kilku lat film- co najmniej z 5 lat. Król był biały. Miał ciemne dość długie włosy. Był próżny, pyszny. Król Kazał się do siebie zwracać zawsze jakimiś zwrotami równie próżnymi co on sam. Był tam młody chłopak, ktory karmił go nimi, a utkwił mi w pamięci zwrot...

więcej

Witam.
Nie potrafię sobie przypomnieć tytułu filmu oglądanego przeze mnie już dość dawno temu; kilka albo raczej kilkanaście lat wstecz.
Film opowiadał o konflikcie z perspektywy żołnierza (może raczej policjanta?) przeniesionego do pewnego miasta (Belfastu?) w celu walki z IRA. Pamiętam wyjazdy na patrole i akcje...

więcej

Witam, poszukuję filmu z lat 80-90. Fabuła przedstawia się mniej więcej następująco: Samotny ojciec mieszka z córką, która żyje jak chce. Jest nieposłuszna, chodzi na imprezy itepe itede. Pewnego dnia ojciec chyba widzi spadającą gwiazdę i mówi że nie chciałby mieć córki. No i tak też się staje. Córka jak gdyby nic...

Osobiście bliżej rzeczywistości oraz naukowości jest Stargate dla tego ja obstawiam Sam
Carter,

BTW czasami zastanawiam się czy tzw. Czarodzieje z HP nie są czasami potomkami
Pradawnych ze Stargate;-)

Stary film familijny , z początku lat 90. Rzecz o miniaturowych dinozaurach w których posiadanie wszedł mały chłopiec. Były wśród nich maleńki t-rex, triceratops i stegozaur.
Zna może ktoś jego tytuł?

Witam, szukam filmu, gdzie fotografowi choremu na raka został krótki czas życia (wydaje mi się ze był to miesiąc).

Film był o iluzjoniscie który mieszkał w hotelu z swoimi ochroniarzami, bo chciało go zabić kilka ekip mordeców. Jedna z tym ekip została napadnięta przez inna grupe mordercow i zostali zabici z wyjatkiem jedna goscia który później trafił do domu jakies starszej babci. Ona go chciała wykąpać i jeszcze miala dziwnego...

więcej

hej szukam mozna powiedziec dosc starego filmu nie znam go dokladnie ale pamietam ze bylo to o przeprowadzce do domu kiedys zamioeszkiwanego przez wujka/dziadka ktory zaginal zamieszkala tam jego bliska rodzina z dziecmi dom byl zaznaczony kregiem z soli a w lesie znajdowaly sie grozne trole ktore nie mogly przekroczyc...

więcej

Szcześliwe małżeństwo...nagle mąż znika z synem,kobieta szuka syna,pomaga jej policjant(agent) okazuje się ,że mąż zamieszany jest w szpiegostwo,czy jakąś grubą afere.Na koniec kobieta wiąże się z policjantem,agentem.