Wżarła mi się w głowę scena z pewnego filmu i za nic w świecie nie jestem w stanie przypomnieć sobie tytułu, ani nawet więcej szczegółów.
Pamiętam tylko, że mężczyzna nie mógł sobie darować, że zasypiając podczas opieki nad swoim dzieckiem udusił je, bo się na nie przekręcił, potem okazało się że dziecko udusiła...
Pamiętam tylko że w tym filmie na początku "rysowali dźwięki" potem zbroili wioskę/miasto przed jakimiś ludźmi którzy jak atakowali to szli to formowali jak to w filmie powiedziano "ognistym wężem". Pamiętam jeszcze że główny bohater jak dostał miecz to nie potrafił go używać się przerobił go na a'la sejmitar i szkło...
więcej
Cześć. Tato poprosił mnie o pomoc w znalezieniu pewnego filmu, a zna tylko kilka fragmentów.
Film Rosyjski. Jakiś gość z nożem jak Rambo zostaje aresztowany w jakimś mieście. Wiozą go na posterunek, na nim robi rozpierduche i chyba ucieka z jakąś kobietą z tego posterunku.
Tytuł krótki, jednowyrazowy, prawdopodobnie...
pięknie proszę :)
nie potrzebuję niczego o zaburzeniach odżywiania (typu dziewczynka chciała schudnąć i
doprowadziła się do anoreksji). proszę o bardziej ambitne filmy, jak "Głód", "Tost. Historia
chłopięcego głodu", "Wielkie żarcie". mile widziane coś mega kontrowersyjne (tabu
pokarmowe, kanibalizm, głód, etc.)...
Ogladalem ten film gdy miałem kilka lat, jestem rocznikiem 99. Nie chce wprowadzac w blad gdyz moglem pomylic filmy jednakze pamietam ze w tym filmie napewno byla scena w ktorej chlopiec znalazl sie w domu jakis potworow i zastal tam kobiete ktora kazala schowac mu sie w lozku swojej corki a ją sama przetransporotowala...
więcej
Wiem, że pewnie wiele takich tematów było, ale większość już zobaczyłem, więc pytam dalej.
Jakie filmy oglądaliście gdzie zakończenie wbiło was w fotel, bo kompletnie nie wskazywała na nie fabuła filmu?
Coś w stylu szósty zmysł, lęk pierwotny, efekt motyla, gra, życie za życie, siedem.
Żeby też fabuła nie...
Hej, szukam filmu... Jest to dość stary romans, prawdopodobnie produkcji włoskiej lub francuskiej ( jednak nie jestem do końca pewna ) Fabułę znam tylko trochę, a mianowicie: dwoje młodych ludzi ( dziewczyna z dobrego domu i biedniejszy chłopak) poznają się przy zbieraniu pomarańczy (?) On tam pracuje, ona znajduje się...
więcej
Dlaczego warto obejrzeć "Norweski Speed", czyli Filmuś prezentuje skandynawski film, który jest szybszy i wścieklejszy niż szybcy i wściekli.
https://www.youtube.com/watch?v=4d1_irEYxpM
Borning to film bardzo przyjemny i naturalny w swoim przedstawieniu realistycznych postaci. Do tego dodajcie humor, klimat z...
Hej, ktoś kojarzy film, gdzie pewna głucha kobieta zostaje zaatakowana w domku w lesie przez mężczyznę, ktory chce ją zabić. Dzieki za pomoc
Szukam filmu, w którym mężczyzną porywa kobietę i potem nawiązują romans m. in. podczas ucieczki zaczynają całować się w jakiejś szopie, to własnie początek ich romansu. Potem ten mężczyzna wypuszcza tą kobietę, a na koniec filmu są razem z tymże on musi robić jakieś prace społeczne albo coś takiego. No i ostatnia...