Kochani, szukam pewnego filmu, bo mi się przypomniało o nim, a widziałam go w dzieciństwie. Pamiętam motyw, że główna bohaterka (księżniczka jakaś?) miała taką szmacianą lalkę/kukiełkę-chłopca, który był ożywiony i miał chyba jakieś magiczne moce. Bohaterka miała też ukochanego, który skorzystał z pomocy jakiejś...
Siemanko, szukam filmu, otóż byłem pewiem że ta scena jest z filmu ,,Wybuchowa para" z Tomem Cruise'm i Cameron Diaz ale obejrzałem film ponownie i jestem w szoku bo nagle zmieniło mi się zakończenie. Mianowicie pamiętam scenę że mężczyzna jest w wodzie, kamera jest kilka dobrych metrów pod nim. I w pewnym momencie...
Podajemy kilka filmów (przynajmniej 3 ale może być więcej) i osoba zgadująca ma za zadanie odgadnięcie elementu, jaki je łączy.
Np:
-Piękny Umysł
-Fight club
-Psychoza
I odpowiedź brzmi: choroba psychiczna.
Jako podpowiedzi będą służyć kolejne filmy.
Po potwierdzeniu odpowiedzi, gracz ma 2 godziny na zadanie nowej...
No więc pamiętam że oglądałem dosyć dawno temu film którego główny motyw opierał się na końcu świata, główni bohaterowie prawie przez cały film o ile się nie mylę przesiadywali zabarykadowani na stacji benzynowej/barze na pustyni niekórzy ludzie zamieniali się w dosyć dziwaczne bestie jedna osoba o ile pamiętam...
Oglądałem go pomiędzy 2000-2002 rokiem, główni bohaterowie to chyba trzech kolegów, którzy byli utalentowanymi biegaczami, chyba Brytyjczykami albo Francuzami, wybucha I Wojna Światowa, trafiają na front, gdzie swoje predyspozycje wykorzystują na polu walki, w wojnie pozycyjnej, w okopach.
Szukam filmu o dziewczynie która jest wampirem gra ja Azjatka i z baru porywa ja jakąś mafia kilku ludzi i kobieta. Okazuje się że ściąga ich inna mafia która chce odbić im wampirzyce.... Ktoś coś??!
Lata lecą a kanon się zmienia. Nazwiska, które kiedyś przywolywaly konkretne kadry, twarze aktorów dziś często nic nie mówią. Patrząc na ranking często myślę, że kino amerykańskie powinno dzieli się na to sprzed "Ojca chrzestnego" i po nim. Zrozumiałe jest to, że tytuły od lat 70 wzwyż są powszechnie bardziej znane, bo...
więcejNie wiem na jakiej zasadzie działa "mój asystent" ale z proponowanych filmów jako tako trafiony jest średnio 1 na 20 albo mniej, a na dodatek te nie trafione to są najczęściej filmy na maxa nie w moim guście. Co chwilę są tam jakieś mangi czy inne japońskie, animowane badziewie albo filmy strasznie stare, przedwojenne...
więcejSzukam filmu, gdzie żandarm pracował w policji, zabijał kobiety a potem z policja w ktorej pracował próbował te sprawy rozwiazywać i to francuski film był.
Facet jedzie samochodem w górach. Samochód mu się psuje naprawa ma potrwać. Dostaje nocleg w domu 2 emerytowanych sędziów. Bierze udział w ich zabawie,-procesie, jako oskarżony.Okazuje się że za wszystkie "przestępstwa" jake popełnił w życiu wydają mu wyrok śmierci. Dostaje na pamiątkę jego ozdobną kopię nawinięt a na...
więcej